Link απο κειμενο σε db

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 14:37

Παιδία καλημέρα σας...
Λοιπόν...Εχω μια βάση αυτή που σας έλεγα με πεδια smalltext και fulltext
Θελψ να εμφανίζω το smalltext και το οποιο ειναι μια περιγραφή του fulltext και να ειναι link sto fulltext δηλαδή με το που το πατάει ο χρήστης να ανοίγει το η row fulltext

Κώδικας: Επιλογή όλων

   <?
include 'auth.php';
$query="select * from news";
 $result1=mysql_query&#40;$query,$mysql&#41;;
 $num_results=mysql_num_rows&#40;$result1&#41;;
 for&#40;$i=0; $i <$num_results; $i++&#41;

&#123; 

 $row=mysql_fetch_array&#40;$result1&#41;;

echo "<p> $row&#91;smalltext&#93;</p> "  ; 
&#125;  
?>

To κολλημα ειναι πως θα κανω αυτο Link

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από MaZz » 14 Ιούλ 2007 15:07

Μπορεί να γίνει αυτό με μία παράμετρο GET ώστε να ελέγχεις ποιο κείμενο θέλει να δει ο χρήστης με βάση το id του table και να το εμφανίσεις. Δηλαδή θα βάλεις ένα Link με μια μορφή όπως index.php?showfulltext_id=[row_id] και μετά θα βάλεις μέσα στο loop έναν έλεγχο που θα ήταν κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

while &#40;$row = mysql_fetch_assoc&#40;$result1&#41;&#41; &#123;
  if &#40;@$_GET&#91;'showfulltext_id'&#93; == $row&#91;'id'&#93;&#41; &#123;
    echo $row&#91;'fulltext'&#93;;
  &#125; else &#123;
    echo $row&#91;'smalltext'&#93; . "<br />";
    echo "<a href=\"" . $_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93; . "?&amp;showfulltext_id=" . $row&#91;'id'&#93; . "\">Show full text</a>";
  &#125;
&#125;
αρκεί βέβαια να έχεις ένα column id sto table με ιδιότητες AUTO_INCREMENT και PRIMARY KEY

Ελπίζω να σε βοήθησα, αν και θα προτιμούσα να το κάνω με Ajax χωρίς δηλαδή την ανανέωση της σελίδας ;)
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 15:44

Α...το @ δπλα στο get γιατι το έχεις βάλει?
Για να ειναι κρυφη η get?
βρηκα και αυτο...

www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=27475
Και αυτο και παρόμοιο δεν ειναι?

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από MaZz » 14 Ιούλ 2007 16:00

katerina1123 έγραψε:Α...το @ δπλα στο get γιατι το έχεις βάλει?
Για να ειναι κρυφη η get?
Το έβαλα για να μην επιστρέψει warning η php όταν δεν υπάρχει η GET, αντί δηλαδή να γράψω, if (isset($_GET['blabla'])) έβαλα το @.
katerina1123 έγραψε:βρηκα και αυτο...

www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=27475
Και αυτο και παρόμοιο δεν ειναι?
Από ότι είδα είναι παρόμοιο. Υπάρχουν εκατομοίρια τρόποι για να το υλοποιήσεις, το πως εξαρτάται από εσένα.
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 16:32

Να ρωτησω κατι....επεδη το βιβλιο που εχω έχει τα βασικα πραγματα ειναι το "Αναπτυξη Web Εφαρμογων με Php kai Mysql έχεις να προτεινεις κατι καλητερο?
Γιατι πολλα πράγματα δεν τα έχει...λογικο βεβαια.....

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 18:29

Εχω μπαιρδευτει λιγακι.....

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?
include 'auth.php';

$id=$_GET&#91;'id'&#93;;

echo"$id";
$query="select * from news  ";
 $result1=mysql_query&#40;$query,$mysql&#41;;
 $num_results=mysql_num_rows&#40;$result1&#41;;
 $row=mysql_fetch_array&#40;$result1&#41;;


for&#40;$i=0; $i <$num_results; $i++&#41;
&#123;

if &#40; $id=$row&#91;'id'&#93;&#41;
 &#123; 
echo   $row&#91;'bigtext'&#93; ."</br>";
&#125;
&#125;
?>
Εδω οποιο link και να πατήσω με βγαζει και σε ολα bigtext

[/list]

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από MaZz » 14 Ιούλ 2007 19:00

katerina1123 έγραψε:Να ρωτησω κατι....επεδη το βιβλιο που εχω έχει τα βασικα πραγματα ειναι το "Αναπτυξη Web Εφαρμογων με Php kai Mysql έχεις να προτεινεις κατι καλητερο?
Γιατι πολλα πράγματα δεν τα έχει...λογικο βεβαια.....
Εγώ ξεκίνησα με αυτό http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0012537
Αν και λίγο παλιό (2004), είναι πολύ καλό. Μιλάει για το στήσιμο PHP,Aache,MySQL σε Windows και Linux, και τον προγραμματισμό σε PHP αρχίζοντας από τα πολύ βασικά μέχρι προχωρημένα θέματα και έχει επίσης ολοκληρωμένες εφαρμογές π.χ. πως να δημιουργήσεις ένα απλό φορουμ, ημερολόγιο, login/logout page με cookies εξηγώντας κάθε εντολή και άλλα πολλά. Και ιδέα να μην έχεις από προγραμματισμό θα μάθεις. Για να μην τα πολυλογώ, από αυτό το βιβλίο έμαθα PHP. :kaloe:

katerina1123 έγραψε:Εδω οποιο link και να πατήσω με βγαζει και σε ολα bigtext
Το κάνει αυτό γιατί κάνεις echo μέσα στο loop

Δοκίμασε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
include 'auth.php';

$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
$query = "SELECT * FROM `news` WHERE `id` = " . $id;
$result = mysql_query&#40;$query, $mysql&#41;;
$bigtext = mysql_result&#40;$result, 0, "bigtext"&#41;;
echo $bigtext;

?>
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 19:37

Οχι ουτε αυτό μου δουλεύει το είχα δοκιμάσει και εγώ αλλά αυτό δεν βγαζει τιποτα.....
Το αλλο βγάζει το ιδιο bigtext οποιο link και να πατησω.. :hammer:

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 19:51

Εκανα μια αλλαγή στο script που μου έδωσες στη select και έπαιξε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT * FROM `news` WHERE `id` = " . $id;
σε

Κώδικας: Επιλογή όλων


$query = "SELECT * FROM news WHERE id = '$id'";
Γιατί να παιξει τωρα? Ηθελα να σε ρωτησω κάτι

Κώδικας: Επιλογή όλων

$bigtext = mysql_result&#40;$result, 0, "bigtext"&#41;;
Μπορείς να μου πείς γιατί το έγραψες ετσι?

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από MaZz » 14 Ιούλ 2007 20:04

Ναι όντος ξέχασα τα ' ' αλλά αφού το βρήκες OK.

Δουλεύει και έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT * FROM `news` WHERE `id` = '" . $id . "'"; 
Όσο για την mysql_result είναι μία συνάρτηση που την χρησιμοποιώ συνήθως όταν θέλω να πάρω ένα row από την database, για την πλήρη σύνταξή της δες εδώ
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 20:59

OK..εγω χρησιμοποιουσα την mysql_num_rows ποιο πολυ.
Τωρα ολα δουλευυν οκ.

Αυτα που έκανα ως τώρα ειναι να μπορεί ο διαχειριστης να βαζει νεα και να μπορούν οι χρηστες να τα βλέπουν.
Τωρα για να μπορει να ανοιξει ο διαχειριστής και να επεξεργαστεί είναι δύσκολο..?
Εχείς να μου προτείενεις κάτι να κοιτάξω?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από Banavas » 14 Ιούλ 2007 21:25

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κάποιο script από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στο νετ για διαχείριση νέων για να το μελετήσεις και να κάνεις το δικό σου όπως θέλεις ανατρέχοντας στο έτοιμο για αναφορά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Ιούλ 2007 22:11

Oκ αυτό κοιτάω τώρα να βρώ...

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από MaZz » 15 Ιούλ 2007 16:23

Banavas έγραψε:Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κάποιο script από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στο νετ για διαχείριση νέων για να το μελετήσεις και να κάνεις το δικό σου όπως θέλεις ανατρέχοντας στο έτοιμο για αναφορά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις.
Για να μπορέσεις να μελετήσεις ένα έτοιμο script θα πρέπει να έχεις και κάποια εμπειρία, αλλιώς θα χαθείς :p
Τα περισσότερα scripts χρησιμοποιούν κλάσεις προγραμματίζοντας σε ΑΣΠ(αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό) οι οποίες είναι κάπως δύσκολες στην κατανόηση για τους νέους προγραμματιστές.
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Link απο κειμενο σε db

Δημοσίευση από katerina1123 » 15 Ιούλ 2007 16:52

Ναι έχεις δικιο σε αυτό...δεν ξερω από που να αρχίσω και πρέπει άυριο να το δωω κιόλας.... :kaloe:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες