den ta stelni stin database ta dedomena apo forma

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
ataktos
Δημοσιεύσεις: 229
Εγγραφή: 16 Δεκ 2004 14:01
Τοποθεσία: Cyprus

den ta stelni stin database ta dedomena apo forma

Δημοσίευση από ataktos » 21 Ιουν 2007 17:00

gia sas pedia prospatho na matho insert data apo php stin mysql

tha ithela na mu pite kano kati lathos sto parakato kodika?
epidi gia kapio logo den ta stelni stin database

Κώδικας: Επιλογή όλων

<HTML> 
<?php 
if&#40;$submit&#41; 
&#123; 
$db = mysql_connect&#40;"localhost", "giannos",""&#41;;
mysql_select_db&#40;"learndb",$db&#41;;
$sql = "INSERT INTO personnel &#40;firstname, lastname, nick, email, salary&#41; 
VALUES &#40;'$firstname','$lastname','$nick','$email','$salary'&#41;";
$result = mysql_query&#40;$sql&#41;;
echo "Thank you! Information entered.\n";

&#125; 
else 
&#123; 
?> 
<form method="post" action="input.php"> 
First name&#58;<input type="Text" name="firstname"><br> 
Last name&#58;<input type="Text" name="lastname"><br> 
Nick Name&#58;<input type="Text" name="nick"><br> 
E-mail&#58;<input type="Text" name="email"><br> 
Salary&#58;<input type="Text" name="salary"><br> 
<input type="Submit" name="submit" value="Enter information"> 
</form> 
<? 
&#125; 
?> 
</HTML>

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

den ta stelni stin database ta dedomena apo forma

Δημοσίευση από Khronos » 21 Ιουν 2007 17:13

Στο πρώτο if βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;
και στα VALUES βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_POST&#91;firstname&#93; $_POST&#91;lastname&#93; κτλ
Eτσι θα δουλέψει μάλλον.

ataktos
Δημοσιεύσεις: 229
Εγγραφή: 16 Δεκ 2004 14:01
Τοποθεσία: Cyprus

den ta stelni stin database ta dedomena apo forma

Δημοσίευση από ataktos » 21 Ιουν 2007 18:17

doulepse sosta se efxaristo para poli file Khronos

kati allo akomi
kano kati allo lathos edo kai mou dini afto to error?

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in W:\www\giannos\view.php on line 6

Κώδικας: Επιλογή όλων

<HTML>
<?php 
$db = mysql_connect&#40;"localhost", "giannos", ""&#41;; 
mysql_select_db&#40;"learndb",$db&#41;; 
$result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM personnel WHERE id=$id",$db&#41;; 
$myrow = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;; 
echo "First Name&#58; ".$myrow&#91;"firstname"&#93;; 
echo "<br>Last Name&#58; ".$myrow&#91;"lastname"&#93;; 
echo "<br>Nick Name&#58; ".$myrow&#91;"nick"&#93;; 
echo "<br>Email address&#58; ".$myrow&#91;"email"&#93;; 
echo "<br>Salary&#58; ".$myrow&#91;"salary"&#93;; 
?> 
</HTML>

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

den ta stelni stin database ta dedomena apo forma

Δημοσίευση από Khronos » 21 Ιουν 2007 22:26

Πιθανότατα δεν περνούν τα περιεχόμενα της μεταβλητής
$id στο query σου.
Κάνε ένα echo το $id να δεις αν εχει δεδομένα.

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

den ta stelni stin database ta dedomena apo forma

Δημοσίευση από kingbill » 22 Ιουν 2007 09:47

koita mipos einai diaforetika ta onomata stin forma kai sto kirios programma kane ena echo is metablites gia na deis an pairnei ta dedomena

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης