Παμε για Πατσα ???

Ας χαλαρώσουμε και λίγο... Aς κουτσομπολέψουμε μια σταλιά, ας πούμε και κανένα ανέκδοτο!

Συντονιστές: theiapythia, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από fiskilis » 17 Αύγ 2007 14:23

Παμε για Πατσα ???

Σημερα μου ηρθε η ορεξη για πατσα με μπολικο σκορδοστουπι και κοκινο κρασι και φρεσκο χωριατικο ψωμι

παμε για πατσα ????

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ksarm
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: 22 Μάιος 2007 10:47

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από ksarm » 17 Αύγ 2007 14:46

Μέσαααααα!!!

Και με έξτρα ψιλοκομμένο σκόρδο και έξτρα κομμένη καυτερή πράσινη πιπεριά και μπούκοβο!!!

Πωωωωωωωω τι ζημιά μας έκανες!!!

Άβαταρ μέλους
blackhumor
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2003 02:48
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από blackhumor » 17 Αύγ 2007 15:03

Μετά από ξύδια είναι ότι πρέπει ;-)

Φάρμακο για το στομάχι...
To LinkZ.gr ανανεώθηκε. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας δωρεάν.
Διαφημιστικά δώρα για επαγγελματίες.
Διαφημιστικά στυλό.

Άβαταρ μέλους
alekstolo
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2004 19:34
Τοποθεσία: ΝΑΥΠΛΙΟ
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από alekstolo » 17 Αύγ 2007 15:35

O yes PATSAS RULES :hammer:

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από fiskilis » 17 Αύγ 2007 15:35

και η συνταγη

3-5 ατομα
Χοιρινη κοιλια
Χοιρινο ποδι
Νερο
2 μπουκαλια Ξυδι
Σκορδο (ολοκληρο)
Τσιλι ή αποξηραμενη καυτερη πιπερια
Αλατι
Πιπερι

Οδηγίες

Τεμαχιζουμε την χοιρινη κοιλια σε μικρα κομματια και χαραζουμε οσο μπορουμε το ποδι.
Σε μια μεγαλη λεκανη με νερο τα ξεπλενουμε και αφου τα στραγγιξουμε, γεμιζουμε παλι με νερο και αδειαζουμε ενα μπουκαλι ξυδι, αφηνοντας τα μεσα να μουλιασουν μιση με μια ωρα.
Σε ενα βαζακι βαζουμε μεσα σκελιδες σκορδου τις οποιες εχουμε πατησει με το πλαι του μαχαιριου. Το γεμιζουμε με ξυδι και κλεινουμε το καπακι. (Αυτο ειναι το λεγομενο σκορδοστουμπι)
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βραζουμε νερο και βαζουμε μεσα τον πατσα μαζι με το ποδι, να παρουν μια βραση. Αφαιρουμε το νερο, και ξαναγεμιζουμε με φρεσκο ζεστο νερο το υλικο μας.
Βραζουμε σε μετρια φωτια για 4 ωρες περιπου. Μετα το περας της πρωτης ωρας, μπορουμε να ψιλοκοψουμε το ποδαρακι, χωρις να αφαιρεσουμε τα κοκκαλα, και συνεχιζουμε το βρασιμο.
Προσθετουμε μισο κουταλι σουπας αλατι.
Σερβιρεται ζεστος, ριχνοντας μεσα μια με δυο κουταλιες σουπας σκορδοστουμπι και λιγο τσιλι, ή την αποξηραμενη πιπερια, καθως και λιγο μαυρο πιπερι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενδιαμεσα ισως χρειαστει να προσθεσουμε κι αλλο νερο.
Χρειαζεται τουλαχιστον 4 ωρες βρασιμο.
Για να μην μυριζει το σπιτι, μπορουμε να βαλουμε επανω στην κατσαρολα μια πετσετα βρεμενη με ξυδι
Καποιοι βαζουν μεσα ενα μηλο (με τη φλουδα) και οταν αυτο ξεφλουδισει, τοτε ειναι ετοιμος (βρασμενος ο πατσας)
Δεν το συνιστω, γιατι αλλαζει η γευση και το χρωμα.

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από cyberfreak » 17 Αύγ 2007 15:40

εγω γιατι αν πιω μετα δεν μπορω να φαω :-? ειδικα πατσα :D

Άβαταρ μέλους
blackhumor
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2003 02:48
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από blackhumor » 17 Αύγ 2007 16:36

Γιατί δεν τον έχεις δοκιμάσει μετά από ποτό... ;-)
To LinkZ.gr ανανεώθηκε. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας δωρεάν.
Διαφημιστικά δώρα για επαγγελματίες.
Διαφημιστικά στυλό.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από mrpc » 17 Αύγ 2007 18:48

Πατσά δεν τρώω (από τα λίγα πράγματα που δεν τρώω)... όμως μετά από ποτό τσακίζω τα βρώμικα :p

Άβαταρ μέλους
Ria
Δημοσιεύσεις: 1331
Εγγραφή: 01 Απρ 2006 23:28
Επικοινωνία:

Παμε για Πατσα ???

Δημοσίευση από Ria » 17 Αύγ 2007 18:50

Αηδία!!!! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρά κι Ανάλαφρα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες