Ελεγχος σε drop-down menu

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από Kainourios » 04 Ιουν 2007 02:56

Εχω 2 drop-down menu, θέλω το εξής το οποίο δε ξέρω αν γίνεται:

όταν επιλέγει κάποιος μια επιλογή από το πρώτο, το 2ο να έχει συγκεριμένες επιλογές (να μειώνει δηλαδή τις ήδη υπάρχουσες) και αν επιλέγει κάτι από το 2ο menu το πρώτο να παίρνει κάποια συγκεκριμένη τιμή. Γίνεται;

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από greekbytes » 04 Ιουν 2007 04:31

Ίσως ο skeftomilos έχει κάνει ένα post γι'αυτό που ζητάς. Δες εδώ: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=17467
και ένα demo.

Επειδή το θέμα δεν έχει να κάνει μάλλον με php (πόσο μάλλον με "τα δικά μας scripts"), θα περιμένουμε μία απάντησή σου μήπως ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο που αφορά την php και μετά το μεταφέρουμε στο forum για την javascript. ;)

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από tsirman » 05 Ιουν 2007 22:43

Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο με δυναμικές και τις 2 λίστες.
Έχω δηλαδή στη βάση 2 πίνακες. Στο πρώτο έχω τις επιλογές της πρώτης λίστας και στον δεύτερο έχω τις επιλογές της δεύτερης με foreign Id το Id της πρώτης λίστας. Μετά με χρήση ενός javascript μπορεί να φωρτώνεις τις ανάλογες επιλογές στη δεύτερη λίστα ανάλογα με το τι επιλέγεις στην πρώτη.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από Kainourios » 06 Ιουν 2007 12:36

Ναι το έβαλα σε λάθος κατηγορία, με συγχωρείτε. Ευχαριστώ για τα posts, με βοηθήσανε :).

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από greekbytes » 08 Ιουν 2007 02:20

Μεταφέρθηκε στο "Javascript και Ajax" ;)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από skeftomilos » 08 Ιουν 2007 11:34

Υπάρχει και το script του Cherouvim: Cascading Dropdowns

Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να υλοποιηθεί και με server-side κώδικα (PHP), αλλά η λύση JavaScript είναι πιο user-friendly.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Ελεγχος σε drop-down menu

Δημοσίευση από Kainourios » 08 Ιουν 2007 12:17

Βασικά εγώ σκεφτόμουνα στην αρχή να φαίνονται όλες οι επιλογές και στα 2 drop-down menu και όταν διαλέγεις κάποιο απ'αυτά να αλλάζει ταυτόχρονα και το άλλο. Πάντως και η λύση του Ολλανδού, μου κάνει :) .



Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες