autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
lukilukg4
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 04 Σεπ 2007 11:01

autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???

Δημοσίευση από lukilukg4 » 04 Σεπ 2007 11:05

autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???
hi παιδες...
προσπαθω να κανω μια φορμα σε html που ομως οταν παταω πανω σε ενα πεδιο στην φορμα αυτοματα να βγαζει ενα menu απο κατω με εγγραφες, που θα παιρνει απο μια βαση...

κατι σαν το autocomplete που εχουμε για παραδειγμα στο Google αλλα με την διαφορα να παιρνει τις εγγραφες απο την mysql...

εχετε υποψη σας τπτ τετοιο... μαλλον θα χρησιμοποιησω ajax απο οτι φαινεται...

βρηκα κατι http://www.scratchprojects.com/2006/...mplete_p01.php

αλλα δεν δουλευει με την καμια...

το ιδανικο θα ηταν να εχω την φορμα μου
να πληκτρολογω μια εγγραφη...
με το που θα κανω submit να εισερχεται στην βαση...
και οταν επανελθω παλι στην φορμα μου και παω να ξαναγραψω την εγγραφη να την εμφανιζει αυτοματα ωστε με τα βελακια να την επιλεγω και... ετοιμος

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???

Δημοσίευση από tsiger » 04 Σεπ 2007 20:34

εχω γραψει ενα σχετικο αρθρακι πανω σ αυτο το θεμα. ριξε μια ματια και αν χρειαστεις βοηθεια πες μου

http://theportraitofageek.com/blog/archives/8

lukilukg4
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 04 Σεπ 2007 11:01

autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???

Δημοσίευση από lukilukg4 » 04 Σεπ 2007 21:36

ωραιο το αρθρακι σου κ σε ευχαριστω για την απαντηση σου... αλλα απο οτι ειδα απο το παραδειγμα που εχεις δεν μπορω να επιλεξω τις εγγραφες ωστε να κανω autofill αλλα μονο τις βλεπω... και 2ο πρεπει να κλειστει το autocomplete της φορμας....

κατα τα αλλα ευκολο και λειτουργικο

tsiros
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 00:19

autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???

Δημοσίευση από tsiros » 07 Σεπ 2007 00:34

Επειδή τέτοιες ιδέες περνάνε απ' όλους μας ..

έγραψα τον παρακάτω κώδικα.

Θα πρέπει βέβαια να γραφεί ο κώδικας για να φορτώνονται τα πεδία "δυναμικά"

το παρακάτω είναι σκέτο html.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<title>ασδφ</title>
</head>

<body>
<script>
txtarea='  <input type="text" onfocus="javascript&#58;txtfocus&#40;this&#41;" onblur="javascript&#58;blur_it&#40;&#41;" onkeydown="javascript&#58;keydown&#40;this&#41;" id="replaceit" name="T1" size="4">'

listbox='<select size="1" onblur="javascript&#58;listblur&#40;&#41;" id="replaceit"><option>γφδξ ηγφκξ ηφ</option><option>ιοιοιοιοι</option>&nbsp;</select>'


currentobject=null
clickedspan=null
previouscontents=''
clickallowed=true


function txtfocus&#40;obj&#41;
&#123;
obj.select&#40;&#41;
&#125;

function blur_it&#40;&#41;&#123;
clickedspan.innerHTML=previouscontents//'<i><b>'+currentobject.value+'</b></i>'
clickedspan.firstChild.innerHTML=currentobject.value
clickallowed=true
&#125;

function listblur&#40;&#41;&#123;
tmp=currentobject.options&#91;currentobject.selectedIndex&#93;.innerHTML
clickedspan.innerHTML=previouscontents
clickedspan.firstChild.innerHTML=tmp
clickallowed=true
&#125;

function changetolistbox&#40;obj&#41;&#123;
if&#40;clickallowed&#41;&#123;
clickedspan=obj
previouscontents=obj.innerHTML
previoustxt=obj.firstChild.innerHTML
obj.innerHTML=listbox.replace&#40;"replaceit",obj.id+1&#41;
currentobject=document.getElementById&#40;obj.id+1&#41;
currentobject.value=previoustxt
currentobject.selectedIndex=1
&#125;
clickallowed=false
&#125;

function changetotextarea&#40;obj&#41;&#123;
if&#40;clickallowed&#41;&#123;
clickedspan=obj
previouscontents=obj.innerHTML
previoustxt=obj.firstChild.innerHTML
obj.innerHTML=txtarea.replace&#40;"replaceit",obj.id+1&#41;
currentobject=document.getElementById&#40;obj.id+1&#41;
currentobject.value=previoustxt
currentobject.size=currentobject.value.length
&#125;
clickallowed=false
currentobject.focus&#40;&#41;
&#125;


var firstenter=true


function keydown&#40;obj&#41;&#123;
if&#40;firstenter&#41;
firstenter=false
else&#123;
if&#40;obj.value.length>0&#41;
obj.size=obj.value.length
if&#40;event.keyCode==13&#41;
&#123;
blur_it&#40;&#41;
&#125;
else&#123;
if&#40;obj.value.length>0&#41;
obj.size=obj.value.length
&#125;&#125;
&#125;


function spankeydown&#40;obj&#41;&#123;
if&#40;event.keyCode==13 || event.keyCode==32&#41;
&#123;
firstenter=true
changetotextarea&#40;obj&#41;
&#125;
&#125;

</script>
<p>Τί κάνει ο άνθρωπος όταν δεν έχει δουλειά</p>
για κάντε κλίκ εδώ <span id="cont1" onclick="javascript&#58;changetolistbox&#40;this&#41;;return false" ><a style="color&#58; #000000; font-style&#58; italic; font-weight&#58; bold" href='#' onclick=";">γράψτε δώ!</a></span> 
μπλα μπλά.
<p><br>
επίσης κάντε κλίκ κι' εδώ <span id="cont2" onkeydown="javascript&#58;spankeydown&#40;this&#41;" onclick="javascript&#58;changetotextarea&#40;this&#41;;return false" ><a style="color&#58; #000000; font-style&#58; italic; font-weight&#58; bold" href='#' onclick=";">___________</a></span> 
.&nbsp;</p>
<p>Κι άν θέλετε κι' εδώ&nbsp; <span id="cont3" onkeydown="javascript&#58;spankeydown&#40;this&#41;" onclick="javascript&#58;changetotextarea&#40;this&#41;;return false" ><a style="color&#58; #000000; font-style&#58; italic; font-weight&#58; bold" href='#' onclick=";">συμπληρώστε εδώ</a></span> 
.</p>
</body>

</html>

Άβαταρ μέλους
eleni_k
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 01:45
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Επικοινωνία:

autocomplete σε php με ajax... καμια ιδεα???

Δημοσίευση από eleni_k » 25 Σεπ 2007 22:34

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...:oops:
Ξέρει κανείς πως μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο έχοντας στη βάση σου ελληνικά δεδομένα? Το προσπάθησα και δεν έκανε την "αναζήτηση"... Δεν πρέπει να έχει σχέση με τα collations κτλ γιατί το query ως query από μονό του μια χαρά λειτουργεί. Οπότε μήπως κάτι φταίει με την js?
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης