Τα τελευταία 100 νέα

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
smartmedia
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Μαρ 2005 18:58

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από smartmedia » 31 Ιούλ 2007 16:16

Γειά χαρά...

Εχω MySQL 4.1 standard και θέλω να ρωτήσω με ποιό ερώτημα θα πάρω τα τελευταία 100 νέα...

Υπάρχει πεδίο με το όνομα id που είναι primary key και auto inc.
Μήπως υπάρχει κάποια έτοιμη εντολή...???

Ευχαριστώ...

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από greekbytes » 31 Ιούλ 2007 16:43

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * 
FROM to_table_sou 
ORDER BY id DESC 
LIMIT 0, 100

smartmedia
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Μαρ 2005 18:58

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από smartmedia » 31 Ιούλ 2007 17:29

Φίλε greekbytes

Η εντολή που μου έδωσες επιστρέφει τα 100 νέα αλλά ξεκινώντας απο το πρώτο...
Αν δηλαδη η βάση μου έχει 1000 εγγραφές θα μου επιστραφούν οι 100 πρώτες και οχι οι 100 τελευταίες...

Αν δεν κάνω λάθος, τα 2 ορίσματα της LIMIT είναι: το πρώτο απο που θες να ξεκινήσει π.χ. απο την εγγραφή 20, και το δεύτερο πόσα αποτελέσματα θα σου παρουσιάσει...

Ευχαριστώ πάντως, αν υπάρχει κάτι άλλο θα ήθελα να το μάθω...

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από cyberfreak » 31 Ιούλ 2007 17:44

afou exeis ORDER BY id DESC emfanizi ta teleftea..k oxi ta prota

vasika vale n ta kali ola k vale ena counter mesa pou n emfanizi mono ta 100..

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από MaZz » 31 Ιούλ 2007 17:55

Δοκίμασε να βάλεις αντί για `id` το όνομα της χρονικής στήλης που είναι τύπου DATETIME η TIMESTAMP.
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από cyberfreak » 31 Ιούλ 2007 17:58

ego se asp eixa kanei kati tetio
var comment_Recordset=Server.CreateObject("ADODB.Recordset");
comment_Recordset.ActiveConnection=post;
comment_Recordset.Source="SELECT * FROM post ORDER BY id DESC";
comment_Recordset.Open();
counter=0;
while(!comment_Recordset.EOF && counter<10){
Response.write("<b>"+comment_Recordset.Fields.Item("name").Value+":</B>");
Response.write("<br>");
Response.write(comment_Recordset.Fields.Item("comment").Value);
Response.write("<br>");
counter++;

comment_Recordset.MoveNext();

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από MaZz » 31 Ιούλ 2007 18:09

Το θέμα είναι ότι μπορεί να μην έχει ορίσει το `id` με ιδιότητα AUTO_INCREMENT και γι' αυτό έχει πρόβλημα...(δεν εξηγείται αλλιώς)
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

smartmedia
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Μαρ 2005 18:58

Τα τελευταία 100 νέα

Δημοσίευση από smartmedia » 31 Ιούλ 2007 18:37

OOPPSSS... Δεν το είδα... sorry... Ναι έτσι πρέπει να δουλεψει...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες