Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
petalouditsa2007
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 11:18

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από petalouditsa2007 » 10 Μάιος 2007 11:49

Εχω μια ασκηση στην Access
σχετικα με την καταγραφη καποιων
δεδομενων απο νοσοκομειο π.χ ονομα ιατρου κωδικος κ.α.
τα εχω κανει αυτα στις σχεσεις ομως
δεν μου ενωνει καποιους πινακες.γιατι?βοηθηστε με!!!!1

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από billt » 10 Μάιος 2007 11:55

Τα κλειδιά τα έβαλες σωστά στους πίνακες?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27594
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από cordis » 10 Μάιος 2007 17:39

Λίγα πράγματα μας λες, λίγα μπορούμε κι εμείς να σου πούμε... δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

petalouditsa2007
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 11:18

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από petalouditsa2007 » 10 Μάιος 2007 19:28

Στα κλεδια τι λαθος μπορει να εκανα; Και εγω αυτο υποψιαζομαι οτι κατι γινεται στα κλειδια. Οταν η πρωτη εγγραφη ειναι π.χ κωδικος ιατρου και ταυτοχρονα αυτο ειναι πρωτευον κλειδι πρεπει να βαλω στον τυπο δεδομενων Αυτοματη Αριθμηση ή
Κειμενο; Αν μια εγγραφη ειναι κοινη σε dυο πινακες πρεπει να εχουν τον ιδιο τυπο δεδομενων; :(

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από dimsis » 11 Μάιος 2007 13:01

Γράψε τους πίνακες που έφτιαξες και τα πεδία που περιέχουν και τι τύπος είναι καθένα από δίπλα και ποια θέλεις για κλειδιά και θα σε βοηθήσουμε.
π.χ.

Giatroi
id int
fullname nvarchar
...

petalouditsa2007
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 11:18

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από petalouditsa2007 » 12 Μάιος 2007 09:29

Έχω γράψει τους πίνακες
Και έδωσα τον τύπο δεδομένων
Ο 1 πίνακας ονομάζεται Ιατρός κ
Έχει πρωτεύον κλειδί τον κωδικοιατρου
κ εδωσα τυπο δεδομενων
κειμενο
Ο 2 πίνακας ονομάζεται Τμήμα κ έχει
Σαν πρωτεύον κλειδί τον κωδικοτμηματος
κ εωσα τυπο δεδομενων κειμενο
Ο 3 πίνακας ονομάζεται Ασθενής κ
έχει σαν πρωτεύον κλειδί τον κωδικοασθενη
κ εωσα τυπο δεδομενων κειμενο
κ ο 4 πίνακας ονομάζεται Εξέταση κ
έχει δυο πρωτεύον κλειδιά τον κωδιατρου κ
κωδασθενη κ εωσα τυπο δεδομενων και στα
δυο κειμενο
Ο 1,3,4 πίνακες συνδέονται με σχέσεις 1 προς απειρο
μεταξύ τους αλλά ο 2 δεν συνδεεται με κανέναν. :(

Black_Angel
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 19 Δεκ 2001 01:00

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από Black_Angel » 17 Μάιος 2007 07:42

Ο "κωδικόςτμήματος" πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς γραμμένο κείμενο (δηλ. "κωδικόςτμήματος" και στους δύο πίνακες που θες να συσχετίσεις.

asxetos85
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 15:43
Τοποθεσία: athens

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από asxetos85 » 15 Ιούλ 2008 12:22

ναι αλλα στον υπο δεδομενων τους πρεπει παλι να ειναι το ιδιο.
δήλαδη γραφουμε το ιδιο ονομα και τους 2 πινακες και βαζουμε στον πρωτο πινα πρωτ.κλειδι
παραδειγμα κωδικος -αυτοματη αριθμιση με πρωτευον κλειδι πρεπει και στον β πινακα να ειναι ακριβως το ιδιο..
κωδικος-αυτοματη αριθμιση-πρωτευον κλειδι ?
eimai asxetos,alla thelo na matho...

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

καταγραφη καποιων δεδομενων απο νοσοκομειο

Δημοσίευση από kon73 » 15 Ιούλ 2008 23:54

Βασικά να αναφέρω κάποια αρχικά για τις συνδέσεις Πινάκων.

1. Τα πεδία προς σύνδεση 2 πινάκων θα πρέπει να είναι ιδίου Τύπου. Number (Integer, Double κλπ), Text, Date κλπ. Δεν χρειάζεται να είναι ιδίου ονόματος
2. Τα πεδία δεν χρειάζεται να είναι Πρωτεύοντα κλειδιά στους πίνακες τους. Χρειάζεται όμως να είναι Indexed [Yes (No Duplicates)] τουλάχιστον το ένα από τα δύο και τώρα αν είναι [Yes (No Duplicates)] και το άλλο πεδίο του άλλου πίνακα η σχέση γίνεται ένα προς ένα. Αν είναι [Yes (Duplicates OK)] τότε γίνεται ένα προς πολλά. Για σχέση πολλά προς πολλά μεσολαβεί τρίτος πίνακας.

Πιστεύω έτσι να βοήθησα

Φιλικά
Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες