Java applet problem

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
antzikal
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 07 Αύγ 2007 15:46

Java applet problem

Δημοσίευση από antzikal » 07 Αύγ 2007 16:28

γεια σας παιδες. κατ' αρχειν να διευκρινισουμε οτι είμαι αρχαριοσ προγραμματιστής. και τώρα το πρόβλημα,
έκανα ενα προγραμμα το οποιο χρησιμοποιει την ImageIcon, για να εισαγει εικονεσ στο πρόγραμμα. το προγραμμα μου δοθλεύει μια χαρα. Τώρα όταν το έκανα applet και το έβαλα σε html to applet δε φορτωνε. και στο java control panel εβγαζε κατι SecurityAccesException κτλ.
ο κώδικαq δεν εχει πρόβλημα αφου κανει compile,και το προγραμμα τρέχει οταν δεν είναι applet.
ακόμα δοκίμασα URL contructor gia to applet, τζιφοσ παλι το ιδιο μηνυμα έβγαζς ενώ σε non-applet application έτρχε.
οποτε πωσ μπορώ να χρησιμοποιησς εικόνεσ μεσς τησ ImageIcon se applet????
plz help
thx in advance

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Java applet problem

Δημοσίευση από soteres2002 » 08 Αύγ 2007 03:19

Το πρόβλημα είναι ότι η λειτουργία των applets εξαρτάται από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του VM που έχεις εγκαταστήσει. Εδώ απαγορεύεται να διαβάζει αρχεία του τοπικού δίσκου και είναι λογικό. Άλλαξε το συγκεκριμένο policy και θα είναι οκ για το applet σου, όχι όμως και για υποψήφια κακόβουλα applets που θα μπορούν τουλάχιστον να έχουν μια εικόνα για το τι υπάρχει στο σκληρό δίσκο σου, ή ακόμη χειρότερα να μάθουν για το τι υπάρχει (πχ να διαβάσουν ευαίσθητα δεδομένα).

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν επιτρέπεις ανάγνωση σε resources από το δίσκο σου, σού κάνει throw ένα SecurityException. Όταν το φιξάρεις, φρόντισε να βάλεις σωστά τη διαδρομή του αρχείου σου στο δίσκο, για να μην βλέπεις τπτ άδειο container.

antzikal
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 07 Αύγ 2007 15:46

Java applet problem

Δημοσίευση από antzikal » 08 Αύγ 2007 18:04

οταν λες οτι πρεπει να αλλαξω πυ8μιση στο VM εννωεισ virtual machie? και τι ακριβωσ πρεπει να κανω?
βασικά το applet μου είναι ένα παιχνιδάκι τρίλιζα στο οποιο οταν πατάσ το κουμπι εμφανίζεται ενα κυκλςσ η ενα Χ τα οποια ειναι ImageIcons. θέλω να το βάλω στη σελίδα μου και να το εμφανίζει και σε άλλουσ.
πεσ μου τι ακριβώσ πρεπει να κάνω βήμα βήμα αν μπορείς.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Java applet problem

Δημοσίευση από soteres2002 » 08 Αύγ 2007 18:28

sta Windows, mias kai spania ta xrisimopoio, pane sto Java configuration i kapos etsi. molis to anoikseis, psakse ligo (mias kai den exei kai polla) kapou to leei auto. Nomizo, einai se kati rules p lene allow to read local file system i kapos etsi. En pasei periptosei, giati den kaneis ena url constructor p les na to fortonei apo remote HTTP server?

antzikal
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 07 Αύγ 2007 15:46

Java applet problem

Δημοσίευση από antzikal » 08 Αύγ 2007 22:23

URL constructor?
εννωεις κατι τετοιο?

JLabel imalab = new JLabel(new ImageIcon(new URL("http","www.kati.gr","eikona.jpg")));
Container cont = getContentPane();
bla
bla
cont.add(imalab);

αν ναι, το δοκίμασα κι αυτο, εκανα upload την εικόνα εκει που κανω web hosting αλλα και παλι δεν δουλεψε και εβγαλε το ιδιο μηνυμα λάθους.
κι επειδη νομιζα οτι δεν χρεισιμοποιησα σωστα την URL class εκανα ενα αλλο προγραμμα με URL οχι applet το οποιο δουλεψε.

κατι αλλο μιασ και είπεσ για τα windows, θελω να βαλς Linux , γινεται οπωσ εχς το σύστημα να περάσω τα Linux h format kai ....
thx

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Java applet problem

Δημοσίευση από soteres2002 » 09 Αύγ 2007 01:34

I erotisi sxetika me to Linux afora to kommati tou forum sxetika me to Linux.
An exeis elefthero xoro, px pano apo 5 GB kai den thes na fortoseis ta kerata
tou pano sto mihanima sou, tote kane download mia dianomi px Ubuntu, ktl
kai eisai ok. An pali exeis piasmeno olo ton xoro tou / ton diskon sou,
kane shrink ena iparxon partition oste na afiseis ligo xoro gia to Linux.
Auto omos den sinistatai os lisi, gia auto kalo tha itan an ekanes ena fresh
install kai ta windows sou mazi. I telos na exeis se ksehoristo disko to linux
kai se allo ta windows, p einai i kaliteri lisi.

Άβαταρ μέλους
Anastasios1992
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007 23:43
Τοποθεσία: C:/Recycle bin/Trikala
Επικοινωνία:

Java applet problem

Δημοσίευση από Anastasios1992 » 09 Αύγ 2007 15:26

ego ekana partition 12gb ston disko
me ubuntu 7.04 eimai mia xara
:)
...

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Java applet problem

Δημοσίευση από tix-3- » 09 Αύγ 2007 16:55

Βασικα θελει παραπανω απο 8-10 gb αν βαλεις και το /home.
Αν θελεις ανοιξε ενα νημα στο linux section να το ερευνησουμε διεξοδικα :lol: :roll:
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες