Form Problem

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από pbarbalias » 02 Αύγ 2007 10:42

Καλημέρα,
σας γράφω για ενα κουφό θεματάκι που δεν μου χει ξανατύχει..

Έφτιαξα μια web page (.net 2.0 με c#) στην οποία εμφανίζω διάφορα πεδία και ο χρήστης μπορεί να κάνει submit και search ας την πούμε search_form.aspx.

Η σελίδα κάνει submit στον εαυτό της και εμφανίζει την ανάλογη λίστα.

Από εκεί ο χρήστης πατάει στο αντίστοιχο record και βλέπει τις λεπτομέρειες σε μία άλλη σελίδα ας την πούμε detail.aspx.

Το περίεργο είναι ότι όταν ο χρήστης είναι στην detail.aspx και κάνει back από τον Explorer, η search_form.aspx εμφανίζεται σαν Expired!! Αν επιτόπου πατήσω F5 φορτώνει κανονικά θυμούμενη το προηγούμενο search.

Τι μπορεί να φταίει?
1) Κάποιο caching που δεν γίνεται?
2) Μήπως ότι κάνω submit στον εαυτό της τα μπερδεύει τα πράγματα??

Ευχαριστώ!!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Form Problem

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Αύγ 2007 12:05

Αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται όταν μια σελίδα βρίσκεται σε POST state. Μετά από κάθε postback μπορεί να ακολουθεί ένα Response.Redirect ώστε η σελίδα να επιστρέφει σε GET state.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από pbarbalias » 02 Αύγ 2007 15:23

Κάτι παω να πιάσω αλλά οχι ακριβώς..

Να ζητήσω ένα παράδειγμα?

Η μαλλον να δωσω εγω ενα που ειχα γράψει με asp 3.
στο www.micrelec.gr υπάρχει ενα search.
Το πατάς και βγάζει αποτελέσματα.
Αν πατήσεις ενα από αυτά σε πάει σε μια σελίδα detail.
Αν όμως πατήσεις back στον browser πάει κανονικά πίσω..

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Form Problem

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Αύγ 2007 17:13

Έχεις δίκιο, ίσως δε φταίει το postback από μονο του. Btw στη σελίδα που έφερες ως παράδειγμα υπάρχει το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta HTTP-EQUIV="EXPIRES" CONTENT="Mon, 06 Jan 1990 00&#58;00&#58;01 GMT">
Μήπως έχει κάποια σχέση;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από pbarbalias » 03 Αύγ 2007 11:38

Κάθησα και τα έψαξα όλα..
Από css μέχρι meta tags και δεν συμμαζεύεται..

Τελικά τι ανακάλυψα?
Ότι ο προηγούμενος προγραμματιστής είχε βάλει ένα κώδικα στο Onload όχι όμως πάνω πάνω όπως θα έπρεπε αλλά μέσα σε κάτι άλλες γραμμές.. Ο οποίος κώδικας έλεγε:

Response.Cache.SetCacheability(HttpCacheability.NoCache);

Βγαίνω λίγο έξω να αγοράσω ένα αλυσοπρίονο..
Ευχαριστω skeftomile!!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Αύγ 2007 12:10

Τι προδιαγραφές υπήρχαν τότε που ο προηγούμενος προγραμματιστής έβαλε αυτόν τον κώδικα;

Κοίταξε τες και μετά αποφάσισε αν πρέπει να το αγοράσεις αν και σε ποιούς πρέπει να το χρησιμοποιήσεις.

pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από pbarbalias » 03 Αύγ 2007 14:37

Προδιαγραφές δεν υπήρχαν, απλώς κάποιος είχε φτιάξει ένα μέρος μιας εφαρμογής και το πήγε μέχρι ένα σημείο.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να αγοράσω.. Anyway!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Form Problem

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Αύγ 2007 15:21

Ο λόγος που ΔΕΝ ενδείκνυται η η παραμονή σε POST state είναι ότι οι σελίδες παύουν να είναι bookmarkable. Για παράδειγμα στην αναζήτηση του http://www.micrelec.gr δεν είναι δινατό να σταλεί σε κάποιον το url που εμφανίζει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα αναζήτησης.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Αύγ 2007 20:56

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να αγοράσω.. Anyway!
Αναφέρεται στο
Βγαίνω λίγο έξω να αγοράσω ένα αλυσοπρίονο..
Προδιαγραφές δεν υπήρχαν, απλώς κάποιος είχε φτιάξει ένα μέρος μιας εφαρμογής και το πήγε μέχρι ένα σημείο.
Μπορεί αυτό που είχε στο μυαλό του ο προηγούμενος να έπρεπε να υλοποιηθεί έτσι όπως το υλοποίησε (αφού δεν υπάρχουν και προδιαγραφές...), τώρα αν ο κώδικας που έχει γράψει δεν σου κάνει, είναι μάλλον δικό σου λάθος γιατί α) πήρες κώδικα χωρίς προδιαγραφές να τον ξαναχρησιμοποιήσεις, β)πήρες κώδικα που δεν ήξερες τι κάνει, γ)δεν τεστάρισες ότι ο κώδικας που πήρες κάνει αυτό που ήθελες και είσαι έτοιμος να πριονίσεις άλλον γι αυτό.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να ξεκινήσει κάποιος να φτιάχνει μια εφαρμογή χωρίς να υπάρξουν κάποιες προδιαγραφές. Ξεκίνησε δηλαδή να γράφει κώδικα χωρίς να ξέρει τι θα κάνει; Πως θα μπορεί να ελέγξει ότι αυτό που φτιάχνει θα κάνει αυτό που θέλει ο πελάτης, ότι έχει παραδώσει όλα όσα ζητήθηκαν/συμφωνήθηκαν; Πως θα μπορεί να πει στον project manager/αφεντικό/... την εκτίμηση του σε χρόνο αν δεν ξέρει τι είναι αυτό που πάει να φτιάξει;

pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Form Problem

Δημοσίευση από pbarbalias » 07 Σεπ 2007 01:53

Sorry dva_dev αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο η επίθεσή σου.

Όταν υπάρχει κάτι έτοιμο έστω και μέχρι ένα σημείο, κοιτάμε να δουμε αν μας κάνει για το ξαναχρησιμοποιήσουμε. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό από την αρχή.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, χαίρομαι γιατί πρέπει να είσαι ο μοναδικός στον κόσμο, που όλα είναι τακτοποιημένα, του ζητάνε κάτι συγκεκριμένο με προδιαγραφές από την αρχή, δεν του αλλάζουν ποτέ η δεν του προσθέτουν εξτρά πράγματα και όλα κυλάνε ρολόι.

Εν πάσει περιπτώση, ειδικά με το ύφος της απάντησής σου, δεν έχω σκοπό να συνεχίσω αυτή την συζήτηση, αφού έχει ήδη βρεθεί το πρόβλημα. Για ποιο λόγο συνεχίζεις, άγνωστο.

Ευχαριστώ πολύ όμως όλα τα υπόλοιπα παιδιά για τις χρήσιμες συμβουλές που τελικά βοήθησαν με υπομονή.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης