guestbook με flash και php

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 08 Μάιος 2007 01:13

Καλησπέρα, πρώτο μου post εδώ, μόλις τώρα σας ανακάλυψα και θα σας επισκέπτομαι συχνα.
Στο πρόβλημά μου:
Φτιάχνω ένα guestbook σε flash που λειτουργεί ως εξής:
Έχω μια φόρμα στο flash. Οι μεταβλητές περνάν σε php και από εκεί αποθηκεύονται σε ένα αρχείο .txt (προσπάθησα να αποφύγω κάποια βάση δεδομένων διότι δεν τις γνωρίζω καθόλου) και στη συνέχεια πάλι μέσω του php μεταφέρονται στο flash. Όλα λειτουργουν σωστά εκτός από τα Ελληνικά τα οποία εμφανίζονται "κινέζικα". Το ψαχνω 3 μέρες τώρα και έχω δοκιμάσει αρκετά που βρήκα σε διάφορα φόρουμ ανεπιτυχώς.
Ενέργειες που έχουν γίνει:
Αποθήκευση των αρχείων .txt και .php σε UTF-8
Προσπάθησα να εκμεταλευτώ τα utf8_encode , utf8_decode και urlencode στο php ανεπιτυχώς
Χρήση του System.codepage=true στο flash (ούτε λύνει το πρόβλημα αλλά και δε συνιστάται γενικώς)
Εννοείται ότι έχω κάνει embed τα fonts κτλ.

Είμαι νέος στην Php και έχω ψιλοπελαγώσει, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ,
Τασος

Επισυνάπτω τα αρχεία μου. Μπορείτε να το δείτε στα δοκιμαστικά που κάνω http://www.georgia-dagaki.com/gr/test/
Συνημμένα
gbook.zip
(41.27 KiB) Μεταφορτώθηκε 339 φορές

Άβαταρ μέλους
geomatical04
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 17 Φεβ 2003 00:27
Τοποθεσία: Ηράκλειο

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από geomatical04 » 08 Μάιος 2007 04:57


Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 08 Μάιος 2007 09:41

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όπως είπα έχω ήδη σώσει το .txt αρχείο σε UTF-8 αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα. Απ'οτι φαίνεται το πρόβλημα είναι στον τρόπο με τον οποίο το php κωδικοποιεί το κείμενο και το στέλνει στο .τχτ αρχείο. Εκτός αν όταν το php αποθηκεύει καταχωρήσεις στο .txt το σώζει εκ νέου σε ANSI.
Είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι σχετικά απλό, κανείς άλλος? είμαι λίγο απελπισμένος παιδιά.

Άβαταρ μέλους
papageorge
Δημοσιεύσεις: 122
Εγγραφή: 11 Ιαν 2006 20:54
Τοποθεσία: HRAKLEIO

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από papageorge » 08 Μάιος 2007 21:29

na dw ta arxeia s...

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 08 Μάιος 2007 22:50

καμια τυχη? εστω καποια κατευθυνση προς τα που να ψαξω

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 09 Μάιος 2007 00:20

τελευταίες εξελίξεις:
κατάλαβα τον τρόπο που πρέπει να γίνει αλλά δεν μπορώ να παλέψω το php.
Το φλασ στέλνει στο php σε utf_8 encoding. Πρέπει οι μεταβλητές να μετατραπούν με utf8_decode στη συνέχεια να επεξεργαστούν και πρίν σταλούν πάλι στο φλας να μετατραπούν πάλι σε utf8.
θεωρητικά αυτή πρέπει να είναι η διαδικασία, στην πράξη .... :-?

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 22 Μάιος 2007 18:10

emena den douleve mexri pou ekana to php se utf_8.....
ta perno apo db
save se utf_8 to php file (simantiko)
kai otan stamatisei na vgazei mono tous english charaktires (ftasei sto simeio pou eisai)
pekse me tis gramatosires (na deis pia dixnei greek) kai kane Embed ta ellinika.

Apla eksigo kai to ligo prin gia allous.

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από joia » 13 Ιουν 2007 22:51

Βρήκα ένα έτοιμο guest book το οποίο διατίθεται καi ως freeware αλλά και ως shareware για το advanced με 49 $ http://www.smartwebby.com/web_products/ ... guestbook/
σκέφτομαι να δοκιμάσω τη free έκδοση αν τα καταφέρω θα γράψω αποτέλεσμα

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 14 Ιουν 2007 10:57

Το guestbook αυτό δε δέχεται ελληνικά και στη free εκδοσή του, δεν ειναι customizable και δεν παρέχει administrative tools δηλαδή φαντάζομαι ότι δεν μπορείς να επέμβεις σε αυτά που σου γράφουν. Αλλά νομίζω ότι το θέμα δεν είναι αυτό καθεαυτό να πάρεις κάτι έτοιμο αλλά να βρεις πως γίνεται έτσι ώστε να μάθεις και κάτι και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που έμαθες και στο μέλλον.
Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.
Δεν έχω βρεί ακόμα πως γίνεται, προς το παρών το έχω αφήσει έτσι μετά από πολύ ψάξιμο αλλά περιμένω ακόμα κάποιος να βοηθήσει

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από joia » 14 Ιουν 2007 11:07

πράγματι το δικό σου το είδα στη σελίδα και το χεις κάνει πολύ ωραίο και σε εμφάνιση - ωστόσο ούτε αγγλικά δεν παίρνει στο δοκιμαστικό που έστειλα . αν θέλεις να το στείλεις να ψάξω κι εγώ αν και είμαι αρχάρια είχα συναντήσει τέτοια προβλήματα με τχτ και τα έλυσα δοκιμάζοντας γραμματοσειρές

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 14 Ιουν 2007 11:12

τα αρχεια μου εχουν επισυναφθεί στο πρώτο μήνυμά μου, μπορείς να τα τσεκάρεις αλλά δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται με αλλαγή γραμματοσειράς.
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από joia » 14 Ιουν 2007 11:47

sorry μου διέφυγε το post που είχες πιο πάνω.

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από joia » 14 Ιουν 2007 22:08

Ως τώρα υπάρχουν λάθη στην php τα οποία προσπαθεί να τα διορθώσει συνάδελφος.
Επίσης στα embbed fonts έχεις δώσει στα πεδία της φόρμας περιορισμένους χαρακτήρες όταν γράφει κανείς αγγλικους χαρακτήρες τους κόβει αλλά λειτουργεί σωστά στην αποστολή - προς το παρόν δοκιμάζω με embeed όλους τους χαρακτήρες αλλά υπάρχουν
αρκετά ακόμη bugs στο action script -ελπίζω τελικά ότι θα δουλέψει
Επανέρχομαι
το μόνο πεδίο που έμεινε με πρόβλημα είναι το email δεν παίρνει αγγλικούς χαρακτήρες
δες εδώ http://www.eduportal.gr/GuestBook.swf

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από joia » 15 Ιουν 2007 21:06

Λοιπόν το πρόβλημα είναι στο txt που περνάει τα δεδομένα - δοκίμασα αποθήκευση ως Ansi με διαφορετικές γραμματοσειρές - όταν διαλέγω γραμματοσειρά ελληνικά γραφει μόνο ελληνικά , όταν επιλέγω δυτική γράφει λατινικούς χαρακτήρες. το αποθήκευσα και ως utf 8 μια απο τα ίδια .
Με λίγα λόγια μπορείς να έχεις η ελληνικούς ή δυτικούς χαρακτήρες όχι και τα δυο
Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό
Καλύτερα να γίνει με πίνακα σε βάση δεδομένων
[/u]

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

guestbook με flash και php

Δημοσίευση από Garakatsamol » 15 Ιουν 2007 21:21

Νομίζω ότι τόσο καιρο που ασχολούμαι με αυτό θα είχα μάθει να το κάνω σε βάση δεδομένων. Θα το δοκιμάσω. Παρ'όλα αυτα όταν αποθηκεύεις κάτι ως unicode δεν υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μπορεί να το γράψει και στα ελληνικά και στα αγγλικά?
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου. Να'σαι καλά

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες