read apo db

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

read apo db

Δημοσίευση από p_pan » 07 Ιούλ 2007 18:14

hello
as upo8esoume pos exo ftiajei mia basi pou apotelite apo to "onoma" thh "hmerominia" kai to "keimeno"
kai ego 8elo auta na emfanizonte stin selida m.. dld na ftiaxnete ena kainourgio trapezi ka8e fora gia ka8e eggrafi.. etsi otan pros8eto mia na dimiourgite kai ena kainourgio table..
nomizo oti einai tou style http://www.mysite.gr/?cat_id=12&cont_id=246
nomizo oti sto site p pira to link douleuei etsi..
(den 8elo na doso dieu8insi gia diaforous logous.. apla pisteuo oti katalabate ti 8elo na kano..)
an kapoios jerei parakalo help me..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

read apo db

Δημοσίευση από Khronos » 07 Ιούλ 2007 18:35

1)Θα φτιάξεις μια βάση
2)Θα φτιάξεις ενα table με τα πεδία που θές(ονομα, ημερομηνία, κείμενο).
3)Ολες οι εγγραφές τοποθετούνται στο ίδιο table.
4)Με τα κατάλληλα queries θα τραβάς τα δεδομένα σου απο τη βάση, και θα τα εμφανίζεις με τον τρόπο που θες.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

read apo db

Δημοσίευση από p_pan » 08 Ιούλ 2007 00:45

euxaristo polu to 8ema einai to pos..??/ se kodika oxi se logia... auto einai to problhma s.. ta alla pano kato ta jero...
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

read apo db

Δημοσίευση από dik_ » 08 Ιούλ 2007 07:51

Λίγο γενική η ερώτησή σου. Ψάξε για LAMP ή php/mysql ή mysql μόνο tutorials :D

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

read apo db

Δημοσίευση από greekbytes » 08 Ιούλ 2007 11:53


Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

read apo db

Δημοσίευση από p_pan » 08 Ιούλ 2007 15:20

look 8elo na kano kati san auto p exei o greekbytes sto site tou.. dld na emfanizonte ta links p na anoigoun selides p traboun dedomena apo tin basi... alla ego apla na pros8eto eggrafes stin basi kai auta amesos na emfanizonte stin selida.. kai pano apo enan ari8mo na dimiourgoun kai deuteri selida... kati tetoio... epidi omos eimia metriou epipedou stin php 8a htan kalitero gia emena na ginete ligo poio periliptiki gia to pos mporo na to kano..
euxaristo..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

read apo db

Δημοσίευση από Kainourios » 08 Ιούλ 2007 17:59

Αυτό που ζητάς δεν είναι πολύ δύσκολο αλλά δεν γίνεται να σου δείξουμε όλο το κώδικα καθώς είναι πολύ... καταρχήν δεν ξέρουμε τη δομή στους πίνακες σου, ούτε τι κανονικοποίηση έχουνε. Ισως βέβαια από Παρασκευή που θα είμαι ελεύθερος να κάνω ένα tutorial με βήμα-βήμα στήσιμο ενός παραδείγματος.

Θα σου δώσω μερικές λίγο πιο συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά και πάλι ίσως σου φανούνε πολύ γενικές. Λοιπόν πρώτα θα χρειαστεί να κάνεις σε όλες τις σελίδες σου που αναφέρεις σύνδεση με τη βάση. Εγώ θα έφτιαχνα μια function για να κάνει αυτόματα σύνδεση και να μη χρειάζεται να γράφεις τον ίδιο κώδικα συνέχεια. Παρακάτω η function για σύνδεση της βάσης (μπορείς να βάλεις διαφορετικά $types έτσι ώστε να έχει διαφορετικά δικαιώματα σύνδεσης κάθε φορά):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
function dbConnect&#40;$type&#41; &#123;
  if &#40;$type  == 'admin'&#41; &#123;
$user = 'username για σύνδεση στη βάση';
$pwd = 'κωδικός';
&#125;
  else &#123;
    exit&#40;'Μη έγκυρος χρήστης'&#41;;
	&#125;
$conn = mysql_connect&#40;'localhost', $user, $pwd&#41; or die &#40;'Πρόβλημα server'&#41;;
mysql_select_db&#40;"όνομα βάσης"&#41; or die &#40;"Πρόβλημα database"&#41;;
return $conn;
&#125;
?>
Επειτα θα φτιάξεις ένα φάκελο με όνομα includes και θα βάλεις μέσα το αρχείο με ένα όνομα (ας υποθέσουμε conn_mysql.php). Σε κάθε σελίδα πάνω πάνω (πάνω από το !DOCTYPE) θα γράφεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include&#40;'includes/conn_mysql.php'&#41;;
dbConnect&#40;'admin'&#41;;
mysql_query&#40;"SET NAMES 'greek'"&#41;;
?>
Για τη σελίδα που εμφανίζει τα αποτελέσματα θα πρέπει με π.χ. ένα link να βάζεις μια μεταβλητή στο URL και έπειτα να κάνεις ένα get όπου θα ενεργοποιεί την εκτέλεση ενός query όπου θα έχει η συγκεκριμένη μεταβλητή μια τιμή. Πρώτα πως θα κάνεις το link:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="index.php?id=0">Εμφάνισε προιόντα</a>

Επειτα ο κώδικας για το query:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if &#40;$_GET&#91;'id'&#93;==0&#41;
&#123;
$sql="SELECT * FROM όνομα_table order by name asc";
$result = mysql_query&#40;$sql&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
while &#40;$proionta=mysql_fetch_array&#40;$result,MYSQL_ASSOC&#41;&#41;
&#123;
echo "<p>".$proionta&#91;'name'&#93;."</p>";
&#125;
&#125;
?>
Για το άλλο που θες, θα χρειαστείς καταρχήν να δημιουργήσεις sessions (τις γνωστές login pages όπου θα έχεις πρόσβαση μόνο εσύ και όχι όποιος να 'ναι ναι σου πειράζει τη βάση) και έπειτα θα πρέπει να φτιάξεις μια σελίδα για την εισαγωγή εγγραφών, μια σελίδα για την εμφάνιση, μια σελίδα για τη τροποποίηση και μια για τη διαγραφή. Δεν είναι τίποτα δύσκολο αλλά είναι πολλά (encryption, έλεγχος κωδικού και username κτλ. κτλ.), αν ψάξεις στο internet θα βρεις πάντως. Για τις άλλες σελίδες, σε γενικές γραμμές αυτό που χρειάζεσαι είναι να τραβάς τα δεδομένα από μια φόρμα και διαφορετικά queries κάθε φορά (για τη σελίδα τροποποίησης ένα UPDATE, για της εισαγωγής INSERT και για της διαγραφής DELETE). [/code]

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

read apo db

Δημοσίευση από p_pan » 08 Ιούλ 2007 18:43

ok euxaristo.. cilo katalaba ti paizei.. 8a to cajo kai 8a do.. euxaristo pantos..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

read apo db

Δημοσίευση από Risk » 11 Ιούλ 2007 02:44

Κατά την άποψή μου θα πρέπει να ακολουθήσεις μια αφαιρετική σκέψη σε αυτό που θες να κάνεις. Τι εννοώ με αυτό...θα πρέπει να χωρίσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου σε "υποκατηγορίες", δηλαδή θα πρέπει να δημιουργήσεις μια σελίδα που δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια φόρμα html όπου θα εισάγει ο χρήστης τα δεδομένα που αργότερα θα εισαχθούν στην βάση. Το επόμενο βήμα είναι αυτά τα δεδομένα να γίνονται submit "κάπου" (σε κάποια άλλη σελιδα) όπου εκεί θα τρέχουν τα κατάλληλα sql queries τα οποία θα αποθηκεύουν τα δεδομένα του χρήστη, που πάρθηκαν από την φόρμα στην βάση δεδομένων. Το τελευταίο βήμα είναι αφού ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία καταχώρησεις των δεδομένων στην βάση να γίνεται ένα redirection σε κάποια άλλη σελίδα η οποία θα σου εμφανίζει όπως εσύ θέλεις τα δεδομένα της βάσης, παλιά και καινούργια!!!

Το ξέρω πως θα ήθελες να δεις και λίγο κώδικα που θα σε βοηθούσε περισσότερο, αλλά προσπάθησε να πιάσεις λίγο τον προσωπικό μου συλλογισμό, γιατί αυτός ο συλλογισμός βοήθησε και εμένα σε κάτι ανάλογο με αυτό που θες να φτιάξεις εσύ. Ένας τέτοιος συλλογισμός σε βοηθάει να ξέρεις σε κάθε βήμα τι θέλεις να κάνεις. Αν χρειαστείς κώδικα πες μου και απο αύριο κάτι θα κάνω, γιατί τώρα η ώρα είναι περασμένη και το ξυπνητήρι θα βαρέσει και αύριο νωρίς!!!!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

read apo db

Δημοσίευση από p_pan » 11 Ιούλ 2007 17:41

ok katalaba ti 8es na m peis... kai 8eoro oti exeis dikio.. apla ston kodika koliome... panta prin apo ka8e project prepei na exeis kanei ena sxediagrama kai polles fores oxi mono sto mialo alla kai se xarti..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

read apo db

Δημοσίευση από Risk » 12 Ιούλ 2007 14:01

Θα στο έλεγα και αυτό, αλλά δεν ήθελα να γίνω υπερβολικός!!! Πάντως προσωπικά όσες φορές δεν πήρα μολύβι και χαρτί, για να κάνω κάτι σύνθετω, δεν κατάφερα να το υλοποιήσω σωστά!!!

Επιφυλλάσομαι για κώδικα!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

read apo db

Δημοσίευση από p_pan » 12 Ιούλ 2007 16:24

basika to problhma m einai oti gurnao komatia apo tin douleia kai dne exo ora gia trela cajimata sto net.. kai 8a me endiefere na emploutiso tis gnoseis m guro apo to cms...
katalabes genika gia pos douleuei... gt katebasa apo to lasernet ena cms project p exei alla bare8ika na caxno ti kanei to ka8ena.. 8a h8ela na bro plirofories oxi mono se kodika alla genika gia to pos dinei oles autes tis dinatotites pos mporeis na ftiajeis links gia eggrafes stin basi p 8a ginoun opoiadipote sigmi xoris na peirazeis kodika tis selidas ka8e fora.. pos ginete na ta tajinomi kai na ftiaxni 2 kai 3 selides gia na balei oles tis eggrafes..!! kai tetoia... alla den exo brei kati paromoio mexri stigmis sto internet...
Αγράματος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης