Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
afroditi590
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 08 Ιαν 2007 11:52

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από afroditi590 » 22 Αύγ 2007 16:31

Δεν ξέρω αν το γράφω στη σωστή ενότητα, αν είναι αλλάξτε το..

Έχω φτιάξει μια php σελίδα η οποία πέρνει κάποια δεδομένα από τη βάση, αυτά τα δεδομένα μου τα εμφανίζει στη σελίδα κάθετα, σαν μια στήλη, π.χ. η εικόνα 1

εγώ όμως δεν θέλω να μου τα εμφανίζει έτσι αλλά σε κάθε γραμμή να υπάρχουν δύο εγγραφές, στη επόμενη άλλες δύο, μετά άλλες δύο κ.τ.λ. όπως η εικόνα 2

Δοκίμασα πολλούς τροπους με πίνακες αλλά δεν γίνεται τίποτα, τη μια λάθος php την άλλη δεν τρεχει το ερωτημα της sql :hammer:

Please αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει....
Συνημμένα
Untitled-1.jpg
Untitled-2.jpg

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 22 Αύγ 2007 19:15

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? 
//edo kane syndesh me thn db kai to query sou kai vale ta sto $apot...
?>
<table width="390" border="1" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <? while &#40;$row1 = mysql_fetch_assoc&#40;$apot&#41;&#41;
&#123;
	echo '<tr><td align="center">'.$row1&#91;'Name'&#93;.'</td>';
	$row1 = mysql_fetch_assoc&#40;$apot&#41;;
	echo '<td align="center">'.$row1&#91;'Name'&#93;."</td></tr>\n";
&#125;
 ?>
</table>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alice_Cooper την 13 Σεπ 2007 12:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από p_pan » 22 Αύγ 2007 19:22

den einai tpt to duskolo auto p zitas.. an katalaba kala apla 8es na emfanizonte ta onomata apo tin basei se ka8eti diataji... (an eixes dosei kai ligo apo ton kodika s 8a htan poio eukolo..)


ego 8a s doso ena olokliro php code apo tin arxi kai esu tropopoihse to opos 8eleis..:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
		  
$conn = mysql_connect&#40;"localhost", "user", "****"&#41;;
mysql_select_db&#40;"test_db",$conn&#41;;
$sql = "SELECT * FROM my_table order by id desc";&#40;to order balto ama goustaris an einai kapos tajinomimena..&#41;
$result = mysql_query&#40;$sql, $conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
if &#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41; < 1&#41; &#123;
$ola = "<div class=text>I am sorry DB is emty.</div>"; &#40;8a s emfanizei auto stin periptosi p den exei kati mesa stin basi..&#41;
&#125;else&#123;
while &#40;$Users = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;
    $id  = $Users&#91;'id'&#93;;
   $name = $Users&#91;'name'&#93;;

	   $ola.="  <tr>    <td>$name</td>  </tr>"; &#40;bale mono auto na emfanizete gia ka8e eggrafi tis baseis..&#41;
&#125;&#125;
?>


<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <? print $ola;?>
  </tr>
</table>

bazontas mono to <tr> komati tou table mesa stin metabliti gia ka8e metabliti pou 8a uparxi sth db to table 8a einai to idio apla ka8e fora 8a pros8eti kai ena <tr> akoma opou einai ena keli sto table ka8eta kai oxi orizontia..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από MaZz » 22 Αύγ 2007 22:33

8a xrisimopoihseis ton telesth % gia na to petyxeis ayto. 8a valeis na af3anetai mia metavlhth mesa sto loop pou perneis ta dedomena apo thn vash kai meta 8a elegxeis me ton telesth % an yparxei ypoloipo apo thn dieresh ths metavlhths pou af3aneis me to 2 (an to ypoloipo einai 0 tote 8a ala3eis grammh):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
...
if &#40;$i % 2 == 0&#41; echo "</tr><tr>";
...
?>

Ena pio oloklhromeno paradeigma einai to e3hs:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	$max = 10;

	echo "<table border=\"1\"><tr>";
	for &#40;$i = 1; $i <= $max; $i++&#41; &#123;
		echo "<td width=\"4%\">$i</td>";
		if &#40;$i % 2 == 0 && $i != $max&#41; &#123; echo "</tr><tr>"; &#125; 
	&#125;
	echo "</table>";
?>
Elpizw na voh8hsa...
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
afroditi590
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 08 Ιαν 2007 11:52

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από afroditi590 » 22 Αύγ 2007 23:02

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους τρεις σας που μου απαντήσατε!!! :respect:
Θα τα δοκιμάσω αύριο το πρωί στη δουλεία και αν έχω κάποιο πρόβλημα θα σας πω..
Σας ευχαριστώ και πάλι!! :lol:

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από _Invisible_ » 23 Αύγ 2007 08:32

MaZz έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
...
if &#40;$i % 2 == 0&#41; echo "</tr><tr>";
...
?>

Ena pio oloklhromeno paradeigma einai to e3hs:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	$max = 10;

	echo "<table border="1"><tr>";
	for &#40;$i = 1; $i <= $max; $i++&#41; &#123;
		echo "<td width="4%">$i</td>";
		if &#40;$i % 2 == 0 && $i != $max&#41; &#123; echo "</tr><tr>"; &#125; 
	&#125;
	echo "</table>";
?>
Elpizw na voh8hsa...
χαχα, πώς το 'ξερα ότι ο Mazz θα το έγραφε αυτό :)

Είναι πολύ καλό παράδειγμα αυτό και δείχνει και πόσο καλά δουλεύει η PHP με τα μαθηματικά. :wink: Και τα άλλα παραδείγματα είναι εντάξει, αλλά αυτό δεν θα σε δυσκολέψει.

Άβαταρ μέλους
afroditi590
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 08 Ιαν 2007 11:52

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από afroditi590 » 23 Αύγ 2007 13:42

Λοιπόν, θα δοκιμασω όλους τους τρόπους που μου είπατε..(δεν εχω να χασω κάτι..το αντίθετο μάλιστα!!)

Τον τρόπο που μου είπε ο Alice_Cooper Ok, το έκανα, αν μπορείς πες μου για την συνάρτηση mysql_fetch_assoc(), είναι σαν την mysql_fetch_array()? Διάβασα και το manual της php αλλά άλλη μια εξήγηση δεν κάνει κακό!!!

Έχω ένα πρόβλημα με τον τρόπο που μου προτείνει ο MaZz, μου εμφανίζει την κάθε εγγραφή τόσες φορές όσες είναι η μεταβλητή $max, δεν το εμφανίζει μια φορά.. Μήπως βάζω σε λάθος σημείο την echo για την εμφάνησει των εντολών?

Κώδικας: Επιλογή όλων


$max = 5;
	if&#40;$r=mysql_query&#40;$query&#41;&#41; &#123;
		//ektelesi tou erwtimatos
	echo "<table border=\"1\"><tr>";
		//anaktisi kai ektipwsi kathe grammis
		while &#40;$row=mysql_fetch_assoc&#40;$r&#41;&#41;&#123;

			for &#40;$i = 1; $i <= $max; $i++&#41; &#123;
      			echo '<td width="4%">';
				
				echo "<p> <a href=\"afroditi2.php?id=&#123;$row&#91;'id'&#93;&#125;\" > ".$row&#91;name&#93;."</a> <br /> $row&#91;location&#93; - </p>";
				echo "</td>";
      			if &#40;$i % 2 == 0 && $i != $max&#41; &#123; echo "</tr><tr>"; &#125;
   			&#125; 
		&#125;
		
	&#125;else &#123;
		//to erwtima den ektelestike
		die&#40;'<p>Could not retrieve the data because&#58;<b>'.mysql_error&#40;&#41;."</b>. The query was $query.</p>"&#41;;
	&#125;
Έχω βάλει $max=5 γιατί έχω 5 εγγραφές στη δοκιμαστική βάση..

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 23 Αύγ 2007 14:23

h

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_fetch_assoc&#40;$result&#41;
kanei oti h

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_fetch_array&#40;$result, MYSQL_ASSOC&#41;
stou MaZz kane prota to query
(dld vale mes sthn if to //$max=...//))
kai dose thn max na pernei auto timh

Κώδικας: Επιλογή όλων

$max=mysql_num_rows&#40;$r&#41;;
kai vgale telios to while.....
apla kato apo thn for akrivos dose

Κώδικας: Επιλογή όλων

$row=mysql_fetch_array&#40;$r&#41;;
den ksero an voithisa ...
apla sou ta eipa etc... na metatrepseis monh ton code
an den mporeseis pes na sou ton ftiakso olo
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alice_Cooper την 23 Αύγ 2007 19:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
afroditi590
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 08 Ιαν 2007 11:52

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από afroditi590 » 23 Αύγ 2007 14:40

se euxaristw para poli :lol: :lol: :lol:
tha kanw egw tis allages

Άβαταρ μέλους
afroditi590
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 08 Ιαν 2007 11:52

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από afroditi590 » 23 Αύγ 2007 15:00

Αυτός είναι ο κώδικας από το παράδειγμα του Mazz

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

	ini_set&#40;'display_errors',1&#41;;
	error_reporting &#40;E_ALL & ~E_NOTICE&#41;;
	
	//sindesi kai epilogi tis vasis
	if&#40;$dbc=@mysql_connect&#40;'localhost','vasi','code'&#41;&#41;&#123;

		if&#40;!@mysql_select_db&#40;'vasi'&#41;&#41; &#123;

			die &#40;'<p>Could not select the database because&#58; <b>'.mysql_error&#40;&#41;.'</b></p>'&#41;;

		&#125;

	&#125;else&#123;

		die&#40;'<p>Could not connect to MySQL because&#58; <b> '.mysql_error&#40;&#41;.'</b></p>'&#41;;

	&#125;
	
	//orismos tou erwtimatos
	$query='SELECT * FROM test ORDER BY id ASC';

	if&#40;$r=mysql_query&#40;$query&#41;&#41; &#123;
		//ektelesi tou erwtimatos

                echo "<table border=\"1\"><tr>";

		$max=mysql_num_rows&#40;$r&#41;;
			
		for &#40;$i=1; $i<=$max; $i++&#41; &#123;

			$row=mysql_fetch_array&#40;$r&#41;;

      			echo '<td width="4%">';
				
			echo "<p> <a href=\"afroditi2.php?id=&#123;$row&#91;'id'&#93;&#125;\" > ".$row&#91;name&#93;."</a> <br /> $row&#91;location&#93; </p>";

			echo "</td>";

      		       if &#40;$i % 2 == 0 && $i != $max&#41; 
                              &#123; echo "</tr><tr>"; &#125;
   		&#125; 
					
	&#125;else &#123;
		//to erwtima den ektelestike
		die&#40;'<p>Could not retrieve the data because&#58;<b>'.mysql_error&#40;&#41;."</b>. The query was $query.</p>"&#41;;
	&#125;
	
	mysql_close&#40;&#41;;  //klisimo sindesis me vasi dedomenwn
	
?>

sas euxaristw poli paidia!!!

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 23 Αύγ 2007 19:16

tpt ... kai bravo sou ....
den to eftiakses apla .. katalaves kai ti kanoun
eixa kanei lathos pano (diorthothike)
kai to vrikes monh sou ;)

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Τοποθέτηση δεδομένων από sql βάση σε php σελίδα

Δημοσίευση από MaZz » 23 Αύγ 2007 21:20

kalh douleia :respect:
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες