alagi selidas analoga me browser

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
yatse
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 05 Μαρ 2003 15:07

alagi selidas analoga me browser

Δημοσίευση από yatse » 05 Μαρ 2003 15:19

ftiaxno mia selida kai thelo me apo link sti index selida mou na anoigei h kentriki selida alla allh gia netscape kai alli gia internet explorer. pos mporo na to kano auto? diladi me klik stin index mou na pigaineis se dia foretiki selida analoga me to browser pou exeis. mipos xserei kaneis ton kodika? :pint:
euxaristo poly

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

alagi selidas analoga me browser

Δημοσίευση από tsiger » 05 Μαρ 2003 15:36

Δημιουργησε μια σελιδα και ονομασε την π.χ check.html
Εκει μεσα και αναμεσα στα <head></head> tags βαλε αυτο:

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function checkBrowser(NSvers,NSpass,NSnoPass,IEvers,IEpass,IEnoPass,OBpass,URL,altURL)
{
var newURL='', verStr=navigator.appVersion, app=navigator.appName, version = parseFloat(verStr);

if (app.indexOf('Netscape') != -1)
{
if (version >= NSvers) {
if (NSpass>0) newURL=(NSpass==1)?URL:altURL;
}
else {
if (NSnoPass>0) newURL=(NSnoPass==1)?URL:altURL;
}
}
else if (app.indexOf('Microsoft') != -1)
{
if (version >= IEvers || verStr.indexOf(IEvers) != -1)
{
if (IEpass>0) newURL=(IEpass==1)?URL:altURL;
}
else {
if (IEnoPass>0) newURL=(IEnoPass==1)?URL:altURL;
}
}
else if (OBpass>0) newURL=(OBpass==1)?URL:altURL;

if (newURL) {
window.location=unescape(newURL); document.returnValue=false;
}
}
//-->
</script>

και μετα χρησιμοποιησε για <body> tag αυτο:

<body onLoad="checkBrowser(4.0,2,2,4.0,1,1,2,'explorer.html','netscape.html');return document.returnValue">

Οπως βλεπεις στο body tag εχω 2 σελιδες. φτιαξε 2 σελιδες με αυτα τα ονοματα και βαλε τον κωδικα που θες για καθε browse εκει.

** το παραπανω script ειναι του Dreamweaver MX και προσπαθησα να το κανω λιγο ποιο αναγνωσιμο.

cheers

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

alagi selidas analoga me browser

Δημοσίευση από grjava » 06 Μαρ 2003 02:21

Πήγαινε εδώ: http://www.grjava.com/scripts/scriptakia.htm και επέλεξε από δεξιά επάνω τα Mini scripts... Με αυτό το script δεν χρειάζονται links για κάθε browser ... η κεντρική σελίδα αναγνωρίζει τον browser και σε μεταφέρει αυτόματα στην σχετική σελίδα... :idea:

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

alagi selidas analoga me browser

Δημοσίευση από tsiger » 06 Μαρ 2003 03:36

auto kanei kai to parapanw script

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης