Tip για class

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Tip για class

Δημοσίευση από _Invisible_ » 06 Ιουν 2007 18:07

Χαιρετώ!

Σε ένα class που έχω κάνει προσπαθώ να χρησιμοποιήσω μια μεταβλητή που έχει οριστεί στο κύριο αρχείο (το class αρχείο γίνεται include στο κύριο), αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω να δουλέψει.

Χρησιμοποίησα global $var_name αλλά δεν δούλεψε γιατί αυτό είναι μόνο για functions. Μετά δοκίμασα var $varname = $GLOBALS['varname'] αλλά ούτε αυτό δούλεψε.

Ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Tip για class

Δημοσίευση από cherouvim » 06 Ιουν 2007 18:49

Πάσαρε αυτή τη μεταβλητή στο constructor της κλάσης. Τα globals συνήθως είναι σημάδι κακής σχεδίασης.

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Tip για class

Δημοσίευση από _Invisible_ » 06 Ιουν 2007 19:20

Δηλαδή τι να κάνω;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

class myClass &#123;
  var $my_var = 'timi';
&#125;
?>
Δηλαδή να την περάσω μέσα στο Class? Μα αν υποθέσουμε ότι δεν ξέρουμε την τιμή... και θέλουμε να την πάρουμε από κάπου μέσα από το κύριο αρχείο... Αυτό δεν κατάλαβα πώς θα το κάνω.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Tip για class

Δημοσίευση από cherouvim » 06 Ιουν 2007 19:27

Πέρνα την ως παράμετρο στον constructor της κλάσης.

Κώδικας: Επιλογή όλων

class Foo &#123;

  function Foo&#40;$bar&#41; &#123;
    $this->bar=$bar;
  &#125;

  function doSomething&#40;&#41; &#123;
    echo $this->bar;
  &#125;

&#125;
και ο client κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$foo = new Foo&#40;$my_var&#41;;
$foo->doSomething&#40;&#41;;

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Tip για class

Δημοσίευση από _Invisible_ » 06 Ιουν 2007 19:44

αχα! σ' ευχαριστώ πολύ cherouvim :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες