Πρόβλημα με Sessions

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GRaecuS
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Απρ 2003 10:21
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από GRaecuS » 21 Ιούλ 2007 13:06

Πού είναι το πρόβλημα και το session από το test1.php δεν περνάει στο test2.php?

test1.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
$_SESSION&#91;'test'&#93; = 'testing';
?>
<a href="test2.php">test2</a>
test2.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
echo $_SESSION&#91;'test'&#93;;
?>
<a href="test1.php">test1</a>

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από xultimatex » 21 Ιούλ 2007 13:08

Έχω πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με php αλλά δοκίμασε στο 2ο να μην βάλεις το session_start()
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
GRaecuS
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Απρ 2003 10:21
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από GRaecuS » 21 Ιούλ 2007 13:20

δυστυχώς ούτε αυτό δούλεψε :(

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από billt » 21 Ιούλ 2007 13:41

cookies exeis energoipimena? Fainete pos den metaferete sosta to SID. Episis des tin php.ini an einai energopoimena ta sessions.

Sxetika meto session start xreiazete panta -stin korifi tis selidas- ektos an stin php.ini exeis session.auto_start =1

Άβαταρ μέλους
GRaecuS
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Απρ 2003 10:21
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από GRaecuS » 21 Ιούλ 2007 13:49

To session.auto_start το εχώ στο 0

Τι άλλες ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο php.ini ακριβώς?

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Ιούλ 2007 14:08

Δεξί click > View Page Info > Headers > Request Headers > Cookie

Κάνε μας copy paste αυτό που γράφει στο cookie attribute του http header, για τις σελίδες test1.php και test2.php

Άβαταρ μέλους
GRaecuS
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Απρ 2003 10:21
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από GRaecuS » 21 Ιούλ 2007 17:41

αυτό τώρα σε ποιόν browser το κάνω?
γιατί δεν έχω βρεί κάτι τέτοιο ούτε σε IE ούτε σε Mozilla

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Ιούλ 2007 18:11

Firefox

Άβαταρ μέλους
GRaecuS
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Απρ 2003 10:21
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από GRaecuS » 23 Ιούλ 2007 20:26

δεν το βρήκα τελικά αυτό που ήθελες στον firefox πάντως τα cookies είναι ενεργοποιημένα και στους 2 browser.

τελικά ο μόνος τρόπος για να περάσω το session είναι με strip_tags(SID) στο link που φυσικά δεν με συμφέρει.
Μία λύση προφανώς είναι να βάλω
session.use_trans_sid = 1
αλλά από οτι ξέρω δεν έχει μεγάλη ασφάλεια

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από skeftomilos » 24 Ιούλ 2007 01:45

cherouvim έγραψε:Δεξί click > View Page Info > Headers > Request Headers > Cookie
Ούτε κι εγώ βλέπω καρτέλα Headers. Έχω τον Firefox 1.5.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Ιούλ 2007 09:11

Sorry guys. Με το 2.x είμαι και νόμιζα οτι ήταν κάτι standard.

Ένα εργαλείο για να βλέπεις τα http headers είναι απαραίτητο πάντως. Εγώ χρησιμοποιώ το live http headers.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από skeftomilos » 24 Ιούλ 2007 11:07

Είναι και μέσα στα features της Web Developer extension (Information -> View Response Headers).
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
GRaecuS
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Απρ 2003 10:21
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από GRaecuS » 24 Ιούλ 2007 11:09

Θα το τσεκάρω το απόγευμα από το σπίτι.

Καμιά λύση να γλυτώσω το να παιρνάω το session id από τα url?

Άβαταρ μέλους
PascalGR
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 21 Ιούλ 2007 14:42
Τοποθεσία: Inside the Matrix

Πρόβλημα με Sessions

Δημοσίευση από PascalGR » 25 Ιούλ 2007 01:15

Η session_start() αρχικοποιεί το session (όχι τα δεδομένα του) και *χρειάζεται* στην αρχή κάθε script που διαβάζει/γράφει στο session.

Τώρα, κανονικά θα έπρεπε να δουλεύει, μου είχε τύχει και εμένα το κόλλημα αυτό πριν χρόνια, αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι τι ήταν :-(

Ίσως αν δοκίμαζες να προσθέσεις την session_write_close() στην 4η γραμμή του test1.php, που κανονικά δεν θα έπρεπε, άλλος είναι ο σκοπός της, αλλά λέμε τώρα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες