Πρόβλημα με internet explorer

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
jimanis86
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007 01:29
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από jimanis86 » 08 Αύγ 2007 21:38

Γεια σας. Έχω κάνει μία σελίδα σε php την οποία πρόσφατα ανέβασα σε server για να την δοκιμάσω. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Όσο την έτρεχα στον υπολογιστή με το localhost ήταν όλα καλά όταν όμως την ανέβασα στον server είχα πρόβλημα. Όταν τρέχω τη σελίδα στον IE και χρησιμοποιώ μέσα σε κάποιο Link κάποια μεταβλητή που έχει σαν όρισμα ελληνικούς χαρακτήρες (π.χ. <a href='index.php?letter=δημητρης> και πάω να την χρησιμοποιήσω μέσα στη σελίδα μου μου τα βγάζει όπως να 'ναι. Την ίδια στιγμή κάνω το ίδιο και στον firefox και τρέχει κανονηκότατα. Δεν νομίζω να είναι είναι πρόβλημα κωδικοποίησης γιατί η ίδια σελίδα τρέχει στον υπολογιστή μου σωστά με χρήση του IE. Λέτε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον server; Αν γνωρίζει κάποιος κάι θα με βοηθούσε πάρα πολύ να μου πει τι συμβαίνει.
Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από MaZz » 08 Αύγ 2007 22:11

Dokimase na oriseis ta meta charset kai language sto head
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

jimanis86
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007 01:29
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από jimanis86 » 08 Αύγ 2007 22:22

έχω κάνει αυτή τη δήλωση <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" />
. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα αλλιώς δεν θα έτρεχε ούτε στον υπολογιστή μου ούτε στο firefox

jimanis86
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007 01:29
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από jimanis86 » 08 Αύγ 2007 22:29

Νομίζω ότι βρήκα κάτι.
Στον Internet Explorer το link έχει αυτή τη μορφή.
index.php?letter=Δημήτρης

Ενώ το firefox το βγάζει κωδικοποιημένο κάπως έτσι:
index.php?letter=%C3%FD%F1%EF%F2%20-%20%D3%EF%F5%E2%EB%DC%EA%E9%E1

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως μπορώ να ρυθμίζω τον κώδικα ώστε να το δείχνει παντού όπως στο firefox

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 09 Αύγ 2007 11:11

xmmm kita an se pernei na alakseistropo metaforas tou letter......
me post apo form ....
h an thn xriazesai se arketes page me session as poume .....
ego greek den mou exei xriastei ektos apo form px...
kai malon to apofevgo edo pou ta leme.....
ta prob htan para polla palia opote ... apo synithia ;)

(edo ta onomata arxion local sto pc mou
mou fenontai alokota se greek :P )

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από _Invisible_ » 10 Αύγ 2007 13:15

Αφού το link σου έχει την μορφή index.php?letter=$name

τότε βάλε στο $name (ή ότι όνομα έχεις δώσει στην μεταβλητή σου):

Κώδικας: Επιλογή όλων

urlencode&#40;$name&#41;;
Δηλαδή θα γίνει έτσι:
echo '<a href="index.php?letter='.urlencode($name).'">'.$name.'</a>';
[/code]

Και μετά αν θες να εμφανίσεις το όνομα κάπου, πρέπει να βάλεις urldecode($name) για να το εμφανίσει σωστά o browser.

Το ζήτημα φίλε μου είναι, ότι στα URL δεν υποστηρίζονται -πλήρως- τα ελληνικά και υπάρχουν αυτού του είδους τα προβλήματα. Πιστεύω ότι με την χρήση του urlencode και urldecode το πρόβλημά σου θα λυθεί.

Ελπίζω να βοήθησα.

jimanis86
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007 01:29
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από jimanis86 » 11 Αύγ 2007 20:39

Όντως χρησιμποιήσα το urldecode($name) και λειτούργησε όπως πρέπει. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθειά σας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες