Pear db προβλημα με ελληνικους χαρακτηρες

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
vassoula82
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 12 Ιουν 2007 00:45

Pear db προβλημα με ελληνικους χαρακτηρες

Δημοσίευση από vassoula82 » 18 Ιούλ 2007 02:21

Γειά σας,

αναρωτιέμαι αν μπορώ με κάποιο τρόπο μέσα στο config αρχείο μου να θέσω charset ελληνικά

Ο κώδικας μου είναι ο εξής


<?php



require_once 'DB.php';

$db_engine = 'mysql';
$db_user = 'root';
$db_pass = '';
$db_host = 'localhost';
$db_name = 'test';


$datasource = $db_engine.'://'.
$db_user.':'.
$db_pass.'@'.
$db_host.'/'.
$db_name;

$db_object = DB::connect($datasource, TRUE);



if(DB::isError($db_object)) {
die($db_object->getMessage());
}

$db_object->setFetchMode(DB_FETCHMODE_ASSOC);


?>

Oι λατινικοί χαρακτήρες δεν έχουν κάποιο πρόβλημα όταν ανακαλώ δεδομένα από τη βάση στο site,στα ελληνικά όμως εμφανίζονται ????.

Ξέρω πως έχει αναφερθεί αρκετές φορές αυτό το πρόβλημα με ???,
απλά 90% σε εμένα οφείλεται στην pear db΄γιατί όταν χρησιμοποιώ ODBC όλα(λατινικά και ελληνικά) εμφανίζονται μια χαρά.

Προφανώς με κάποιο τρόπο πρέπει να δηλώσω κάπου το charset που θέλω αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω πως και που :(

Να υπενθυμίσω μόνο πως όλα τα άλλα εκτός από τα δεδομένα στο site εμφανίζονται μια χαρά,μόνο τα δεδομένα από τη βάση έχουν πρόβλημα.

Καμμιά ιδέα;; :question:

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Pear db προβλημα με ελληνικους χαρακτηρες

Δημοσίευση από soteres2002 » 18 Ιούλ 2007 04:52

prin ekteleseis opoidipote query gia na pareis dedomena apo tin mysql, ektelese se ena query to:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SET COLLATION 'greek'; SET CHARACTER SET 'greek';
...kai tha eisai ok.

to oti doulebe me ODBC profanos sinebenai giati esoterika epilegotan to greek charset/collation. me tin PEAR DB abstraction layer ipotithetai oti esi tha oriseis ti encoding tha exei to kanali epikoinonias kai den to mantebei mono tou.

vassoula82
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 12 Ιουν 2007 00:45

Pear db προβλημα με ελληνικους χαρακτηρες

Δημοσίευση από vassoula82 » 18 Ιούλ 2007 10:48

Ωραία λύθηκε το πρόβλημα :P

Έβαλα
$db_object->query("SET CHARACTER SET 'greek'");
$db_object->query("SET NAMES 'greek'");

κάτω από το connection στο config αρχείο μου και όλα δουλεόυουν τέλεια και δεν χρε
ιάστηκε σε κάθε query να βάζω και το collation.Τόσο απλά 8)

Ευχαριστώ
Soteres2002

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Pear db προβλημα με ελληνικους χαρακτηρες

Δημοσίευση από soteres2002 » 18 Ιούλ 2007 14:11

esi na sai kala....

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης