Php MYSQL greek fonts

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 21 Αύγ 2007 13:23

Γεια σας
Έχω ένα πρόβλημα με την εμφάνιση δεδομένων από την MYSQL, τα δεδομένα είναι στα ελληνικά.
Στην MYSQL τα δεδομένα φαίνονται μια χαρά όταν όμως τα εμφανίζω έχω πρόβλημα με τα fonts.

Στον πινακα στην MYSQL στα πεδία έχω CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci


Αντί για ‘utf8’ έχω δοκιμάσει και ‘greek’ mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $connection);


Σας ευχαριστώ

Κώδικας: Επιλογή όλων


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<?php

require&#40;"config.php"&#41;;
$connection = mysql_connect&#40;$db_host, $db_user, $db_password&#41; or die&#40;"error connecting"&#41;;
mysql_select_db&#40;$db_name, $connection&#41;;

mysql_query&#40;"SET NAMES 'utf8'", $connection&#41;;

$query = "SELECT * from area";
$result = mysql_query&#40;$query, $connection&#41;;


for &#40;$i = 0; $i < mysql_num_rows&#40;$result&#41;; $i++&#41;
&#123;
         $autoid = mysql_result&#40;$result, $i, "autoid"&#41;;
		 $area = mysql_result&#40;$result, $i, "area"&#41;;
		 
echo $area;

		 
&#125;



?>


</body>
</html>


Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από p_pan » 22 Αύγ 2007 19:28

koita epidi etixe na exo to idio problhma me esena (ama 8es tsekare sto http://www.olyplant.gr/view_all_products.php ) ekana to ejis..

ru8misa tin basei m na exei kodikopoihsh sto greek_general_ci kai eftiaja mia selida h opoia eixe san skopo tin eisagogi dedomenon stin basi m.. ta dedomena mpenan san akatalabistika noumera me alla simbola mazi mesa se ka8e eggrafi.. alla to apotelesma htan auta na emfanizonte ellinika opos akribos ta eixa gracei stin forma eisagogis..
den jero an einai o poio sostos tropos alla pisteuo oti einai apotelesmatikos afou dokimasa polla pragmata...

stis selides eisagogis den edosa kamia kodikopoihsh tis afisa opos tis eixe to dreamweaver... pisteuo na boh8isa..
Αγράματος...

spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 22 Αύγ 2007 19:35

Σε ευχαριστώ πολύ

Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω την βάση και θα είναι μεγάλο μπέρδεμα σχεδόν ακατόρθωτο να ξανά γραφτεί η βάση από την αρχή.
Σε ευχαριστώ για την προσπάθεια

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από p_pan » 22 Αύγ 2007 19:40

ma den xreiazete na graceis oloi tin basei apo tin arxi arki na tin allajeis..

kane ta ejis..:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ALTER TABLE `onoma tou table` CHANGE `onoma pediou` `idio me to dipla` TEXT CHARACTER SET greek COLLATE greek_general_ci NOT NULL
oriste apla kai eukola me mia entoli tis scl..
Αγράματος...

spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 22 Αύγ 2007 19:51

Το έκανα αυτό που μου είπες αλλά δεν έχει κανέναν αποτέλεσμα στην βάση όπως μου είπες τα γράμματα πλέων φαίνονται ακαταλαβίστικα.
Μήπως κάνω κάποιο λάθος στο script?

Κώδικας: Επιλογή όλων


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset= UTF-8"/>
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<?php

require&#40;"config.php"&#41;;
$connection = mysql_connect&#40;$db_host, $db_user, $db_password&#41; or die&#40;"error connecting"&#41;;
mysql_select_db&#40;$db_name, $connection&#41;;



mysql_query&#40;"SET NAMES 'utf8'", $connection&#41;;



$query = "SELECT * from area";
$result = mysql_query&#40;$query, $connection&#41;;


for &#40;$i = 0; $i < mysql_num_rows&#40;$result&#41;; $i++&#41;
&#123;
         $autoid = mysql_result&#40;$result, $i, "autoid"&#41;;
		 $area = mysql_result&#40;$result, $i, "area"&#41;;
		 
echo $area;

		 
&#125;


?>


</body>
</html>


Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από _Invisible_ » 23 Αύγ 2007 08:39

Με το που θα αλλάξεις το collocation στα δεδομένα της βάσης, δεν θα τα κάνει convert, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι οι επόμενες εγγραφές να μπαίνουν στα Ελληνικά.

Γενικά, οι βάσεις δεδομένων είναι μπελάς σε τέτοια θέματα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις collocation σε όλα σου τα tables (είτε έχεις Ελληνικά, είτε όχι), latin1_swedish_ci (case sensitive), και να προσθέτεις όλα σου τα δεδομένα μέσω μιας φόρμας εισαγωγής και όχι από το phpmyadmin. Αν τα βάζεις από το phpmyadmin, θα σου βγαίνουν σε μία γραφή που δεν τα καταλαβαίνεις, αλλά και όταν πας να τα εμφανίσεις πάλι δεν θα τα καταλαβαίνεις. Αλλά αν τα εισάγεις από μία φόρμα, τότε όταν πας να τα εμφανίσεις δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Φιλικά,
invisible

spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 23 Αύγ 2007 10:12

Σε ευχαριστώ invisible

Δούλεψε αυτό που μου είπες.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις την κωδικοποίηση για να μπορέσεις να δεις του Ελληνικούς χαρακτήρες.

Αυτό το θέμα πως το έχεις αντιμετωπίσει ?

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από _Invisible_ » 23 Αύγ 2007 16:08

Για να ορίσεις την κωδικοποίηση σε μία html σελίδα, πρέπει να βάλεις το κατάλληλο tag μέσα στο head.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Test</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
</head>

<body>
<h1>Test</h1>

</body>
</html>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">

Το παραπάνω tag όταν το βάλεις μέσα στο head, θα σου εμφανίζει τα δεδομένα της σελίδας στα ελληνικά κανονικότατα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά,
invisible.

spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 23 Αύγ 2007 16:49

Σε ευχαριστώ πολύ.
Αυτό ακριβός έκανα αλλά υπάρχει πρόβλημα.

Από κάτω σου στέλνω όλο τον κώδικα της σελίδας.

Κώδικας: Επιλογή όλων


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<?php

require&#40;"config.php"&#41;;
$connection = mysql_connect&#40;$db_host, $db_user, $db_password&#41; or die&#40;"error connecting"&#41;;
mysql_select_db&#40;$db_name, $connection&#41;;



$query = "SELECT * from area";
$result = mysql_query&#40;$query&#41;;



for &#40;$i = 0; $i < mysql_num_rows&#40;$result&#41;; $i++&#41;
&#123;
         $autoid = mysql_result&#40;$result, $i, "autoid"&#41;;
		 $area = mysql_result&#40;$result, $i, "area"&#41;;
		 
echo $area . "<br>";

		 
&#125;
echo mysql_num_rows&#40;$result&#41;;

?>


</body>
</html>



Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από p_pan » 23 Αύγ 2007 18:01

opos eipa kai para pano einai to kalitero na exeis mia forma eisagogis kai na min bazeis tis eggrafes apo to phpadmin..
toulaxiston 8a liseis to problima s..
Αγράματος...

spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 23 Αύγ 2007 18:27

eho forma isagogis
kai ta dedomena ta evala apo tin forma
apla den einai stin selida afti
aftin tin selida tin eftiaksa gia na kano dokimes gia na min eho olo ton kodika mazi

tora fenode ta dedomena alla prepei na pao na alakso manual tin kodikopiisi
opos omos eides apo pano eho orisei kodikopiisi kai den mporo na katalavo giati den litourgei

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από p_pan » 23 Αύγ 2007 19:44

kalos omos ta dedomena den s emfanizonte sosta ellinika?? otan ta probaleis se mia php selida..??
Αγράματος...

spyros1234
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 21 Αύγ 2007 13:18

Php MYSQL greek fonts

Δημοσίευση από spyros1234 » 24 Αύγ 2007 09:53

ohi den emfanizode me sosta gia na mporeseis telika na deis ti grafei tha prepei o hristieis na alaksei to encoding ston browser toy
eno ego opos mporeis na deis apo pano eho oriseisei encoding stin selida mou !
den einai poli periergo !

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες