Metrisi mikous kleidioy

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Metrisi mikous kleidioy

Δημοσίευση από katerina1123 » 18 Ιουν 2007 23:13

Καλησπέρα σας.

Ηθελα να ρωτήσω κατι.Εχω στη βάση μου ενα κωδικό για κάθε χρήστη μηκους 10 ψηφιον.
Σε περίπτωση που ξεχάσει τον κωδικό του έχω βαλει να του αποστελεται ενας κωδικός μηκους 11 ψηφίων.
Υπαρχει κάποιος τράπος έτσι ώστε να μετράω το μήκος του κλειδιού και να τον πηγαίνω αλλου με μια if οταν ειναι πάνω απο 10 ψηφια;

Σας ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Metrisi mikous kleidioy

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Ιουν 2007 23:42

Απο το manual:
Get string length (PHP 3, PHP 4, PHP 5)

int strlen ( string string )

Returns the length of the given string.

Parameters
string
The string being measured for length.

Return Values
The length of the string on success, and 0 if the string is empty.

Examples
Example 2170. A strlen() example
copy to clipboard

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$str = 'abcdef';
echo strlen&#40;$str&#41;; // 6

$str = ' ab cd ';
echo strlen&#40;$str&#41;; // 7
?>
:wink:

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Metrisi mikous kleidioy

Δημοσίευση από greekbytes » 19 Ιουν 2007 03:48

και ένα πολύ απλό παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
</head>
<body>
<? 
if &#40;!empty&#40;$_POST&#91;'Submit'&#93;&#41;&#41;&#123;
	if &#40;strlen&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41; < 11&#41;&#123;
		echo "<p>poli mikro password</p>";
	&#125; else &#123;
		echo "<p>password ok!</p>";
	&#125;
&#125;
?>
<form id="pass" name="pass" method="post" action="<?=$_SERVER&#91;'PHP_SELF'?>">
<input type="text" name="password" maxlength="50" />
<input type="submit" name="Submit" value="Submit" />
</form>
</body>
</html>
Edit:
Επίσης καλό είναι στη βάση σου τα passwords να τα βάζεις σε md5. Έλεγχο τον κάνεις έπειτα ως εξής: (απλό παράδειγμα)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$username = $_POST&#91;'username'&#93;; 
$password = md5&#40;$_POST&#91;'$password'&#93;&#41;; 
$sql = "select * from users where username='$username' and password='$password'"; 
$result = mysql_query&#40;$sql&#41;; 
if &#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41;!= 1&#41; &#123; 
	echo "Lathos username/password";
&#125; else &#123; 
	echo "Logged in!";
	// session - cookies etc edw.
&#125;
?>
Στο τελευταίο παράδειγμα εννοείται ότι υπάρχει η φόρμα που ζητάει user/pass..

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Metrisi mikous kleidioy

Δημοσίευση από katerina1123 » 19 Ιουν 2007 13:07

A..Ωραία..Εγώ όταν έψαχνα το manual έγραφα lenght σκέτο.Δεν το είχα βαλει έτσι.
Τώρα για το login που μου γράψατε αν κοιταξετε τα παλιά θέματα που έχω ξεκινήσει και τα βάλετε ολα μαζι θα δείτε οτι βγαίνει ένα site με μια database με login που χρησιμοποιώ md5.

Βασικά ειναι η πτιχιακή μου παιδια και μπορώ να πω οτι με διάβασμα κα με την βοηθειά σας εχω κάνει αρκετά πράγματα.
Η πτυχιακη είχε και αλλα πραγματα βεβαια μια βαση με αρχεία και πως να κανεις διαχείριση των αρχείων να τα ανεβάζεις να διαγράφεις να κάνεις διαχείριση χρηστών και αλλα τέτοια πράγματα.

Εσείς σαν ποίο έμπειροι σε αυτα τα θέματα πως σας φενεται σαν θεμα πτυχιακής αυτό;
Αρκετά ευκολο για ξεκίνημα;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης