slang.gr

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 30 Ιούλ 2007 19:15

Φυσικά μπορείς να περάσεις σε jQuery με τα λίγα 20kb ;)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

slang.gr

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Ιούλ 2007 20:20

Η jQuery πλεονεκτεί γιατί είναι γραμμένη από σπουδαίο guru της JavaScript, αντίθετα με την Prototype που την έγραψε ένας guru της Ruby. Προσωπικά αποφεύγω τις libraries. Γράφω by hand όσα σκριπτάκια χρειάζονται κάθε φορά, για να ξέρω τι μου γίνεται.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 30 Ιούλ 2007 20:53

Δεδομένου οτι θέλω να πιάνω πράγματα του στυλ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#admin form.entities input[@type='submit']:first-child
προτιμώ να το κάνω σε μια γραμμή με το jQuery (+20kb) παρά να το κάνω σε 12 γραμμές χωρίς jQuery.

Ούτοσιάλλως, τα 20kb και να τα γλιτώσω εγώ, θα τα φάει ο γραφίστας με τις λάθος επιλογές μεταξύ JPEG και PNG ;)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

slang.gr

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Ιούλ 2007 21:11

Yeap, makes sense.

Εντύπωση μου κάνει στον κώδικα του www.slang.gr η χρήση absolute urls όπως...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="http&#58;//www.slang.gr/js/misc.js?1185814769125"></script>
...αντί για virtual...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="/js/misc.js?1185814769125"></script>
Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτήν την προτίμηση;

Σχετικά με το salt στο querystring ?1185814769125, οι browsers by the book δε θα έπρεπε να κασάρουν urls με querystring. Όμως ο μόνος browser που πάει by the book είναι ο Opera, ο οποίος σε κάθε request θα κάνει hit στον server για το αρχείο misc.js. Ο server απαντά με 304 (not modified) οπότε πρακτικά το πρόβλημα είναι ασημαντο.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

slang.gr

Δημοσίευση από dik_ » 31 Ιούλ 2007 04:09

Τα absolute URLs τα χρησιμοποιώ χάριν ευκολίας κατά τη χρήση του framework. Όταν το μάθαινα είχα καταλήξει ότι ήταν ο καλύτερος, ευκολότερος και πιο... future-proof τρόπος. Τελικά, δεν είναι απαραίτητα, αλλά τ' άφησα... Δε νομίζω να παίζουν κάποιον αρνητικό ρόλο, ε;

Σχετικά με το cachebuster (έτσι το ξέρω εγώ :P), νομίζω ότι ο browser δεν κασάρει τη σελίδα per se, αλλά εικόνες, js, css κτλ μάλλον τα κασάρει. Μπορεί και να κάνω λάθος, ΑΝ κατάλαβα κιόλας αυτό που λες. Πάντως ούτως ή άλλως, είναι λίγο overkill πλέον μιας και τα κάνω edit από σπάνια έως ποτέ. Οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα τα βγάλω, και θα τα ξαναβάλω για λίγο ίσως αν ποτέ τα αλλάξω καθόλου... ;)

Παίζουν κάμποσα καλά js libs (moo, jquery, ext, από yahoo (νομίζω βασισμένο σε κάποιο άλλο) και google κτλ), αλλά έκανα τότε την επιλογή κι επειδή είμαι τελείως n00b αναφορικά με τη js δεν έχω το σθένος ν' αλλάξω...

Μα, API docs παίζουν πουθενά τελικά; :oops:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 31 Ιούλ 2007 11:52


Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

slang.gr

Δημοσίευση από skeftomilos » 31 Ιούλ 2007 12:38

dik_ έγραψε:Τα absolute URLs τα χρησιμοποιώ χάριν ευκολίας κατά τη χρήση του framework. Όταν το μάθαινα είχα καταλήξει ότι ήταν ο καλύτερος, ευκολότερος και πιο... future-proof τρόπος. Τελικά, δεν είναι απαραίτητα, αλλά τ' άφησα... Δε νομίζω να παίζουν κάποιον αρνητικό ρόλο, ε;
Πέρα από την αύξηση του bytesize δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Που κι αυτό με ένα gzip εξαφανίζεται.
dik_ έγραψε:Σχετικά με το cachebuster (έτσι το ξέρω εγώ :P), νομίζω ότι ο browser δεν κασάρει τη σελίδα per se, αλλά εικόνες, js, css κτλ μάλλον τα κασάρει.
Τα στατικά αρχεία κασάρονται από το browser γιατί ο server στέλνει LastModified και ETag headers. Αν μια σελίδα σταλεί με τέτοιους headers, ο browser θα την κασάρει εξίσου. Ένας πιθανός τρόπος για να γίνει αυτό περιγράφεται εδώ: Client-side Caching με ASP.NET και PHP
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 31 Ιούλ 2007 13:23

skeftomilos έγραψε:Πέρα από την αύξηση του bytesize δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Που κι αυτό με ένα gzip εξαφανίζεται.
Τίθεται ένα μικρό θέμα portability της εφαρμογής (σε άλλα domains) ή ακόμα και όταν δουλεύεις τοπικά. Αν και φαντάζομαι το πρόθεμα "http://www.slang.gr" σε αυτά τα links είναι παράμετρος του συστήματος ή κάτι τέτοιο.

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από ArchangelX » 31 Ιούλ 2007 17:19

Ομορφο, λειτουργικό και πρωτότυπο. Τα συστατικά μίας επιτυχημένης συνταγής.

Το λογότυπο στον IE7 φαίνετε λίγο μισό όμως... :roll: πέφτει το απο κάτω img στο απο πάνω.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

slang.gr

Δημοσίευση από dik_ » 01 Αύγ 2007 06:15

@skeftomilos: θα μπορούσα λοιπόν απλώς να κάνω κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="/js/misc.js?v1.1"></script>
και ν' αυξάνω το v1.1 με κάθε αλλαγή, για να το κασάρει ενδιάμεσα, αλλά όχι ΠΑΝΤΑ, ε; ;)

@cherouvim: όπως τα λες, μια μέθοδος παίρνει σαν παράμετρο το relative path της εικόνας και το κάνει tag με absolute URL, ανάλογα το σετάρισμα. ;)

@ArchangelX: Χμμ, σε ΙΕ < 7 αφήνει κενό μεταξύ των 2 εικόνων, στον 7 ρίχνει τη μία πάνω στην άλλη... Καλά πάμε! (Opera και FF σταθερή αξία πάντως) :)

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από ArchangelX » 01 Αύγ 2007 15:56

dik_ εννοείτε οτι ο FF είναι σταθερή αξία πλέον αλλα το θέμα είναι να κάνεις ένα site το οποίο να είναι cross browser. Ναι, το γνωρίζω οτι είναι εφιάλτης. Αλλα παραμένει πρόβλημα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

slang.gr

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Αύγ 2007 21:09

dik_ έγραψε:@skeftomilos: θα μπορούσα λοιπόν απλώς να κάνω κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="/js/misc.js?v1.1"></script>
και ν' αυξάνω το v1.1 με κάθε αλλαγή, για να το κασάρει ενδιάμεσα, αλλά όχι ΠΑΝΤΑ, ε; ;)
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αντί του querystring άλλαζε το όνομα του αρχείου :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="/js/misc.1.1.js"></script>
...και με κάποιο rewrite να σερβίρεται το ένα και μοναδικό misc.js. Έτσι εξασφαλίζεται η επιθυμητή συμπεριφορά σε όλους τους browsers, του Opera συμπεριλαμβανομένου. Αν γινόταν επιπλέον να προστεθεί κι ένα Expires στο μακρινό μέλλον, θα ήταν τέλεια.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 01 Αύγ 2007 22:15

Έχω καταλάβει οτι η αλλαγή ονόματος των js/css αρχείων μιας σελίδας είναι απαραίτητη λεπτομέρεια στο deployment της καινούριας έκδοσης ενός website/app που έιναι ήδη σε production.

NIkoz

slang.gr

Δημοσίευση από NIkoz » 03 Αύγ 2007 03:37

Εξεπλάγειν.
Μπράβο σου.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

slang.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 05 Αύγ 2007 18:41

Καμιά φορά μου σκάει αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

An Error Was Encountered

Unable to connect to your database server using the provided settings.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης