Time

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 14:50

hello.. exo mia basi kai 8elo na pernao tin torini ora mesa stin basei..

stin basei to part pou mpenei h ora to exo "text" kai meso mias metablhths kano to ejhs:
$t= time(now);

apotelesma stin basi:
1186224333

akribos ayto m grafei sto part tou table p einai gia to time.. jerei kaneis ti kano la8os/..??
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 15:28

loipon brika kai mporesa na stilo tin ora stin db me allo tropo alla pali exo ena problhma:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$format="%H:%M:%S";
$t = strftime($format) ;
to problhma einai oti m emfanizei tin ora oxi tis agglias.. dld 2 ores piso... alla m emfanizei mia ora 1 ora piso......
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Time

Δημοσίευση από MaZz » 04 Αύγ 2007 15:49

Αν και μπορείς να το κάνεις με πεδίο τύπου text στη βάση δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος για να το πετύχεις αυτό...
Άλλαξε το πεδίο που αποθηκεύσεις την ώρα από ΤΕΧΤ σε DATETIME ή TIMESTAMP.

Παράδειγμα:
# Δημιουργώ έναν πίνακα με τα πεδία id και time:

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE `timetest` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`time` DATETIME NOT NULL,
PRIMARY KEY(`id`)
);
Query OK, 0 rows affected (0.16 sec)
# Εισάγω μία εγγραφή με την τωρινή ώρα χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση NOW() της mysql :

Κώδικας: Επιλογή όλων

INSERT INTO `timetest` (`time`) VALUES (NOW());
Query OK, 1 row affected (0.07 sec)
# Εμφανίζω τις εγγραφές του πίνακα

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM `timetest`;
Αποτέλεσμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

+----+---------------------+
| id | time                |
+----+---------------------+
|  1 | 2007-08-04 14:33:09 |
+----+---------------------+
1 row in set (0.00 sec)
Όπως βλέπεις η ώρα επιστρέφεται με την προκαθορισμένη της μορφή 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS'. Για να την εμφανίσεις με διαφορετικό τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση DATE_FORMAT() της mysql ως εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT DATE_FORMAT(`time`, '%M %e %Y') as `ctime` FROM `timetest`;
Αποτέλεσμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

+---------------+
| ctime         |
+---------------+
| August 4 2007 |
+---------------+
1 row in set (0.00 sec)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σύνταξη της DATE_FORMAT μπορείς να δεις εδώ > http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... ate-format

Αν και δεν χρησιμοποίησα καθόλου εντολές της PHP αλλά καθαρά της MySQL ελπίζω να πήρες μια ιδέα για το πώς θα ανακτάς και θα αποθηκεύεις ημερομηνίες σε πίνακα...
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 15:59

mporeis na to kaneis auto me ton tropo p to ekana kai ego gia na to katalabo..???
dld:
to pos na balo to now se mia metablhth gt einai ligo periplokos o kodikas ektos kai an to bgalo apo tin metablhth kai to peraso kateu8ian.. einai kai auto mia eidea..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 16:04

loipon to ekana etsi opos les me tin now.. to problima einai oti pali m leei mia ora piso.... kai tora bgazei kai tin hmerominia.. ego h8ela mono tin ora elladas na grafei stin basi..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Time

Δημοσίευση από MaZz » 04 Αύγ 2007 16:22

p_pan έγραψε:loipon to ekana etsi opos les me tin now.. to problima einai oti pali m leei mia ora piso....
Για να πας μία ώρα μπροστά κάνε το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT CONVERT_TZ(`time`, '+00:00', '+01:00') as `ctime` FROM `timetest`;
p_pan έγραψε:kai tora bgazei kai tin hmerominia.. ego h8ela mono tin ora elladas na grafei stin basi..
Άν θες να αποθηκεύεις μόνο την ώρα χρησιμοποίησε τον τύπο TIME αντί για DATETIME
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 16:26

koita ego auto p kano einai to ejhs:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "insert into table values ('', now(), '$date_accessed', '$ip')";
pano se auto mporeis an me boh8iseis??
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 16:32

akoma pos ginete na balo tin simeri hmerominia xoris tin ora omos?? euxaristo
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Time

Δημοσίευση από MaZz » 04 Αύγ 2007 16:35

Χρησιμοποιώντας τον τύπο DATE ή την συνάρτηση DATE_FORMAT αν πρόκειται για DATETIME.
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Time

Δημοσίευση από p_pan » 04 Αύγ 2007 16:54

koita ebala tin date stin forma pou exo gia na pros8eto ta news opos 8a deis stin page m kai m bgazei 30.11.1999 den jero gt... eno omos akribos h idia entoli sto table tou counter kanei eggrafi me tin simerinei hmerominia..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

Time

Δημοσίευση από papatzas » 05 Αύγ 2007 01:56

http://de3.php.net/manual/el/function.time.php

άνοιξε και κανα book , σχεδόν σε κάλυψε ο mazz
:-)

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Time

Δημοσίευση από Banavas » 05 Αύγ 2007 13:22

P PAN
όπως το ξεκίνησες στην αρχή (time(now)) είναι η καλύτερη μορφή για να αποθηκεύσεις ημερονημία και ώρα. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις συγκρίσεις να βρείς διαφορά ημερών και γενικότερα να κάνεις πράξεις μεταξύ ημερών. Όποτε θέλεις μετατρέπεις τον αριθμό σε ημερομηνία με την date

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?  echo date&#40;"d-m-Y",1186224333&#41; ; ?>
Χρησιμοποιόντας την μορφοποίηση της date μπορείς να εμφανίσεις την ημερομηνία ή την ώρα με όποιο τρόπο θέλεις.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Time

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 07 Αύγ 2007 13:37

malon kati tetoio thes....

Κώδικας: Επιλογή όλων

$orasrv = date&#40;"Y-m-d H&#58;i"&#41;;
$dior = strtotime&#40;"+1 Hours"&#41;;
$oreela = date&#40;"Y-m-d H&#58;i",$dior&#41;;

echo "Ora Server&#58;".$orasrv." Ora Ellados&#58;".$oreela;
piramatisou me aftes.....

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης