Hotspots σε εικονα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από manos2010grr » 28 Μάιος 2007 02:55

Λοιπον με εχει βασανισει πολυ σε σημειο που δεν αντεχω αλλο!
καταρχην να σας ζητησω συγνωμη γιατι εχω ανοιξει πολλα θεμματα
Λοιπον να αναφερθω στο προβλημα μου,
θελω να δημιουργησω Hotspots σε εικονα βεβαια ξερω να το κανω και σε Macromedia Dreamweaver και Adobe Photoshop CS2 το "κολλημα " που εχω ειναι οτι την εικονα με τα Hotspots προσπαθω να την εισαγω σε κελι πινακα που οι διαστασεις του ειναι (%) και αναγκαστηκα κανω και την εικονα (%)(υποχρεωτικα πρεπει να χρησιμοποιησω το (%))! Ετσι αν αλλαξω αναλυση στην οθονη μου και ανοιξω την σελιδα εχουν μεταφερθει τα Hotspots σε ανεπιθυμητα σημεια! πως μπορω να δημιουργησω σταθερα Hotspots και να αλλαξει η αναλυση της εικονας?? Την βοηθεια σας την ζηταω για την πτυχιακη μου! κατι ακομα δοκιμαζω και με flash αλλα εχω παλι ανεπιθυμητα αποτελεσματα! ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από telas » 28 Μάιος 2007 03:46

δοκίμασε το εξής

στην εικόνα σου βάλε κάποια «ουδέτερα» σημεία πχ gradient τα οποία θα είναι σαν Background στα κελιά έτσι ώστε όταν θα πηγαίνει 100% να φαίνεται ομοιόμορφα
μετά βάλε σε ένα κελί μόνο την εικόνα με τα hotspots για να είναι σταθερή, έτσι όταν αλλάζεις ανάλυση δεν θα μετακινείτε η εικόνα σου ούτε και τα hotspots, με την χρήση flash τι προβλήματα αντιμετώπισες;
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από RADICAL » 28 Μάιος 2007 05:41

Αν και δέν κατάλαβα ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα κάτι τέτοιο δέν σου κάνει?

css

Κώδικας: Επιλογή όλων

#wrap {
     width: 300px; /* width eikonas */
     height: 300px; /* height eikonas */
     background:url(/path/to/image.jpg) top left no-repeat; /* I eikona */ 
     position: relative; 
}

#wrap #hotspot1 {
    width:50px;
    height:50px;
    top:20px;
    leftt:40px;
    position:absolute;
}

#wrap #hotspot2 {
    width:80px;
    height:50px;
    top:60px;
    left:100px;
    position:absolute;
}

#wrap #hotspot3 {
    width:40px;
    height:90px;
    top:130px;
    left:120px;
    position:absolute;
}
html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="wrap">
   <div id="hotspot1"></div>
   <div id="hotspot2"></div>
   <div id="hotspot3"></div>
</div>
Τα ύψη και τα πλάτη είναι τυχάια.

Έτσι τα hotspot και ότι αυτά περιέχουν θα είναι πάντα σε σημέιο σχετικό με το parent element
το οποίο ουσιαστικά είναι η φωτογραφία σου, και θα μένουν στο ίδιο σημέιο ο κόσμος να χαλάσει.
Π.χ. το hotspot1 20px απο το πάνω μέρος και 40px απο το αριστερό μέρος του wrap
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από manos2010grr » 28 Μάιος 2007 13:52

φιλε μου telas στο flash αντιμετωπισα προβλημα στις διαστασεις του εγω τις θελω:
width: 100%
height: 100%
και οταν το εκανα το flash εμφανιζονταν χαλια!
Οσο για σενα φιλε μου RADICAL μην ξεχνας οτι το μεγεθος της εικονας το θελω (%) και οχι (px) αλλιως θα ηταν ευκολο!!

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από sibas » 28 Μάιος 2007 20:52

και γιατί δεν δοκιμάζεις να αλλάξεις τα px σε %

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από manos2010grr » 29 Μάιος 2007 14:40

sibas το εκανα ολα βγηκαν σωστα και τα hotspots ακομα! το μονο προβλημα που μου κανει ειναι αν παω στο μεγεθος της εικονας και βαλω height: % η εικονα εξαφανιζεται,παρολο που το width:% το δεχεται σαν εντολη!

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Hotspots σε εικονα

Δημοσίευση από sibas » 29 Μάιος 2007 20:27

ναι είναι γνωστό πρόβλημα δοκίμασε να βάλεις και να πειραματιστείς
height 768px
max-height 100%
min-height 600px
και δες αν και πως σου λειτουργεί

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες