Php form

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php form

Δημοσίευση από p_pan » 02 Αύγ 2007 16:59

hello.. mporei na m pei kapoios an uparxi meso php na ginete elenxos an exoun sumpliro8ei ola ta paidia tis formas?? h xriazete aparetita javascript..???
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Php form

Δημοσίευση από Khronos » 02 Αύγ 2007 18:23

Αυτόν τον κώδικα είχα πάρει σαν πρότυπο.

Κώδικας: Επιλογή όλων



<?php

$errmsg  = ''; // error message
$sname   = ''; // sender's name
$email   = ''; // sender's email addres
$subject = ''; // message subject
$message = ''; // the message itself

if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'send'&#93;&#41;&#41;
&#123;
   $sname   = $_POST&#91;'sname'&#93;;
   $email   = $_POST&#91;'email'&#93;;
   $subject = $_POST&#91;'subject'&#93;;
   $message = $_POST&#91;'message'&#93;;
   
   if&#40;trim&#40;$sname&#41; == ''&#41;
   &#123;
      $errmsg = 'Please enter your name';
   &#125;
   else if&#40;trim&#40;$email&#41; == ''&#41;
   &#123;
      $errmsg = 'Please enter your email address';
   &#125;
   else if&#40;!isEmail&#40;$email&#41;&#41;
   &#123;
      $errmsg = 'Your email address is not valid';
   &#125;
   else if&#40;trim&#40;$subject&#41; == ''&#41;
   &#123;
      $errmsg = 'Please enter message subject';
   &#125;
   else if&#40;trim&#40;$message&#41; == ''&#41;
   &#123;
      $errmsg = 'Please enter your message';
   &#125;

// ... more code here

 if&#40;$errmsg == ''&#41;
&#123;
   if&#40;get_magic_quotes_gpc&#40;&#41;&#41;
   &#123;
      $subject = stripslashes&#40;$subject&#41;;
      $message = stripslashes&#40;$message&#41;;
   &#125;

   $to      = "email@yourdomain.com";
   $subject = '&#91;Contact&#93; &#58; ' . $subject;
   $msg     = "From &#58; $sname \r\n " . $message;
   mail&#40;$to,
        $subject,
        $msg,
        "From&#58; $email\r\nReturn-Path&#58; $email\r\n"&#41;;

// ... more code here

?>

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php form

Δημοσίευση από p_pan » 02 Αύγ 2007 18:47

na se rotiso kai kati akoma.. pos ginete na balo dipla apo eggrafes tou kodika px katigories mesa se ena online shop poses egraffes kremonte apo auth thn katigoria se noumero..??
px:

- papoutsia(5)
- mplouzes(3)

katalabes ti ennoo??
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Php form

Δημοσίευση από Khronos » 02 Αύγ 2007 22:00

Κώδικας: Επιλογή όλων

$result = mysql_query&#40;"SELECT count&#40;*&#41; as count FROM table_name"&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
$numrows = $row&#91;'count'&#93;;

echo "papoutsia&#40;" . $numrows . "&#41;";
Κάτι τέτοιο?

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

Php form

Δημοσίευση από dik_ » 03 Αύγ 2007 06:02

Σε μια ανάλογη περίπτωση που είχα στην οποία οι κατηγορίες ήταν πολλές, κι επειδή φαίνονταν στο μενού κάθε σελίδας, κάσαρα τους αριθμούς των εγγραφών σε μια array ενός .php αρχείου, το οποίο ενημέρωνα (αυτόματα βέβαια) όποτε άλλαζε ο αριθμός των εγγραφών, όπως περίπου προτείνει ο Khronos.

Κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = array&#123;
array&#40;'name' => 'papoutsia', 'num' => 5, 'allo' => 'timi'&#41;,
array&#40;'name' => 'mplouzes', 'num' => 3, 'allo2' => 'timi2'&#41;,
...
&#125;
Το κέρδος σε ταχύτητα (και προφανώς sql queries) ήταν μεγάλο! :)

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Php form

Δημοσίευση από mrpc » 03 Αύγ 2007 07:59

Πολλές φορές πάντως είναι βολικό για τον τελικό χρήστη ο έλεγχος να γίνεται αρχικά με javascript. Φυσικά να υπάρχει και ο server side έλεγχος, γιατί shit happens, αλλά ο javascript κάνει πιο φιλικό το site, αφού γλιτώνουμε τα refresh.
Βέβαια και το javascript βαραίνει λίγο τη σελίδα, οπότε με μέτρο ;)

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php form

Δημοσίευση από p_pan » 03 Αύγ 2007 11:01

ok cilo katalaba ti fasi paizei gia na baleis dipla apo to menu to noumero ton eggrafon pou kremonte apo kato.. to problhma mou einai to ejhs:

to menou pernei dedomena apo ena table pou legete "cat"...
id:1
title:papoutsia
id:2
title:rouxa


ta proionta mpenoun se enan allo pinaka pou einai gia ola ta proionta tis selidas alla sxetizete me ton parapano pinaka..
id:1
id_cat:1
title:nike
id:2
id_cat:2
title:nike

katalabate ti ennoo??
ara tora me ta parapano dedomena exo duo katigories sto menu mou(tin papoutsia kai tin rouxa) oi opoies exoun ena proion h ka8e mia...
ego pos mporo na balo dipla apo tis katigories stin selida mou *.php na emfanizonte ta proionta tis ka8e katigorias???
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Php form

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 07 Αύγ 2007 13:44

malon kati tetoio thes....
$result = mysql_query("SELECT count(*) as count FROM table_name where id_cat=1")or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_array($result);
$papcnt = $row['count'];
echo "papoutsia(" . $numrows . ")";
(to exo se quote kai oxi code gia to bold

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php form

Δημοσίευση από p_pan » 07 Αύγ 2007 15:54

ok opote ekei p exeis echo "papoutsia" bazo mia metabliti gia na emfanizete se ka8e eggrafi ston pinaka cat xoris na ka8ome na grafo ka8e fora.. ok euxaristo..
Αγράματος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες