Πρόβλημα με Μνημη

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 10:22

Εχω μια εξερετικη μιτρικη ASUS με Nforce 570 SLI.
Εβαλα πανω 4 ιδιες Twinmos 667MHz CL5 1GB.


Το προβλημα ειναι οτι Ενω μεσα στο BIOS μου λέει ότι ειναι εγγατεστιμενα
4194304bytes υπάρχουν available 3670016 (4GB εγγατεστιμενα Και μπορω να χρισμοποιησω 3.5)

Που τα τρωει τα 512ΜΒ ρε παιδια?

Και να προσθέσω ότι παιζουν σε Dual channell 128bit.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 12:33

κάτσε... στο BIOS σου λέει ότι τα available είναι 3,5gb? ή στα Windows?

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 12:41

Στο BIOS! Ενω Λέει ότι Υπάρχει εγγατεστιμένη μνημη 4 απο κάτω λέει available 3.5!
Γιατι?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 13:36

αν μπορείς γράψε το ακριβές μοντέλο της μητρικής

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 13:42

Που κολαει αυτο?!

M2N-SLI Deluxe:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=2

Kαι αν δεις λέει ότι πέρνει μέχρι 8GB.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 13:47

έχει σχέση... Να υποθέσω ότι η κάρτα γραφικών σου έχει 512MB ram?

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 14:06

Όχι γιατι?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 14:47

κρίμα :P Προσπαθούσα να συνδυάσω κάποια πράγματα, dont worry

Ψάξε κάπου στο BIOS θα πρέπει να βρεις την επιλογή PAE ή address extensions, ή κάτι τέτοιο...

Για να δει και το λειτουργικό θα πρέπει να είναι 64bit αν πρόκειται για XP ή Vista. Σε λάινουξ ( :P ) δεν ξέρω τι γίνεται.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 14:50

Τα vista βλέπουν μέχρι 4.
Aλλα το πρόβλημα ειναι ότι στο Bios βλέπει 4 αλλα ειναι διαθέσιμα μονο τα 3.5!!
πως γινετε αυτο?
Αφου βλέπει 4 Θα επερεπε να μπορει και να τα χρεισμοποηεί.

Στη κάρτα που ρώτησες εχω 256ΜΒ
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 14:54

Σου είπα... Στο BIOS ψάχνεις για τις επιλογές PAE, address extensions or something like that.

Τα Vista, όπως και τα XP, στα 32bit, βλέπουν ως 4gb σύνολο RAM+pagefile+swap+mwap+otidipote_allo. Οπότε δε θα δεις 4gb καθαρά

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 15:03

Nαι ΟΚ.Μπορεις να μου πεις τι κανει αυτο?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 15:07

θα είναι διαθέσιμα και τα 4 γίγα

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 15:30

:o
Kαι γιατι μια μιτρικη να έχει περιορισμο και να θέλει να το κάνεις χειροκίνιτα?!

Μου θύμισες κατι μιτρικες που είχα σε εποχη 1995 που κάθε φορά που εβαζες επεξεργαστη ήθελε να αλάξεις τρεις πιδιχτες:

εναν στα πόσα volt παιζει
εναν στα πόσα ΜΗζ ειναι το FSB (66/100)
εναν που ειναι να ρυθμίσεις μια σχεσει cpu/ram Αλλα δε θυμάμε τι ακριβώς!
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιουν 2007 15:33

Λειτούργησε;

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Μνημη

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Ιουν 2007 15:49

Ποιο?
Στη Δουλεια είμαι!Θα το δοκιμάσω το απογεμα και θα σου πω αυριο!(Δεν έχω σπιτι internet!) :(
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες