Cisco 800 Router Προβλημα

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 18 Ιουν 2007 16:43

Ξερει κανεις σε πια IP ειναι ο 800ρης Cisco? Δε μπορω να τον βρω ενω παιζει κανονικα
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από hik-hok » 19 Ιουν 2007 00:22

εχει ιντερνετ το δίκτυο και ψάχνεις να βρείς την ip του router ? σ έναν windows υπολογιστή με ένα ipconfig απο γραμμή εντολών βλέπεις το gateway

συνήθως η cisco βάζει το 10.10.10.1
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 19 Ιουν 2007 14:58

Λοιπον εχω το εξεις πρόβλημα:
Ενω υπάρχει κανονικά συνδεση στο δίκτυο(2PC) και ενω κάνει κανονικά Ping στον router (10.0.0.138) καθω πάω να ανοίξω μέσω IE,Firefox δέ μου ανίγει σελίδα!
Λεει Firefox can't establish a connection to the server at 10.0.0.138.
Και στον ΙΕ Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της σελίδας.
Πως γινετε αυτό?Για να λαμβάνω απάντιση στο ping τον εβλέπει και απαντα.
Σελίδα γιατι δε βλέπω?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από tix-3- » 19 Ιουν 2007 15:14

telnet 10.0.0.138 και δες
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 19 Ιουν 2007 15:55

Για να κανω συνδεση σε τελνετ πρεπει να ορισο πόρτα.
Για να ορισο πορτα πρέπει να δω ποιες ειναι ανοιχτες.
Για να δω πιες ειναι ανοιχτες πρέπει να μπώ απτον browser...
Το προβλημα ειναι συγγεκτιμένο.
ΔΕ μπορω να μπω απο browser.Ενω πέζει κανονικα και το δυκτιο και το διαδικτιο και τον βλέπει με Ping.

Καμια λυση?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από deninho » 19 Ιουν 2007 16:43

υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να δεις τις πόρτες :wink:

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από Stathis » 19 Ιουν 2007 16:56

So....πες τους smartass :P hehe

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από deninho » 19 Ιουν 2007 17:24

port scanners

Η χρήση τους είναι παράνομη μόνο αν δεν έχεις άδεια για να κάνεις port scanning σε κάποιο μηχάνημα.

ΥΓ Υπάρχει περίπτωση ο isp να μην αφήνει να γίνεται port scanning, αλλά Ελλάδα ζούμε, σιγά μην το απαγορεύουν :P

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από Stathis » 19 Ιουν 2007 18:19

Δεν θα ξέρουν τι είναι ρε :P

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από tix-3- » 19 Ιουν 2007 20:58

connor απλα γραψε αυτο που σου ειπα σε ενα cmd.
θα παει στην default που ειναι η 23.
Τα "μεγαλα" cisco σπανια εχουν web interface
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από id12586 » 20 Ιουν 2007 00:19

Προβλημα DNS μυρίζει :)

Για δες αν κάνει resolve τα host names σε IPs (πχ google.gr)
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από tix-3- » 20 Ιουν 2007 01:06

id local ip ειναι :pint:
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από Cha0s » 21 Ιουν 2007 13:26

Connor MacLeod έγραψε:Για να κανω συνδεση σε τελνετ πρεπει να ορισο πόρτα.
Για να ορισο πορτα πρέπει να δω ποιες ειναι ανοιχτες.
Για να δω πιες ειναι ανοιχτες πρέπει να μπώ απτον browser...
Το προβλημα ειναι συγγεκτιμένο.
ΔΕ μπορω να μπω απο browser.Ενω πέζει κανονικα και το δυκτιο και το διαδικτιο και τον βλέπει με Ping.

Καμια λυση?
Πάμε μία ανάποδα!

Έχεις δίκτυο, internet και κάνεις ping αλλά δεν βλέπεις το web interface.
Κάνεις telnet ορίζοντας το port 80 που ξέρεις ότι κανονικά ακούει εκεί το web interface.
Αν δεν απαντήσει αυτό το port κάνεις στα υπόλοιπα πιθανά Ports που μπορεί να έχει ανοιχτά. (πχ port 80, 23, 22, whatever).

Τα ports δεν θα τα δεις από το webinterface αλλά από κάποιο Port scanner.


Και το φιλοσοφικό ερώτημα.
Είναι παράνομο αν κάνω telnet manual από το port 1 μέχρι το 65000+ για να δω ποιες πόρτες είναι ανοιχτές;
Σε τι διαφέρει η manual μέθοδος από το nmap που το κάνει αυτόματα; :kaloe:

Θέλω να πω, πως δεν θεωρώ παράνομο το portscanning εφόσον δεν είναι DoS attack or smth.
Από την στιγμή που ένας server έχει ανοιχτά κάποια ports, η δουλειά του είναι να δέχεται connections σε αυτά, που είναι το μεμπτό σε αυτό; :P

qtgeo
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 31 Αύγ 2006 19:25
Τοποθεσία: Αθήνα

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από qtgeo » 22 Ιουν 2007 12:14

For God Shake!!!

Τον τρελάνατε τον άνθρωπο.
Από ότι φένεται φίλε μου πήρες το Cisco χωρίς να ξέρεις τα ζόρια.

Ρυθμιστικά τα κάνεις είτε μέσω κονσόλας απο HyperTeminal με το γαλάζιο καλώδιο κονσόλας πάνω σε μία COM του PC σου είτε εάν εγκαταστήσεις το λογισμικό που σου έχουν δώσει παρέα στο CD.

Επειδή δέν ξέρεις που μπήκες, στα βαθυά νερά, κάνε setup το Cisco SDM και μετά απο εκεί μέα θα συνδεθείς και θα μπορείς να κάνεις και ρυθμιστικά για να βάλεις το web interface το οποίο είναι απενεργοποιημένο απο default στα Cisco.

Με εκτίμηση και για ότι άλλο θές,
Δελαπόρτας Γεώργιος
Μηχανικός Η/Υ
Cisco CCIE
Εικόνα

B Cool...But Stay Wild!

qtgeo
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 31 Αύγ 2006 19:25
Τοποθεσία: Αθήνα

Cisco 800 Router Προβλημα

Δημοσίευση από qtgeo » 22 Ιουν 2007 12:24

Επίσης θα ήθελα να κατακρίνω την εγωιστική στάση μερικών εδω μέσα και θα ήθελα να πώ πώς είναι πιο σοφό να μήν μιλάνε όταν δεν γνωρίζουν επακριβώς το θέμα γιατί παραπάνω προβλήματα δημιουργούν και δέν προσφέρουν τίποτα στο forum.

Ευχαριστώ.
Εικόνα

B Cool...But Stay Wild!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες