Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

VB Script και κολπάκια, Excel macro, Word, Powerpoint, κτλ

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 03 Αύγ 2007 04:10

Έστω ότι έχω σε ένα βιβλίο excel έχω 5 φύλλα, όπου στα 4 φύλλα έχω τα έξοδά μου για έναν μήνα σε συγκεκριμένα πράγματα και στο 5ο καταγράφω το σύνολο των εξόδων αυτού του μήνα.

Φύλλο 1: SUPERMARKET
Φύλλο 2: ΔΕΗ
Φύλλο 3: ΕΝΟΙΚΙΟ
Φύλλο 4: ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ

Τα παραπάνω φύλλα δεν θέλω να τα πειράζω καθόλου. Το μόνο που θέλω είναι να τροποποιώ το Φύλλο 5 όπου θα έχει 2 στήλες.

ΠΟΣΟ | ΕΞΟΔΑ


Όπου στο ποσό θα γράφω μια τιμή σε ευρώ και στα έξοδα θα γράφω ένα εκ των SUPERMARKET, ΔΕΗ, ΕΝΟΙΚΙΟ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ.
Αυτό που θέλω είναι. Όταν γράφω στο φύλλο 5 την λέξη supermarket θέλω αυτόματα να καταχωρεί την τιμή και στο φύλλο1.

Γίνεται κάτι τέτοιο? Αν ναι με ποιον τρόπο?
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Άβαταρ μέλους
MegasmorF
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1154
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 20:05
Τοποθεσία: ./Root
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από MegasmorF » 03 Αύγ 2007 21:38

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα αλλά δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της ειδικής επικόλλησης

Κοίτα για το εργαλείο στην βοήθεια του Microsoft Excel
Πες μου τη λέξη σ αγαπώ σε σένα να πιστέψω...και γω μια ολοκληρη ζωή μπορώ να καταστρεψω...

Άβαταρ μέλους
veriotis
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1360
Εγγραφή: 22 Δεκ 2003 21:30
Τοποθεσία: Βέροια
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από veriotis » 03 Αύγ 2007 23:36

με if ίσως
στο φύλλο 1 γράφεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

=IF(Φύλλο5!B1="SUPERMARKET";Φύλλο5!A1;"")

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Αύγ 2007 01:29

Μήπως αντί να χρησιμοποιούσες το excel κάποια βάση δεδομένων σε βόλευε περισσότερο; Στην Access για παράδειγμα κάτι τέτοιο θα γινόταν πιο εύκολα. Θα μπορούσες να καταχωρείς όλα τα έξοδα σου σε έναν πίνακα και έχοντας 4 views (queries) θα μπορούσες να παίρνεις την κάθε κατηγορία εξόδων ξεχωριστά. Ενα view για το supermarket, ένα για ΔΕΗ, ένα για ενοίκιο και ένα για κοινόχρηστα.

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 05 Αύγ 2007 05:10

Πιο συγκεκριμμένα:

Θέλω στο φύλο ΣΥΝΟΛΑ να γράφω στην στήλη ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, το όνομα του συνεργάτη π.χ. ΤΑΚΗΣ και αυτόματα οι καταχωρήσεις που υπάρχουν στην γραμμή αυτή να καταχωρούνται ΚΑΙ στο φύλλο ΤΑΚΗΣ. Το ίδιο θέλω να συμβαίνει και με τους άλλους συνεργάτες..

Δείτε και το αρχείο που επισύναψα..

Καμιά ιδέα παιδιά?

Ευχαριστώ πολύ, να σται καλά!!!
Συνημμένα
example.rar
(2.57 KiB) Μεταφορτώθηκε 439 φορές

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 06 Αύγ 2007 13:20

Παιδιά κανεις?

Άβαταρ μέλους
JAMES
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2007 02:12
Τοποθεσία: Πρέβεζα

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από JAMES » 09 Απρ 2008 19:37

επέλεξε το κελί από το οποίο θέλεις να παίρνει τα δεδομένα, δεξί κλικ αντιγραφή. Μετά πήγαινε στο φύλλο που θέλεις επέλεξε το κελί που θέλεις να πηγαίνουν τα δεδομένα δεξί κλικ ειδική επικόλληση και επικόλληση σύνδεσης. Καλό θα ήταν να κλειδώσεις το φύλλο και το κελί για να μην επηρεάζονται τα αποελέσματα.Καλή επιτυχία

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από Hermeia » 09 Απρ 2008 20:22

είναι πολύπλοκο αυτό που θέλεις..
αλλα μαλλον γίνεται με εκείνα τα pivot-tables (ή όπως τα έχουν μεταφράσει)..

πχ. σε μια στήλη (με τιτλο Τακης) του πρώτου φύλου θα μεταφέρονται ΜΟΝΟ όσες καταχωρήσεις της πρώτης στήλης του 3ου έχουν την αλφαριθμητική ΤΑΚΗΣ στη 2η στήλη τους..
Γινεται.. Δες τον οδηγό χρήσης ..

υπόψη ότι πρώτα θα δημιουργήσεις το Pivot-table (που παιρνει επιλεκτικά σοιχεία από τα υπάρχοντα) - και μετά θα ορίσεις το πού θα παει να εμφανίζεται.

Καλη τυχη

(και συγνώμη, αλλα δεν το έχω για να σου πω περισσότερα..)
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Excel.. Γίνεται?

Δημοσίευση από cherouvim » 09 Απρ 2008 21:19

Βάλτα όλα σε ένα sheet και φίλτραρε by type.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Office, Excel, Word VB Scripts και Tips”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες