<a href...> php kai download

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 22 Μάιος 2007 06:25

Kalimera padia.... loipon olo to vradi asxoliomoun :o me to pos tha kano upload arxeia pos tha ta apothikeyto sti vasi...to kollima mou to megalo einai pos tha kano meta ta onmata ton arxeion mou apo ti vasi link..epsaksa apo edo epsaksa apo ekei...koitaksa kai to manul opou ekei berteyika telios me kapoia "/" "\" pou eida oti vazoun kai apogoteytika...

Moreite na me katatopisete katholou?








$upload_path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/data/";

$mysql=mysql_connect('localhost','xxxxx','xxxxx');

if (count($_FILES['file'])) {
$tmp_name = $_FILES['file']['tmp_name'];
$name = $_FILES['file']['name'];
$size = $_FILES['file']['size'];
$size = ($size >= 1024) ? floor($size / 1024) . "kbytes" : $size . "bytes";

if (is_uploaded_file($tmp_name)) {
if (substr($name,strlen($name)-3,strlen($name)) != "pdf") {
echo "Error: Please upload a file with pdf extension";
exit;
}
if (file_exists($upload_path . "/" . $name)) {
echo "Error: File already uploaded...";
echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];

exit;
}
if (move_uploaded_file($tmp_name,$upload_path . "/" . $_FILES['file']['name'])) {
echo "File uploaded ;)<br /><br />Name: " . $name . "<br />Size: " . $size;
} else {
echo "Error: Unable to move ";
}
} else {
echo "Error: Unable to upload ";
}
} else {
header("location: upload_form.html");
}
$mysql=mysql_connect('localhost','xxxxx','xxxxx');
if(!$mysql)
{
echo"no connection";
}
$link=mysql_select_db('osbook',$mysql);
if(!$link)
{
echo"no database";
}
else
{
echo"ok";
}

$query="insert into sitefiles values('$name','','$upload_path') ";

$result=mysql_query($query,$mysql);


if(!$result)
{
echo"lathos";

}

else
{
echo"ok";

}



$query2="select * from sitefiles";
$result1=mysql_query($query2,$mysql);
$num_results=mysql_num_rows($result1);
echo "<p> arithmos upload arxeion: ".$num_results." </p>";
for($i=0; $i <$num_results; $i++)

{

$row=mysql_fetch_array($result1);

echo "<td> <a href= '$upload_path'. ($row["fname"]) <td>" ;
}
?>

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από Banavas » 22 Μάιος 2007 08:01

Δεν είδα τον κώδικά σου αλλά αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει έτσι:

Ανεβάζεις το αρχείο σε συγκεκριμένο directory πχ images/upload_dir/ ταυτόχρονα περνάς το όνομα του αρχείου πχ photo.jpg σε κάποιο πεδίο px picture στη βάση
Όταν θέλεις να εμφανίσεις την εικόνα θα γράψεις

Μετά την αναζήτηση στη βάση το παράτω θα σου εμφανίσει την φωτογραφία

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<img src=\"images/upload_dir/". $row&#91;'picture'&#93;."\">";
και το παρακάτω θα κάνει την φωτογραφία link

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<a href=\"onoma_arxeiou.php\"><img src=\"images/upload_dir/". $row&#91;'picture'&#93;."\" border=\"0\"></a>";
Aν το αρχείο σου δεν είναι φωτογραφία αντί για το "<img src=\"images/upload_dir/". $row['picture']."\"> θα βλαεις σκέτο το $row['picture'] οπότε θα εμφανίσει το όνομα του αρχείου.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 22 Μάιος 2007 11:37

Sto proto gia na ta emfaniso ola mporo na grapso kai kati poio eykolo
κωδικας:
select * from upolads_files;
kai meta me tin $row na emfaniso tti stili pou thelo



to deftero tora den nomizi giati to link prepei na ginete stin <a herf> ekei mou grafeis ena arxeio kai ego ta thelo ola na ginonte link me an loop ipotehto....etsi den einai....??

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από kingbill » 22 Μάιος 2007 12:15

nai mporeis na to kaneis

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="select * from tbl_name";
$result=mysql_query&#40;$sql&#41;;

while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
&#123;
echo "<a href=\"onoma_arxeiou.php\"><img src=\"images/upload_dir/". $row&#91;'picture'&#93;."\" border=\"0\"></a>";
&#125;

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από billt » 22 Μάιος 2007 13:03

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="select * from tbl_name"; 
$result=mysql_query&#40;$sql&#41;; 

while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
&#123; 
echo "<a href=\"onoma_arxeiou.php\"><img src=\"images/upload_dir/". $row&#91;'picture'&#93;."\" border=\"0\"></a>"; 
&#125; 
Αν σε μπερδεύει το παραπάνω :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$sql="select * from tbl_name"; 
$result=mysql_query&#40;$sql&#41;; 

while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
&#123;  ?>
<a href="onoma_arxeiou.php"><img src="images/upload_dir/<?php echo $row&#91;'picture'&#93; ?>" border="0"></a>
<?php &#125;?>

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Μάιος 2007 10:41

Mallon den sas to exo pei kala.
Vasika tis photo tis efera san paradigma arxeis pdf thelo na anevaso kai doc.
Ayta ta arxei exo kanei mia vasi pou legete site_files.
Mesa sti vasi exo valei ena paidio fname ena id, kai ena path opou sto path einai to path tou kathe arxeiou.
Ayto pou prepei na ginei einai na tiposo ola ta oomata ton arxeion pou einai sti vasi kai ayto tha to kano me tin fetch array opos anaferate kai eseis kai ayta ta onomata tora prepei na einai kai link.

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<a href=\"onoma_arxeiou.php\">
Edo as poume pou mou lete onoma_arxeiou.php den ta travao apo kapoio arxeio ayta apo ti vasi ta travao.Mipos ekei prepei na ta valo as poume to $upload_path ?

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Μάιος 2007 11:12

Vasika to ekana ta ekana link diladi
etsi

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<p> <a href=\$upload_path\"><\"$row&#91;fname&#93;\"> </p>" ;
Tora omos den mou vriskei ta arxeia,
MOu vgazei leyki selida oti kai den mporei na vrehtei i selida sas...
Se allo link pou exo kane apo kato aplo to eixa kanei stin arxi ayto me dremaweaver xoris vasi xoris tipota ta vriskei ta arxeia pou einai ston idio fakelo..ton data.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Μάιος 2007 12:00

A..... :hammer: :o ..loipon....

Κώδικας: Επιλογή όλων


echo "<p> <a href= http&#58;//edo olo to path/data/$row&#91;fname&#93; target=_blank>  </p>" ;
Loipon...ok..ta vriskei ola ta arxei ta kanei ola...ektos...oti tora sti thesi tou onomatos mou vgazei ena mikro mayro stigma . alla parolayta einai link ayto to prgama.... :hammer:

What is this.....????? :o

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από Banavas » 23 Μάιος 2007 12:13

Γράψτο έτσι,

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<p> <a href=\"http&#58;//edo olo to path/data/".$row&#91;fname&#93;."\" target=_blank> ". $row&#91;fname&#93;."</a></p>" ; 
ή καλύτερα έτσι αν το data είκαι κάτω από το root,

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<p> <a href=\"data/".$row&#91;fname&#93;."\" target=_blank> ". $row&#91;fname&#93;."</a></p>" ; 
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Μάιος 2007 13:26

Entaksei tha to grapso etsi...giati na min pezei omos etsi opos tou grapsate stin arxi?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από Banavas » 23 Μάιος 2007 13:53

Αν εννοείς τον πρώτο απο από τα δύο παραπάνω παίζουν και τα δύο απλώς το πρώτο έχει full path και το δεύτερο relational δηλαδή είναι σχετικό με το root path.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Μάιος 2007 19:47

Oxi anferthika gia ayta pou mou egrapses stin arxi...giati den peksane ekeina?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από Banavas » 23 Μάιος 2007 20:13

Γιατι στην αρχή δεν ήσουν σαφής και αυτά που σου έγραψα ήταν οδηγίες στο περίπου για να γράψεις τον κώδικα μόνη σου.
Και τελικά τα κατάφερες με λίγη βοήθεια.
Εδώ στο forum τα παιδιά προσπαθούν να βοηθούν τους πιο νέους στο να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά με τα δικά τους πόδια, όχι απλά να τους γράφουν τον κώδικα.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από katerina1123 » 24 Μάιος 2007 12:46

Nai to ksero kai den zitisa pote na mou poun tin lisi..i etsi nomizo toulaxiston..elpizo na min parekigithika e....? :-?

Άβαταρ μέλους
afroditi590
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 08 Ιαν 2007 11:52

<a href...> php kai download

Δημοσίευση από afroditi590 » 09 Αύγ 2007 13:38

Banavas έγραψε:
Μετά την αναζήτηση στη βάση το παράτω θα σου εμφανίσει την φωτογραφία

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<img src="images/upload_dir/". $row&#91;'picture'&#93;."">";
διάβαζα τα παραπάνω και είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω, :oops: γιατί χρησιμοποιούμε τελεία και μετά από το $row['picture']? Πριν εντάξει, το καταλαβαίνω, αλλά μετά γιατί χρειάζεται?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες