προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιουν 2007 11:34

χαιρετώ.
έχω ένα πρόβλημα με τα png.
φυσικά μονο στο in.explorer.
όταν βάζω png αρχεία μου βγάζει πρόβλημα.
διάβασα για έναν τρόπω απο microsoft αλλά όταν το εχω μέσα σε css δεν πιάνει...
δεν ξέρω..

ξέρετε εσείς...?

Άβαταρ μέλους
kallileo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Μαρ 2007 13:05

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από kallileo » 26 Ιουν 2007 12:10

Δεν δουλευει με 32bit png ο ΙΕ.
Βρηκα δυo fixes...
http://homepage.ntlworld.com/bobosola/

Το οποιο δεν εχω δοκιμασει αν δουλευει σε με css tags...

Το αλλο που χρησιμοποιω εγω ειναι αυτο:
http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/
http://webfx.eae.net/dhtml/pngbehavior/pngbehavior.html

Το οποιο δουλευει αριστα με πολλα layers με διαφάνειες αλλα σε CSS της μορφης
background:url(images/H8Fist.png) left center no-repeat;

Δεν δουλεψε..
Θα μπορουσες να κανεις τα png 8bit ωστε να παιζουν σε IE αλλα εξαρταται απο το ποσο εισαι ετοιμος να κατεβεις σε ποιοτητα.
Για τι χρηση ειναι ακριβως?

Άβαταρ μέλους
JimKarvo
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 17:10
Τοποθεσία: Εξάρχεια!
Επικοινωνία:

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από JimKarvo » 26 Ιουν 2007 12:50

αμα είναι να το κάνει 8βιτ, γιατί να μην το κάνει gif? ;)

Άβαταρ μέλους
kallileo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Μαρ 2007 13:05

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από kallileo » 26 Ιουν 2007 13:45

Το gif εχει και αυτο τα μειονεκτηματα του...δεν ειναι για να κανεις κατι καλο.

Δες εδω:
http://homepage.ntlworld.com/bobosola/pngtest.htm

Γενικα εξαρταται απο την εφαρμογη....Πρεπει να ξερουμε τι ακριβως θελει ο φιλος.

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιουν 2007 14:17

λοιπον τι θελω...
στην φωτο που ανεβασα ειναι ενα site οπου εχω δωσει απο κατω ντεγκραντε background και εχω βαλει κατι png δεξια και αριστερα μπαρες με σκιαση οπου θα ειναι σε ολη την σελιδα στο κεντρο.

οταν βαζω το "filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(enabled=true, sizingMethod=scale, src='/75p_honey.png');"
και βαζω "scale" σαν να σπαει..
οταν βαζω "image" μου βγαζει ολη την μπαρα ενω θα πρεπει αναλογα με το κειμενο να καταιβενει η μπαρα...

αν καταλαβατε κατι....
θα μπορουσατε να με βοηθησετε
Συνημμένα
bares.jpg
(17.01 KiB) Μεταφορτώθηκε 639 φορές

Άβαταρ μέλους
kallileo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Μαρ 2007 13:05

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από kallileo » 26 Ιουν 2007 16:16

Αν καταλαβα κατι απο αυτο που ειπες θελεις οι PNG μπαρες να εχουν μεταβαλλόμενο μήκος ανάλογα με το περιεχόμενο?

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιουν 2007 16:27

nai

Άβαταρ μέλους
kallileo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Μαρ 2007 13:05

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από kallileo » 26 Ιουν 2007 17:16

wwf έγραψε:nai
Ωραια αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το προβλημα που εχουν τα png με τον IE. To προβλημα του ΙΕ σχεση με τα 32bit PNG ειναι απλα οτι οταν το png εχει διαφανεια(alpha channel) δεν μπορει να το δειξει και το τμημα της διαφάνειας γίνεται ασπρο. Για αυτο μπαινει και το fix ωστε να δουλευει το διαφανες κομματι του PNG.

Εσυ εχεις αλλο προβλημα...
Εχεις δοκιμασει να παιξεις με τα Height των αντικειμενων σου?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Ιουν 2007 17:41

Υπάρχει και το sizingMethod="crop".

Μια ακόμα λύση που αξίζει προσοχής είναι ... just ignore IE6!
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
JimKarvo
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 17:10
Τοποθεσία: Εξάρχεια!
Επικοινωνία:

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από JimKarvo » 26 Ιουν 2007 18:00

Στον IE7 παίζει καλά?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

προβλημα με png μεσα στο css για το in.explorer

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Ιουν 2007 18:30

Yeap. Το έχουν φτιάξει στον 7.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης