browser icon

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

browser icon

Δημοσίευση από mariosal » 10 Δεκ 2007 16:44

Εμένα ο Windows Internet Explorer 7 μου, μου εμφανίζει μια χαρά το favicon.ico μου. Βέβαια άργησε στην αρχή να μου το εμφανίσει αλλά μετά μου το εμφάνισε(πρέπει να περιμένεις 5''). Εννοείτε βέβαια ότι κάνω Microsoft Update κάθε μέρα και έχω την τελευταία ελληνική έκδοση του Windows Internet Explorer 7 για τα Windows XP SP2.

sakas16v
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2007 21:18
Τοποθεσία: evros

browser icon

Δημοσίευση από sakas16v » 05 Ιουν 2008 15:41

Παιδία χρειάζομαι και εγώ την βοήθεια σας για το συγκεκριμένο θέμα.
Έχω κάνει αυτά που αναφέρονται ποιο πάνω με το favicon στο heat δίνω τον κώδικα αλλά τίποτα ούτε στο IE7 ούτε στο Firefox μα και ούτε το opera κάνω το εξής
Κάτω από το <title> της σελίδας δίνω τον κώδικα που δίνει η σελίδα του favicon.cc και εκεί που λέει YOUR_PATH δίνω την διαδρομή που είναι αποθηκευμένο το .ico δηλ.
<link &#8230;. "href="http://c:/document und settings/κλπ &#8230;/favicon.ico"> το κάνω σωστά??
Τι κάνω λάθος??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

browser icon

Δημοσίευση από mariosal » 05 Ιουν 2008 15:46

Όχι το favicon πρέπει να ανεβεί στον server. <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">

Βάζεις στο root του server το favicon.

Π.χ. home/mariosal/public_html/index.html (to index.html kalei to favicon.

Εσύ βάζεις το favicon στο home/mariosal/public_html/favicon.ico

sakas16v
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2007 21:18
Τοποθεσία: evros

browser icon

Δημοσίευση από sakas16v » 05 Ιουν 2008 16:08

Sorry αλλά και πάλη δεν το κατάλαβα!!!
Αυτό το home/blabla/public_html/index.html που το γράφω
Και στο heat γράφω ακριβός αυτό <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico"> και τίποτα άλλο?? Π.χ. πριν το favico.ico???
Ευχαριστώ




_

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

browser icon

Δημοσίευση από mariosal » 05 Ιουν 2008 16:11

Head λέγεται. ;)

Λοιπόν δε χρειάζετε να γράφεις κάτι. Στην αρχική σου σελίδα θα βάλεις ακριβώς αυτόν τον κώδικα. Και στην τοποθεσία που είναι η ιστοσελίδα στον server θα βάλεις και το favicon.

Εσύ αυτό που έκανες ήταν να κάνεις να παίρνει το favicon μέσα από τον υπολογιστή σου, που αυτό δε γίνεται στον server.

sakas16v
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2007 21:18
Τοποθεσία: evros

browser icon

Δημοσίευση από sakas16v » 05 Ιουν 2008 16:15

aaaaaaaaaaaaaaa ok το κατάλαβα ευχαριστώ











.

Άβαταρ μέλους
Snowball
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 29 Μαρ 2009 22:29
Τοποθεσία: Αθήνα

browser icon

Δημοσίευση από Snowball » 14 Δεκ 2009 15:50

Καλησπέρα.

Έψαξα λίγο και νομίζω αυτό είναι το σχετικότερο νήμα, για να μην ανοίγω άλλο...

Λοιπόν, δουλεύω μια ιστοσελίδα όπου έχω βάλει να εμφανίζεται ένα custom favicon...

Παίζει τέλεια σε FF και Opera αλλά στον IE 8 αρνείται πεισματικά...

Ο HTML κώδικας είναι ο παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link href="../favicon.ico" rel="shortcut icon" />
<link href="../favicon.ico" rel="icon" />
Το .ico αρχείο έχει τοποθετηθεί στο root της σελίδας, έχω διπλοτριπλοτσεκάρει τα url, έχω δοκιμάσει κανά δυο tips που βρήκα στο δίκτυο, να σβήσω την cache, να κάνω drag το εικονίδιο, και άλλα...

Τζίφος δυστυχώς...

Έχετε καμιά ιδέα?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

browser icon

Δημοσίευση από korgr » 14 Δεκ 2009 18:23

Για δοκιμασε αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link  type="image/x-icon" rel="shortcut icon" href="favicon.ico" /> 
και βαλε και το ico στο root

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

browser icon

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Δεκ 2009 19:16

Καλό είναι να ξεκινάτε να προσθέτετε και αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link rel="apple-touch-icon" href="path-to-icon/favicon-iphone.png"  />
Εάν κάνουν bookmark την σελίδα σας σε iPhone να έχει εικονίδιο :)

Άβαταρ μέλους
Snowball
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 29 Μαρ 2009 22:29
Τοποθεσία: Αθήνα

browser icon

Δημοσίευση από Snowball » 15 Δεκ 2009 10:57

korgr έγραψε:Για δοκιμασε αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link  type="image/x-icon" rel="shortcut icon" href="favicon.ico" /> 
και βαλε και το ico στο root
To δοκίμασα...
Δυστυχώς τίποτα... :(

Ο κώδικάς μου είναι αυτός

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>******* - Η προσωπική μου ιστοσελίδα</title>
<link rel="stylesheet" href="../scripts/mystylesheet.css" type="text/css" />
<!--<link href="../favicon.ico" rel="shortcut icon" />
<link href="../favicon.ico" rel="icon" />-->
<link type="image/x-icon" rel="shortcut icon" href="../favicon.ico" />
</head>
<body>
<table class="main_table">
  <tr>
    <td colspan="2" class="banner">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td class="sidebar">
        <div id="navcontainer">
          <ul id="navlist">
			<li id="active"><a href="#" id="current">Αρχική</a></li>
			<li><a href="../pages/personal-education.html">Προσωπικά Στοιχεία - Σπουδές</a>
            <li><a href="hobbies.html">Ενδιαφέροντα</a></li>
			<li><a href="../pages/contact.html">Επικοινωνία</a></li>
		  </ul>
	    </div>
    </td>
    <td class="content">
        <span class="dropcap">...</span>...
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan="2" class="footer"><div class="creator">Valid <a href="#" target="_blank">XHTML</a> and <a href="#" target="_blank">CSS</a> | Created by <a href="..." target="_blank">...l</a></div></td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>

Το favicon είναι στο root...

HELP!!!

Υ.Γ. Basilakis το favicon για το Iphone πρέπει να είναι σε png format ή μπορείς να το αφήσεις σε ico?
Δεν μπορείς να λινκάρεις το ίδιο εικονίδιο που χρησιμοποιείς για τους browsers?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

browser icon

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Δεκ 2009 11:09

αν είναι στο rooter το Icon δεν χρειάζεσαι .../ στη διαδρομή

Άβαταρ μέλους
Snowball
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 29 Μαρ 2009 22:29
Τοποθεσία: Αθήνα

browser icon

Δημοσίευση από Snowball » 15 Δεκ 2009 11:20

Basilakis έγραψε:αν είναι στο rooter το Icon δεν χρειάζεσαι .../ στη διαδρομή
Όταν το βγάζω δεν το βλέπει ούτε ο FF...

Χρησιμοποιώ το Dreamweaver CS3...

Παίζει να έχει πρόβλημα το ico αρχείο?

Άβαταρ μέλους
Helios
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 10 Οκτ 2009 16:45
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

browser icon

Δημοσίευση από Helios » 17 Δεκ 2009 17:51

Για δοκιμασε αυτον τον κωδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link href="youricon.icon" rel="shortcut icon" type="image/vnd.microsoft.icon" />
απλα τοποθετησε τον κωδικα στη σελιδα που θελεις να εμφανιζετε
:wink:
Εικόνα

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

browser icon

Δημοσίευση από mariosal » 18 Δεκ 2009 17:58

Αυτός είναι ο κώδικας που έχει το W3 για favicon

XHTML

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" />

HTML

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon">

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης