Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 30 Ιούλ 2007 23:12

Paidia geia sas!Xreiazomai boitheia!exw dimioyrgisei ena site sto opoio mporw na kataxwrw mesw aytou dedomena sti basi!
p.x.to site afora ypologistes kai ta programmata pou periexei kai toys ypeuthinoys gia kathe ypologisti.egw exw kanei mia forma opou mporw na kataxwrw kai na diagrafw ypeythinoys kai programmata.to thema einai oti otan paw na diagrapsw estw ena programma apo ti basi to opoio omws yparxei se enan ypologisti den mou kanei elegxo etsi wste na me proidopoiei gia ayto kai na mou leei oti den mporw na to diagrapsw!

an katalabate ti zitaw please bothiste me!!!

Parakatw parathetw kai ton kwdika apo ti forma gia tin eisagwgi kai diagrafi programmatwn!
Ousiastika thelw na ginetai elegxos kata ti diagrafi kapoiou programmatos alla den kserw pws na to kanw!



Κώδικας: Επιλογή όλων


<html>
<head>
<title>Εισαγωγή νέου προγράμματος</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>


<body>
<?php
include&#40;"connection.php"&#41;;
if &#40;&#40;$_POST&#91;"program"&#93;&#41;&& &#40;$_POST&#91;"Submit"&#93;&#41;&#41;&#123;

if &#40;&#40;$_POST&#91;oldprog&#93;&#41;&&&#40;$_POST&#91;"oldprog"&#93;!='No progs installed'&#41;&#41;&#123;
mysql_query&#40;"update  programmes  SET `program` = '".$_POST&#91;"program"&#93;."', `version` = '".$_POST&#91;"version"&#93;."' WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;." LIMIT 1;"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
print "<h2>Αλλαγή επιτυχής</h2>";
					&#125;else&#123;
mysql_query&#40;"insert into programmes values &#40;NULL,'".$_POST&#91;"program"&#93;."','".$_POST&#91;"version"&#93;."'&#41;;"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
print "<h2>Εισαγωγή επιτυχής</h2>";
     					 &#125;
					   &#125;
if &#40;&#40;$_POST&#91;oldprog&#93;&#41;&& &#40;$_POST&#91;"delete"&#93;&#41;&&&#40;$_POST&#91;"oldprog"&#93;!='No progs installed'&#41;&#41;&#123;
mysql_query&#40;"delete from programmes   WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;.";"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_query&#40;"delete from com_progr   WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;.";"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
print "<h2>Διαγραφή επιτυχής</h2>";
									   &#125;

?>
<form action="progs.php" method="post" name="form1" target="_self">
 <table>
  <tr>
  <td> Καταχώριση νέου προγράμματος ή αλλαγή του</td>
  <td> 
  <?php
echo'<select name="oldprog" >';
$res=mysql_query&#40;"select * from programmes"&#41;;
if&#40;mysql_num_rows&#40;$res&#41;==0&#41; echo "there is no data in table..";
else
echo"<option value=''>---Επιλέξτε---</option>";
for&#40;$i=0;$i<mysql_num_rows&#40;$res&#41;;$i++&#41; &#123;
$row=mysql_fetch_assoc&#40;$res&#41;;
echo"<option value='$row&#91;progrid&#93;'>$row&#91;program&#93; - $row&#91;version&#93;</option>";

&#125;
echo'</select>'; 
?>
  </td>
  </tr>
  <tr>
  <td>Δώσε όνομα προγράμματος&#58;</td>
  <td><input name="program" type="text" size="60"></td>
  </tr>
  <tr>
  <td>Δώσε έκδοση &#58;</td>
  <td><input name="version" type="text" size="80"></td>
  </tr>
  </table>
 
   <input type="submit" name="Submit" value="Εισαγωγή/Αλλαγή">
    <input type="reset" name="reset" value="Καθαρισμός Φόρμας">
	  <input type="submit" name="delete" value="Διαγραφή">
</p>
  <p><a href="index.php">Επιστροφή στην Αρχική   </a></p>
</form>
</body>
</html>




Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από MaZz » 31 Ιούλ 2007 12:57

Μετά από το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;&#40;$_POST&#91;oldprog&#93;&#41;&& &#40;$_POST&#91;"delete"&#93;&#41;&&&#40;$_POST&#91;"oldprog"&#93;!='No progs installed'&#41;&#41;&#123; 
πρόσθεσε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$checkResult = mysql_query&#40;"SELECT COUNT&#40;*&#41; AS `cnt` FROM `programmes` WHERE `progrid` = '" . $_POST&#91;'oldprog'&#93; . "'"&#41;;
if &#40;mysql_result&#40;$checkResult, 0, "cnt"&#41; == 0&#41; &#123; 
     echo "Δεν υπάρχει..."; 
&#125; else &#123;
     mysql_query&#40;"delete from programmes WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;.";"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
&#125;
παρόμοια θα κάνεις και για το δεύτερο DELETE FROM
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 31 Ιούλ 2007 15:15

to prosthesa opws mou eipes alla pali tpt, ginetai i diagrafi alla oxi elegxos!
ti mporei na ekana lathos?

Thanks pantws gia ti boitheia! :D

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 31 Ιούλ 2007 15:23

gia na eksigisw kalytera!

afou prosthesw ena programma sti basi meta exw kwdika pou kanei ti syndesi me kapoion ypologisti!dld antistoixw se kathe ipologisti opoio programma thelw


Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Αντιστοίχιση</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
<?php
include&#40;"connection.php"&#41;;

if &#40;$_POST&#91;"Submit"&#93;=='Αφαίρεση'&#41;&#123;
mysql_query&#40;"delete from com_progr where comid='".$_POST&#91;comid&#93;."' and progrid='".$_POST&#91;progrid&#93;."';"&#41;;
								 &#125;

if &#40;$_POST&#91;"Submit"&#93;=='Εισαγωγή'&#41;&#123;
mysql_query&#40;"insert into com_progr values &#40;'".$_POST&#91;comid&#93;."','".$_POST&#91;instprogrid&#93;."'&#41;;"&#41; ;
mysql_query&#40;"delete from com_progr where comid='".$_POST&#91;comid&#93;."' and progrid='1';"&#41; ;
								 &#125;
// tin prwti fora pou kanw eisagwgi programmatos diagrafetai to "Κανενα πρόγραμμα", 
//pou einai i default timi pou ksekinaei enas ypologistis
$res=mysql_query&#40;"Select * from computers where comid='".$_POST&#91;comid&#93;."';"&#41;;
$row=mysql_fetch_assoc&#40;$res&#41;;
?>
<form action="comprogr.php" method="post" name="form1" target="_self">
<table border=2 cellspacing="3"><tr><td>
<?
$pcname=$row&#91;"name"&#93;;
$pcipe=$row&#91;"ipe_name"&#93;;
echo "<p>Επιλέξτε πρόγραμμα που έχει εγκατεστημένο ο ".$pcname." με υπεύθυνο ".$pcipe."&#58;</p>";

// ola ta parapanw einai gia na emfanistei apla enas titlos me to katallilo onoma
echo'<select name="instprogrid" >';
$res=mysql_query&#40;"select * from programmes where program NOT LIKE 'No progs installed%' order by program"&#41;;
if&#40;mysql_num_rows&#40;$res&#41;==0&#41; echo "there is no data in table..";
else
echo"<option value=''>---Επιλέξτε---</option>";
for&#40;$i=0;$i<mysql_num_rows&#40;$res&#41;;$i++&#41; &#123;
$row=mysql_fetch_assoc&#40;$res&#41;;
echo"<option value='$row&#91;progrid&#93;'>$row&#91;program&#93; - $row&#91;version&#93;</option>";
//edw ulopoiw tin stili eisagwgis programmatos ston upologisti
&#125;
echo'</select>'; 

?><input type="submit" name="Submit" value="Εισαγωγή">
</td><td>
<?php
echo "<p>Επιλέξτε πρόγραμμα που έχει απεγκατασταθεί στον ".$pcname." με υπεύθυνο ".$pcipe."&#58;</p>";
echo'<select name="progrid" >';
$res=mysql_query&#40;"select  programmes.progrid,program, version  from  com_progr,programmes where   com_progr.comid=".$_POST&#91;comid&#93;." and programmes.progrid=com_progr.progrid and program NOT LIKE 'No progs installed%' order by program"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
if&#40;mysql_num_rows&#40;$res&#41;==0&#41; echo "there is no data in table..";
else
echo"<option value=''>---Επιλέξτε---</option>";
for&#40;$i=0;$i<mysql_num_rows&#40;$res&#41;;$i++&#41; &#123;
$row=mysql_fetch_assoc&#40;$res&#41;;
echo"<option value='$row&#91;progrid&#93;'>$row&#91;program&#93; - $row&#91;version&#93;</option>";
//edw ulopoiw tin stili diagrafis programmatos ston upologisti
&#125;
echo'</select>'; 
?>
<input type="submit" name="Submit" value="Αφαίρεση">
</td></tr>

<p><a href="index.php">Επιστροφή στην Αρχική   </a></p>
</table>
<input type="hidden" name="comid" value="<? echo $_POST&#91;comid&#93;;?>">
</form>
</body>
</html>
[/color]

egw thelw otan paw na diagrapsw ena programma na ginetai elegxos gia an yparxei antistoixisi autou tou programmatos me kapoion ypologisti!an nai na min mporw na to diagrapsw!

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από MaZz » 31 Ιούλ 2007 17:50

Δώσε αν θες και τη δομή των πινάκων που έχεις στη βάση σου...
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 01 Αύγ 2007 00:03

Κώδικας: Επιλογή όλων

DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`com_progr`;
CREATE TABLE  `ergastirio`.`com_progr` &#40;
  `comid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
  `progrid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`comid`,`progrid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`computers`;
CREATE TABLE  `ergastirio`.`computers` &#40;
  `comid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `name` char&#40;100&#41; NOT NULL,
  `opersyst` char&#40;100&#41; DEFAULT NULL,
  `details` char&#40;30&#41; DEFAULT NULL,
  `ipe_name` varchar&#40;255&#41; DEFAULT NULL,
  `macad` varchar&#40;25&#41; DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`comid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`ipaddress`;
CREATE TABLE  `ergastirio`.`ipaddress` &#40;
  `ip` char&#40;50&#41; NOT NULL,
  `comid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`ip`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`ipeythinos`;
CREATE TABLE  `ergastirio`.`ipeythinos` &#40;
  `ipe_name` char&#40;100&#41; NOT NULL,
  `email` varchar&#40;255&#41; DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`ipe_name`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`problems`;
CREATE TABLE  `ergastirio`.`problems` &#40;
  `comid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
  `problem` char&#40;100&#41; DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`comid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`programmes`;
CREATE TABLE  `ergastirio`.`programmes` &#40;
  `progrid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `program` char&#40;40&#41; NOT NULL,
  `version` char&#40;255&#41; DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`progrid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

DROP TABLE IF EXISTS `ergastirio`.`sockets`; 
CREATE TABLE  `ergastirio`.`sockets` &#40;
  `socid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `comid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
  `socket` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`socid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

insert into ipeythinos values
&#40;"Χωρίς Υπεύθυνο", NULL&#41;;

insert into programmes values
&#40; NULL,"Κανένα Πρόγραμμα",""&#41;;

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από papatzas » 01 Αύγ 2007 01:34

λίγο μπακάλικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE `ergastirio`.`com_progr` &#40;
`comid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
`progrid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY &#40;`comid`,`progrid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


CREATE TABLE `ergastirio`.`programmes` &#40;
`progrid` int&#40;10&#41; unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`program` char&#40;40&#41; NOT NULL,
`version` char&#40;255&#41; DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY &#40;`progrid`&#41;
&#41; ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
 

Κώδικας: Επιλογή όλων

$checkResult = mysql_query&#40;"SELECT COUNT&#40;*&#41; AS `cnt` 
							FROM `programmes` , com_progr
							WHERE programmes.progrid = com_progr.progrid
							AND `programmes.progrid` = '" . $_POST&#91;'oldprog'&#93; . "'"&#41;;
if &#40;mysql_result&#40;$checkResult, 0, "cnt"&#41; == 0&#41; &#123;
     echo "Δεν υπάρχει...";
&#125; else &#123;
     mysql_query&#40;"delete from programmes WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;.";"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125; 
:-)

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 01 Αύγ 2007 02:24

kai pali tpt!to paleuw 2 meres twra kai den briskw akri!ti mporei na ftaiei?yparxei allos tropos pou mporei na ginetai o elegxos??? :(

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από dva_dev » 01 Αύγ 2007 03:40

Αν κατάλαβα καλά, προσπαθείς να κάνεις το ανάποδο από αυτό που σου δείχνουν τα παιδιά.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;mysql_result&#40;$checkResult, 0, "cnt"&#41; == 0&#41; &#123;
     mysql_query&#40;"delete from programmes WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;.";"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125; else &#123;
     echo "Υπάρχει...";
&#125;

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από MaZz » 01 Αύγ 2007 10:33

lianoyla εφόσον σου δείξαμε πως να κάνεις έναν έλεγχο για το αν υπάρχει μία εγγραφή στον πίνακα πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θες...
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από mrpc » 03 Αύγ 2007 07:55

lianoyla σου έκανα λίγο edit τα μηνύματα για να βάλω τον κώδικα μέσα σε [ code ] και να είναι πιο ευανάγνωστος.
Γενικά όταν γράφουμε στο forum κώδικα, χρησιμοποιούμε τα tags [ code ] και [ /code ] (υπάρχει και αντίστοιχο κουμπάκι όταν απαντάς στο topic).
φιλικά πάντα!

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 03 Αύγ 2007 15:53

ok mrpc!thanks!tha to exw ypopsin mou!

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 07 Αύγ 2007 12:16

loipon.... an epiasa ti thes... alazoume ligo tou MaZz
kai exoume

Κώδικας: Επιλογή όλων

$checkResult = mysql_query&#40;"SELECT COUNT&#40;*&#41; AS `cnt` FROM `com_progr` WHERE `progrid` = '" . $_POST&#91;'oldprog'&#93; . "'"&#41;;
if &#40;mysql_result&#40;$checkResult, 0, "cnt"&#41; == 0&#41; &#123;
     echo "Δεν υπάρχει...synexizo me diagrafh";
     mysql_query&#40;"delete from programmes WHERE `progrid` = ".$_POST&#91;oldprog&#93;.";"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125; else &#123;
echo "h diagrafh akyronetai to prog xrisimopoihte apo kapoio pc";     
&#125; 
edit: malon eprepe na alaksh kai to table :p

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

Έλεγχος διαγραφής στοιχείων από βάση!

Δημοσίευση από lianoyla » 07 Αύγ 2007 13:53

Thanks!tha to dokimasw kai tha soy pw! :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης