CSS σαν frames

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

CSS σαν frames

Δημοσίευση από Kainourios » 24 Μάιος 2007 08:40

Αυτό που ρωτάω τώρα μπορεί και να μην έχει και τόσο σχέση με CSS απλά το είχα δει σε ένα site. Είχε λοιπόν ένα μενού στα πλάγια με διάφορα κουμπάκια και ότι κι αν πατούσες άλλαζε το container και το μενού φαινόταν εντελώς σταθερό. Δηλαδή φορτωνότανε μόνο η σελίδα η μεσαία. Υπάρχει βέβαια και το include στη php και δε ξέρω αν είναι το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα, ίσως να είχε υλοποιηθεί κάπως έτσι. Καμιά ιδέα;

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

CSS σαν frames

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Μάιος 2007 09:33

Γενικά ο σύγχρονος browser θα σου δώσει αυτή την εντύπωση, οτι αλλάζει μόνο κάποιο container.

Για πραγματική αλλαγή ενός container μόνο, χρειάζεσαι AJAX

Άβαταρ μέλους
wired
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 21 Ιουν 2007 14:12
Επικοινωνία:

CSS σαν frames

Δημοσίευση από wired » 22 Ιουν 2007 11:58

θα μπορούσε να είναι και ένα iframe...

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

CSS σαν frames

Δημοσίευση από Kainourios » 22 Ιουν 2007 12:04

Τι είναι το iframe; Τελικά κοίτα σύμπτωση, βρήκα χθες πως να το κάνω με php και να γίνεται έτσι. :)

Άβαταρ μέλους
wired
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 21 Ιουν 2007 14:12
Επικοινωνία:

CSS σαν frames

Δημοσίευση από wired » 22 Ιουν 2007 12:28

Το iframe είναι ένα html element το οποίο μπορεί να μπει μέσα σε ένα cell ή σε ένα div και εκεί μέσα να καλείς άλλες html σελίδες.
Έχει κάποια properties όπως width, height, src κτλ που μπορείς να αλλάξεις. Για μένα το μόνο αρνητικό με το iframe είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις το absolute path της σελίδας του περιεχομένου του iframe. Δίνοντας το path θα σε πάει στην σελίδα που περιέχει το iframe και όχι στην σελίδα που έxει φορτώσει το iframe…

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

CSS σαν frames

Δημοσίευση από papatzas » 22 Ιουν 2007 15:25

αν και δεν είναι τόσο επι του θέματος.. αλλά αφού έγινε αναφορά δοκίμασε...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="test.html" target="web">Test</a>
<br />

<iframe src="1.html" name="web" width="680" height="350" scrolling="yes" frameborder="0" allowtransparency="Yes" hspace="0" vspace="0"  id="web"></iframe>
:-)

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

CSS σαν frames

Δημοσίευση από Risk » 25 Ιουν 2007 22:24

Δεν ξέρω αν είναι σωστό προγραμματιστηκά, αλλά εγώ έχω δημιουργήσει μια web - based εφαρμογή με FastTemplate. Κατέβασα την κλάση από το internet, δημιούργησα ένα template (.tpl) και σε κάθε σελίδα μου php το έκανα include και το μόνο που άλλαζε ήταν το container.

Μου φάνηκε μια πολύ εύκολη λύση, για την δημιουργία πολλών σελίδων με το ίδιο template.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης