Μεταφορά Forum

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
diamag
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 15:09

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από diamag » 17 Μάιος 2007 23:39

Αγόρασα νέο server "hosting" (στο εξωτερικό).
Θέλω να ανεβάσω εκεί το site μου και θέλω να ρωτήσω πως αντιγράφω το forum (είναι PhpΒΒ).
Κατεβάζω τον φάκελο forum στον υπολογιστή μου και μετά το ανεβάζω στον νέο server?
Το έκανα αλλά δεν μου λειτουργεί. Μου γράφει "phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
"

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από Stathis » 17 Μάιος 2007 23:58

Οχι! Θα αποθηκευσεις είτε απο το phpmyadmin σου , είτε μέσω απο το CP του Phpbb ως backup βέβαια , τη βάση δεδομένων σου , και μετά στο νεο host σου , θα ανεβάσεις το φάκελο σου και θα φορτώσεις στο phpmyadmin σου τη βάση δεδομένων που είχες κάνει προηγουμένως export.

diamag
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 15:09

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από diamag » 18 Μάιος 2007 00:27

Loipon,

Ekana backup kai mou apothikefse ena arxeio txt pou legetai "phpbb_db_backup". Kala mexri edo??
Ti kano tora??
Den exo allaksei tous nameservers akomi dioti thelo na eimai etoimos otan tous allakso

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από Stathis » 18 Μάιος 2007 00:39

Bασικα πρέπει να αλλαξεις την ονομασια του ωστε να είναι ίδια με εκείνη της αρχικης βασης δεδομένων σου για το φορουμ...
Eπειδη απ οτι καταλαβα δεν το ξερεις και δεν θες να παιξεις με το phpmyadmin , το ονομα της μπορεις να το βρεις απο το αρχει config.php που βρισκεται στο φακελο του φορουμ.Το αρχειο μπορεις να το δεις ανοιγοντας το με το Νotepad για παραδειγμα .
Εικόνα
Εδώ , εκει που λεει $dbname= οπως βλέπεις στην εικόνα θα λεει το ονομα της βάσης δεδομένων σου...Δες το και ονομασε το αρχειο που έβγαλε το φορουμ με αυτη την ονομασια...

Επειτα κανε το import στο phpmyadmin.Λογικα θα δουλέψει κι ετσι.Αλλιώς οπως είπα παραπανω θα πρέπει να κάνεις export τη βαση απο το phpmyadmin.

diamag
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 15:09

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από diamag » 18 Μάιος 2007 02:02

Katarxin se eyxaristo para poly gia tin voitheia.

Loipon..
Onomasa to arxeio opos mou eipes..piga sto phpmyadmin kai patisa "import".
Ekei vrika to arxeio apo ton ypologisti mou kai patisa na to anevasei.
Molis teleiose mou egrapse to ekseis mhnyma lathous:

Εντολή SQL:

INSERT INTO phpbb_search_wordlist( word_text, word_id, word_common )
VALUES (
'åäþ', '96', '0'
);

Η MySQL επέστρεψε το μύνημα: Τεκμηρίωση
#1062 - Duplicate entry '??????' for key 1


I diadikasia pou ekana prin itan na prostheso apo to cpanel tou neou hosting ena phpBB2 forum. Meta antikatestisa ton fakelo "forum" me afton pou katevasa apo ton palio mou server.
Logika kapou kano lathos... :cry:

Άβαταρ μέλους
netrriper
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: 10 Δεκ 2004 10:50
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από netrriper » 18 Μάιος 2007 09:48

Γιατί δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση στο forum?
Αν στο setup δώσεις σωστα ονομα.db password και θεση βάσης και κάνεις Import το backup απο phpmyAdmin λογικα θα πρεπει να δουλέψει...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Giannis78
Δημοσιεύσεις: 1334
Εγγραφή: 11 Οκτ 2005 12:45
Τοποθεσία: Assigned by DHCP
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από Giannis78 » 18 Μάιος 2007 15:15

netrriper έγραψε:Γιατί δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση στο forum?
Αν στο setup δώσεις σωστα ονομα.db password και θεση βάσης και κάνεις Import το backup απο phpmyAdmin λογικα θα πρεπει να δουλέψει...
Ma pos na kanei fresh setup afou mporei na xei forum me members pano kai posts???

Ayto pou prepei na kaneis einai :
ftiaxneis mia adeia database kai se aythn kaneis import ayto pou exeis backup.
Stin proigoumeni sosta den egine giati h vasi eixe mesa ayta ta pedia.
Prosoxi sto config file to onoma tis vasis kai to usename orizonte os eksis
usernamecpanel_onomavasis
usernamecpanel_onoma-xristi

kai vevea o xristis aytos prepei na exei dikaiomata stin vasi.
WebHosting Services
http://www.intechs.gr

Άβαταρ μέλους
netrriper
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: 10 Δεκ 2004 10:50
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από netrriper » 18 Μάιος 2007 16:43

Οπώς το βλέπω εγώ μάλλον το ίδιο λέμε, αλλα με διαφορετικό τρόπο :)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Giannis78
Δημοσιεύσεις: 1334
Εγγραφή: 11 Οκτ 2005 12:45
Τοποθεσία: Assigned by DHCP
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από Giannis78 » 18 Μάιος 2007 16:45

oxi dioti ama kanei neo setup h vasi den tha einai empty kai den tha mporei na kanei import.
WebHosting Services
http://www.intechs.gr

Άβαταρ μέλους
netrriper
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: 10 Δεκ 2004 10:50
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από netrriper » 18 Μάιος 2007 19:17

Αχά, οκ σ' επιασα.
Εικόνα

diamag
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 15:09

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από diamag » 18 Μάιος 2007 20:36

Giannis78 έγραψε:
Ma pos na kanei fresh setup afou mporei na xei forum me members pano kai posts???

Ayto pou prepei na kaneis einai :
ftiaxneis mia adeia database kai se aythn kaneis import ayto pou exeis backup.
Stin proigoumeni sosta den egine giati h vasi eixe mesa ayta ta pedia.
Prosoxi sto config file to onoma tis vasis kai to usename orizonte os eksis
usernamecpanel_onomavasis
usernamecpanel_onoma-xristi

kai vevea o xristis aytos prepei na exei dikaiomata stin vasi.
Loipon, nai exo meli kai post sto forum. Tora sto kainourio cpanel tou hosting mou pigaino sto "fantastico" kai dimiourgo ena Discussion Boards - phpBB2.
Ola kala mexri edo?

Meta anevazo to palio fakelo tou forum i oxi??

Gia na valo tin vasi dedomenon (tin dimiourgisa apo to yparxon forum, piga "Γενική Διαχείριση" kai meta "Αντίγραφο Ασφαλείας Βάσης") pigaino sto phpMyAdmin?

Einai sosti i diadikasia???
Den prepei me tipota na xathoun ta post.. :(

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από EkLekTos » 18 Μάιος 2007 21:33

Κανε μπακαπ οπωσδήποτε απο phpmyadmin!!!
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

diamag
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 15:09

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από diamag » 18 Μάιος 2007 21:47

EkLekTos έγραψε:Κανε μπακαπ οπωσδήποτε απο phpmyadmin!!!
Ok, to ekana. Meta piga sto phpmyadmin (tou neou server) kai patisa "import". Evala tin vasi kai mou evgale ayto to mhnyma:

λάθος

Εντολή SQL:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.9.0.2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Σύστημα: localhost
-- Χρόνος δημιουργίας: 18 Μάι 2007, στις 09:38 PM
-- Έκδοση Διακομιστή: 4.1.21
-- Έκδοση PHP: 4.4.2
--
-- Βάση: `εδώ γράφει την βάση`
--
-- --------------------------------------------------------
--
-- Δομή Πίνακα για τον Πίνακα `phpbb_auth_access`
--
CREATE TABLE `phpbb_auth_access` (
`group_id` mediumint( 8 ) NOT NULL default '0',
`forum_id` smallint( 5 ) unsigned NOT NULL default '0',
`auth_view` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_read` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_post` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_reply` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_edit` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_delete` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_sticky` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_announce` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_vote` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_pollcreate` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_attachments` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`auth_mod` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
KEY `group_id` ( `group_id` ) ,
KEY `forum_id` ( `forum_id` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1;

Η MySQL επέστρεψε το μύνημα: Τεκμηρίωση
#1050 - Table 'phpbb_auth_access' already exists

:roll:

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από EkLekTos » 18 Μάιος 2007 21:49

Στην βάση που κάνεις restore, είναι άδεια???
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

diamag
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 15:09

Μεταφορά Forum

Δημοσίευση από diamag » 18 Μάιος 2007 21:57

Pos to eksakrivono afto kai genika pes mou an mporeis pos to kano

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης