Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 23 Ιούλ 2007 12:53

Υπαρχει δυνατοτητα να φορτωσω μεσα σε ενα table το περιεχομενο μιας αλλης σελιδας;

Με frames ξερω πως γινεται με πχ με το:
<frame src="http://www.foo.com" name="mainFrame">.


Για μεσα σε καποιο table υπαρχει κατι αντιστοιχο;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από skeftomilos » 23 Ιούλ 2007 13:14

The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 23 Ιούλ 2007 13:17

οχι, οπως διευκρινησα να φορτωνει μια αλλη σελιδα μεσα στο table οπως γινεται και στα frames.

η σελιδα μπορει να ειναι σε τοπικο επιπεδο ή απο καποιο αλλο site

...

NIkoz

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από NIkoz » 23 Ιούλ 2007 13:40

Use Ajax includes technique και απλά πρόσθεσε ένα div μέσα στον πίνακα που θέλεις να εμφανίζεις το εξωτερικό περιεχόμενο.

4Example: http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... cludes.htm

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από skeftomilos » 23 Ιούλ 2007 13:55

Άμεσα από άλλο site δε γίνεται, λόγω περιορισμών ασφαλείας της JavaScript. Αλλά μπορεί να γίνει έμμεσα, με server-side scripting.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 23 Ιούλ 2007 14:17

NIkoz έγραψε:Use Ajax includes technique και απλά πρόσθεσε ένα div μέσα στον πίνακα που θέλεις να εμφανίζεις το εξωτερικό περιεχόμενο.

4Example: http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... cludes.htm

//Included file MUST be from the same domain as the page displaying it.

οποτε το συγκεκριμενο script δεν μπορει να φορτωσει καποια σελιδα απο αλλο domain.

γνωριζεις μηπως μπορει να παραμετροποιηθει και πως;

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από ArchangelX » 23 Ιούλ 2007 21:04

Δεν είναι απαραίτητο να γίνει σε iframe και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να γίνει με ajax.

Βάζεις τον κώδικα και αλλάζεις το path εκεί που θέλεις να εμφανιστεί η εξωτερική σελίδα:

Για σελίδες βαφτισμένες σε shtml

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!--#include virtual = "dir/page.php"-->

ή 

<!--#include file = "dir/page.php"-->
και για php σελίδες

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php include&#40;"dir/page.php"&#41;; ?>
Με αυτόν τον τρόπο έχεις τα καλα του iframe χωρίς να κομματιάζεις την σελίδα σου
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 23 Ιούλ 2007 21:11

ArchangelX έγραψε:Δεν είναι απαραίτητο να γίνει σε iframe και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να γίνει με ajax.

Βάζεις τον κώδικα και αλλάζεις το path εκεί που θέλεις να εμφανιστεί η εξωτερική σελίδα:

Για σελίδες βαφτισμένες σε shtml

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!--#include virtual = "dir/page.php"-->

ή 

<!--#include file = "dir/page.php"-->
και για php σελίδες

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php include&#40;"dir/page.php"&#41;; ?>
Με αυτόν τον τρόπο έχεις τα καλα του iframe χωρίς να κομματιάζεις την σελίδα σου
αυτο ισχυει αν θελω να φορτωσω σελιδα απο διαφορετικο site οπως ζητησα;

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 24 Ιούλ 2007 12:45

σημειωνω οτι το θελω για απλες σελιδες html

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από ArchangelX » 24 Ιούλ 2007 14:37

Μία δοκιμή θα σε πείσει ;)

Υπόψιν οτι με την include μπορείς να καλέσεις αλλη σελίδα στην σελίδα σου. Υπόψιν ομως οτι η σελίδα σου θα πρέπει να έχει κατάληξη είτε shtml είτε php.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 24 Ιούλ 2007 14:40

ArchangelX έγραψε:Μία δοκιμή θα σε πείσει ;)

Υπόψιν οτι με την include μπορείς να καλέσεις αλλη σελίδα στην σελίδα σου. Υπόψιν ομως οτι η σελίδα σου θα πρέπει να έχει κατάληξη είτε shtml είτε php.
θα δουλεψει και ετσι πχ:

<!--#include virtual = "http://www.foo.com/page.htm"-->


???

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από leopold » 24 Ιούλ 2007 14:44

παντως οταν για path παω να βαλω ενα url, στο αποτελεσμα μετα οταν κοιταω το source, εχει αυτο:


<B>Error processing SSI file</B><BR>

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από ArchangelX » 24 Ιούλ 2007 18:08

Δοκίμασε αντί για include virtual να χρησιμοποιήσεις include file
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
PascalGR
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 21 Ιούλ 2007 14:42
Τοποθεσία: Inside the Matrix

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από PascalGR » 25 Ιούλ 2007 01:02

Δοκίμασε να κάνεις embed τη σελίδα που θέλεις, όπως κάνεις embed και ένα flash. Δηλαδή:

<object data="http://www.foo.com/pub.html" type="text/html" width="300" height="200">
alt : <a href="http://www.foo.com/pub.html">pub.html</a>
</object>

NIkoz

Εσωτερικο φορτωμα εξωτερικης σελιδας διχως frames

Δημοσίευση από NIkoz » 29 Ιούλ 2007 12:21

Ελπίζω να έχεις βρεί λύση εώς τώρα στην έσχατη περίπτωση που δεν έχεις..

Παίξε με την έτοιμη ajax includes technique και μπακαλίστικα αν δεν θέλεις να μπλέξεις με server side scripting όρισε απλά html files που απλά θα περιέχουν ένα maximized frame που θα δείχνει στην εξωτερική ιστοσελίδα που θέλεις. Εν ολίγης μέσα στον div θα καλείς από το ίδιο domain τα αρχεία html που θα περιέχουν μονάχα ένα frame που κάνει point στην εξωτερική ιστοσελίδα που ποθείς να προβάλεις.



Υ.Γ: ΝΑΙ γνωρίζω οτι είναι μπακαλίστικη και σχετικά αργή μέθοδος αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο δίχως server side scripting.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης