[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Hollowman
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 30 Δεκ 2005 01:22
Τοποθεσία: Anw Kupselh

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από Hollowman » 20 Ιουν 2007 01:05

καλησπέρα σε όλους σας! έχω την εξης απορία πανω στο φλας! :arrow: δεν 3ερω πως μπορώ να κάνω κείμενο ή μια φωτογραφία ή movie clip ή οτι δήποτε αλλο ,υπεσύνδεση :oops: ..στο front page για παράδειγμα πατάς το απλούστατο δεξι κουμπί του ποντικιού σου και με το αριστερα αμεσως μετα την υπερσυνδεση και μεσα βάζεις την σελίδα που θεσ να σου ανοίγει με το πάτημα..στο flash πως γίνεται το αντίστοιχο? :question: ?φαντάζομαι οτι πρεπει κατω στο actions να βάλεις καποιο κωδικα και αν οντως ισχυει πoioς είναι ο κώδικας?:question:?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από spookyb52 » 20 Ιουν 2007 12:19

Γίνεται αλλά δέν είναι τόσο απλό, όταν βρώ χρόνο θα σου απαντήσω...

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από telas » 20 Ιουν 2007 16:39

θα βάλεις στο κουμπάκι on release get url στα actions

Κώδικας: Επιλογή όλων

getURL("http://www.yourdomain.gr/example.html");
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Hollowman
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 30 Δεκ 2005 01:22
Τοποθεσία: Anw Kupselh

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από Hollowman » 20 Ιουν 2007 18:01

αχα! κι αν θέλω να ανοίγει σελίδα απο το δικό μου httpdocs ας πούμε..δηλαδη html που έχω φτιάξει εγώ κι οχι μια που υπάρχει ήδη στο διαδίκτυο τι κάνω?? :question:

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από telas » 20 Ιουν 2007 18:32

τότε πχ


getURL("folder/example.html");

getURL("folder1/folder2/example.html");

getURL("folder1/folder2/folder3/image.jpg");
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Hollowman
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 30 Δεκ 2005 01:22
Τοποθεσία: Anw Kupselh

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από Hollowman » 20 Ιουν 2007 20:37

το κουμπάκι on release που βάζεις get url στα actions δεν το είδα ακομα αλλα θα το ψαξω αργοτέρα..ευχαριστώ πολυ πάντως.. αν δεν τα καταφέρω θα σε ενοχλήσω..αα και αν το κανεις αυτό που ανοιγει η νέα σελιδα? στο ίδιο παράθυρο?? τα κολπα του front page που επιλέγεις να ανοίγει στο ίδιο η σε αλλο δεν πρόκειται να βρω ποτε ξανα?? :(

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από telas » 20 Ιουν 2007 20:51

Κώδικας: Επιλογή όλων

getURL("http://www.yourdomain.gr/example.html", "_blank");

Κώδικας: Επιλογή όλων

getURL("http://www.yourdomain.gr/example.html", "_parent");
και τα λοιπά, βασικά όλα αυτά τα βρίσκεις στο παραθυράκι με τα actions πατάς το [+] και έχει λίστα, δες το συνημμένο :)
Συνημμένα
actionscript.jpg
actions
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από spookyb52 » 20 Ιουν 2007 22:20

Για κείμενο άν θέλεις να φτιάξεις κάποιο hyperlink :arrow:

Έστω ότι έχεις ένα dynamic textbox στο Stage με instance name keimeno

γράφεις πχ στα actions κάποιου keyframe

Κώδικας: Επιλογή όλων

keimeno.html = true;
keimeno.htmlText = "<a href='http&#58;//www.freestuff.gr' target='_blank'>FREESTUFF</a>";
Αντι για _blank βάζεις ότι θές, πχ _self, _parent, _top

Εναλλακτικά μπορείς να βαλεις απευθείας url χωρίς κώδικα από την αντιστοιχη επιλογή που υπάρχει στα properties του textbox αλλά έτσι θα μετατραπεί σε hyperlink ΟΛΟ το κείμενο.

Για τις φωτογραφίες το πιο απλό είναι να τις μετατρέψεις σε Movie clips και να ακολουθείς την διαδικασία που περιέγραψε ο telas με την getURL. Υπάρχει και άλλος τρόπος γενικά αλλά αρκετα περίπλοκος και δέν υπάρχει λόγος να μπλέξεις.

Hollowman
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 30 Δεκ 2005 01:22
Τοποθεσία: Anw Kupselh

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από Hollowman » 21 Ιουν 2007 04:13

ευχαριστώ παιδια..λογω εξεταστικης δεν εχω χρονο να το κοιτάξω..μολις εχω ομως θα το δω και θα σας ρωτήσω για περετέρω..ευχαριστώ και πάλι

Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από ikor » 20 Απρ 2008 18:06

telas έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

getURL&#40;"http&#58;//www.yourdomain.gr/example.html", "_blank"&#41;;

Κώδικας: Επιλογή όλων

getURL&#40;"http&#58;//www.yourdomain.gr/example.html", "_parent"&#41;;
και τα λοιπά, βασικά όλα αυτά τα βρίσκεις στο παραθυράκι με τα actions πατάς το [+] και έχει λίστα, δες το συνημμένο :)
Ξέρεις κάνεις γιατί εμένα το + μου εμφανίζει τα παρακάτω;
Συνημμένα
flash.gif
flash action

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από HeRu » 21 Απρ 2008 11:20

ikor έγραψε:Ξέρεις κάνεις γιατί εμένα το + μου εμφανίζει τα παρακάτω;
Επειδή δουλεύεις σε Actionscript 3.0.

Είναι πιο πολύπλοκο να καλέσεις μια σελίδα σε AS 3.0. Εάν θέλεις να το επιχειρήσεις, ορίστε η αντίστοιχη εντολή.

Κώδικας: Επιλογή όλων

navigateToURL&#40;new URLRequest&#40;"http&#58;//www.yourdomain.gr/example.html"&#41;,"_blank"&#41;
Εάν χρησιμοποιήσεις AS 3.0, θα πρέπει να ορίσεις listeners για τα κουμπιά σου και τα διάφορα events.

Μπορείς να δεις εδώ, για περαιτέρω βοήθεια...

http://schoolofflash.com/2008/04/17/act ... to-geturl/

Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

[AS2&3] υπερσύνδεση στο flash?

Δημοσίευση από ikor » 21 Απρ 2008 22:27

ok thanks

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες