Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιουν 2007 15:24

Σκέφτομαι να πάρω καινούριο PC και μάλλον θα βάλω κάτι σε Core 2 Duo. Τι παίζει με τη συμβατότητα των διάφορων προγραμμάτων ή παιχνιδιών; Παίζουν όλα; Γιατί άκουσα για διάφορα προβληματάκια.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από Stathis » 28 Ιουν 2007 15:52

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Το λαπτοπ της αδερφής μου έχει Intel Core Duo αλλά η μόνη ασυμβατότητα που παρουσιάζει είναι σε μερικά παιχνίδια (SIMS 2 , Counterstrike) αλλα αυτο είναι λόγω των παραθυρων Βιστα...

και με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο γοογλη δεν βρήκα τιποτα σχετικα με ασυμβατοτητες core duo με παιχνίδια.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από deninho » 28 Ιουν 2007 16:38

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα :)

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από PanosIlio » 28 Ιουν 2007 18:29

Κανένα πρόβλημα, απλά μπορεί σε μερικά παιχνίδια που διαθέτουν τεστ για να δουν αν είναι συμβατό το pc με τα requirments του παιχνιδιού να σου βγάλει πως δεν είναι γρήγορος ο επεξεργαστής :P Δηλαδή πως για το παιχνίδι απαιτείται επεξεργαστής με μεγαλύτερο συγχρονισμό.

Μούφες δηλαδή, εμένα το έκανε στο Tom Clancy's Rainbow Six Vegas, μου έλεγε ότι το παιχνίδι χρειάζετε επεξεργαστή από 2,6 Ghrz και πάνω ενώ εγώ έχω έναν Core 2 6600 στα 2,4 και παίζει μια χαρά :wink:
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιουν 2007 18:32

Αν είχες όμως στα 1,8 θα υπήρχε πρόβλημα;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από deninho » 28 Ιουν 2007 18:49

τσουκ, γτ οι απαιτήσεις που αναφέρονται στα προγράμματα και τα παιχνίδια αναφέρονται σε μονοπύρηνους.

Όποιον c2d και να πάρεις αυτή τη στιγμή ΔΕΝ πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα με κάποια εφαρμογή. :wink:

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από PanosIlio » 28 Ιουν 2007 20:01

Ακριβώς, ένας μονοπύρηνος στα 1,8 με έναν διπύρηνο στα 1,8 δεν έχουν καμιά σχέση από πλευράς απόδοσης :wink:
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιουν 2007 21:20

OK με καλύψατε!
Περάστε και από εδώ αν δεν σας είναι κόπος
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από id12586 » 28 Ιουν 2007 23:25

Και πόσο μάλλον με 2πυρήνους 64bit αντί για μονοπύρηνους στα 32bit :wink:



-με την προυπόθεση το O.S. να είναι 64bit και αυτό-
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από xultimatex » 29 Ιουν 2007 02:03

Σαν να με μπέρδεψες λίγο... :roll:
Υπάρχει όρεξη για μια μικρή ανάλυση; :)
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από id12586 » 29 Ιουν 2007 02:10

Core2Duo => 2 πυρήνες άρα 2 (σχεδον) επεξεργαστες. Επίσης, 64bit αντι 32 που ήταν όλοι μέχρι πριν 2 χρόνια, και τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική.

Με λίγα λόγια.
>Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ένας Core2duo με έναν οποιονδήποτε mainstream επεξεργαστή 3 ετίας.
>Τα GHz στην πράξη έχουν καταργηθεί, αφού δεν είναι πια το μόνο μέτρο σύγκρισης μεταξύ 2 CPU.

Ακόμα πιο λίγα λόγια:
Με έναν core2duo @ 1.6 θα τρέχεις τα ΠΑΝΤΑ που έχουν βγεί μέχρι σήμερα, ΠΑΡΑ πολύ ικανοποιητικά! (Εκτός απο ακραίες χρήσεις, βλέπε 3d)

Πάρε έναν c2d @ 2GHz, και ξεμπέρδεψες! :P
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από xultimatex » 29 Ιουν 2007 02:12

Νταξ τώρα! :)

Ξέρω ότι προς το παρών οι c2d είναι η καλύτερη επιλογή. Η απάντηση της AMD αργεί; Αξίζει να περιμένει κανείς;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από deninho » 29 Ιουν 2007 02:57

Χρειάζεσαι άμεσα καινούριο υπολογιστή; Αν όχι, περίμενε το φθινόπωρο

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

Θέματα συμβατότητας για τους Core 2 Duo

Δημοσίευση από mechpanos » 29 Ιουν 2007 12:32

Οι Core2Duo είναι η καλύτερη επιλογή, όχι και οι καλύτεροι επεξεργαστές απαραίτητα...
Αμα έχεις πολλά ευρώ για ξόδεμα, όλο και κάτι καλύτερο θα βρεις!

Τώρα άντως εγώ στο λάπτοπ μου που είχα να επιλέξω ανάμεσα σε core 2 duo 1.8Ghz με 1 GB Ram και 128 Ati VGA και Core2Duo 2 Giga 2Giga Ram και 128 onboard της Intel επέλεξα το 2ο...
Μιλάμε εκτός απο παιχνίδια (λόγω κάρτας, αλλά σιγά λες και θα έβαζα παιχνίδια στο laptop!!!) ό,τι έχω τρέξει πάει σφαίρα! Και σε άμεση σύγκριση με τον Pentium 4 στα 2,4 που έχω στο γραφείο, με πολύ γρηγορότερο σκληρο σε σχέση με το laptop, οι επιδόσεις δεν συγκρίνονται!
Σε μερικές απαιτητικές εφαρμογές, σχεδόν 2πλάσια ταχύτητα!!!! Αν σκεφτείς ότι στο μέλλον θα γράφονται εφαρμογές βελτιστοποιημένες για πολλούς πυρήνες, τότε μονόδρομος οι 2πύρινοι και άνω! (βγαίνουν και οι quad σιγά σιγά, εκεί κολλάει το 1ο μου σχόλιο) :D
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες