πρόβλημα με internet explorer

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από medred » 05 Σεπ 2007 11:37

Καλημέρα
Έχω μια γενική απορία.Μόλις ανέβασα μια σελίδα και γενικά ο firefox και ο internet explorer την δείχνουν ok. Αλλά η έκδοση 6 του Internet explorer μου τα χαλάει τα πράγματα κάπως ενώ στον 7 μια χαρά.
Θα ήθελα μια γενική συμβουλή. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?
Να προσπαθήσω να δείχνει ok και σε παλιότερη έκδοση internet explorer(έχει πολύ κόπο)
ή να το αφήσω το πράγμα έτσι?Φυσικά ρωτάω τι θα έκανε ένας επαγγελματίας καθώς εγώ δεν είμαι.

Ευχαριστώ. :pint:

katrin2404
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 05:00

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από katrin2404 » 14 Σεπ 2007 19:10

ουτε κι εγω ειμαι επαγγελματιας αλλα νομιζω οτι μπορω να σε συμβουλεψω νομιζω...εξαρταται ποσο σου χαλαει τα πραγμτα και τι δε φαινεται ωραιο...θες να το αναλυσεις λιγο να σου πω τι μπορεις να κανεις?και γενικα εχεις ψαξει καθολου τις meta?

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 12:55

Γενικά το πρόβλημα μου είναι οι αποστάσεις των div.Δηλαδή στον 6 i.e. πολλές φορές μου πετάει τα div απο κάτω.Τρέχω λοιπόν και κόβω px σε margin για να γυρήσει to div στη θέση του αλλά ξενερώνω λίγο που στην κανονική εμφάνηση της σελίδας στον 7 i.e. οι αποστάσεις μικραίνουν και κολλάνε κάπως τα πράγματα...όχι πολύ...αλλά για να φαίνετε σωστά στον 6 δεν μπορώ να έχω ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλω στον 7.

Και φαντάσου νάχεις κάνει καμιά 100αριά σελίδες και να τις ανοίξεις με 6 i.e. και να πάθεις καρδιακό...αυτό ευτυχώς δεν μούχει τύχει ακόμα.


:o

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 12:56

meta?xmm να σου την αλήθεια όχι :oops:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από cherouvim » 16 Σεπ 2007 13:52

Google και διάβασε για το "IE broken box model".

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 15:21

thanks..δεν είχα ιδέα για το IE broken box model :P

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από medred » 28 Σεπ 2007 11:00

Απότι κατάλαβα αυτό είναι η λύση όμως εμένα δεν μου λειτούργησε, μάλλον δεν θα κάνω κάτι σωστά.
div {
width: 100px;
padding: 10px;
border: 5px solid black;
margin: 10px; }

* html div {
width: 130px;
w\idth: 100px; }

Μια πιο πρόχειρη λύση που δοκίμασα είναι να αντικαταστήσω τα margin με άδεια div. :lol:

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από ArchangelX » 28 Σεπ 2007 15:38

Νομίζω οτι αυτη η στατιστική είναι ο καλύτερος σύμβουλος...

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από medred » 28 Σεπ 2007 16:06

Πολύ χρήσιμο
Δυστυχώς ο i.e.6 έχει μεγάλο ποσοστό ακόμα. :cry:

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από stefanos4 » 30 Σεπ 2007 16:14

Ετσι ειναι ο 6 δε λεει να πεσει μονο και μονο για να μας δυσκολευει τη ζωη. Παντως απο οτι διαβασα η Microsoft δινει διορια 5 μηνες ακομα για να πουλιουνται συστηματα με xp. Μετα μονο vista. Επισης ακουγεται οτι το css 3 θα διορθωσει τα πραγματα αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από patriot » 01 Οκτ 2007 01:25

stefanos4 έγραψε:Επισης ακουγεται οτι το css 3 θα διορθωσει τα πραγματα αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος
Το css3 έχει ήδη εμφανιστεί εδώ και 1-1,5 χρόνο. Όσο το έχω δουλέψει το βρήκα καταπληκτικό! Με πολλά νέα features που θα μας διευκολύνουν πάρα πολύ και που εγώ προσωπικά λυπάμαι που δεν είναι ήδη στην διεθνή αγορά.

ΌΜΩΣ ένα είναι σίγουρο. Γίνεται ποιο πολύπλοκο. Όχι επειδή η λίστα μεγαλώνει αλλά επειδή είναι και ποιο περίπλοκη. Σύμβολα όπως τα [ και ], @, $ (αν και για τα δύο τελευταία δεν τα έχω σίγουρα γιατί πάει καιρός που έχω να ασχοληθώ) μετατρέπουν τα css σε ποιο προγραμματιστικό τομέα. Εγώ που δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό θα τα βρω μπαστούνια...

Πάντως χαίρομαι πάρα πολύ που γίνεται μια ανανέωση επιτέλους! Λάτρεψα τα css από την πρώτη στιγμή που τα είδα!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από Risk » 02 Οκτ 2007 03:00

Παιδιά όπως όλοι συμφωνούμε, για εμάς που ασχολούμαστε με ιστοσελίδες (είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά), ο ΙΕ 6 είναι μεγάλο μαρτύριο! Και μπορεί οι στατιστικές να δείχνουν το ποσοστό του να μειώνεται, αλλά το 36,9% εγώ το βρίσκω ακόμα υψηλό, πράγμα που δείχνει πως θα πρέπει σε ότι και αν κάνουμε να τον υπολογίσζουμε!
Εικόνα

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από stefanos4 » 03 Οκτ 2007 03:24

Δωσε καμια παραπανω πληροφορια για css3 αν δε σου κανει κοπο , Patriot , γιατι μου φαινεται οτι εχω μεινει πολυ πισω......
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από patriot » 03 Οκτ 2007 11:25

Μου κάνει τρομερό κόπο Στέφανε. Αλλά επειδή είμαι καλό παιδί θα σου κάνω το χατήρι! :lol: :lol: :lol:


Το κλασσικό:
w3

Διάφορα:
www.456bereastreet.com
www.xml.com
Site στο geocities
dev.l-c-n.com/
webdesign.about.com/

Για opera:
Από το site της opera

Για Mac:
www.macedition.com
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

πρόβλημα με internet explorer

Δημοσίευση από stefanos4 » 04 Οκτ 2007 11:18

Ευχαριστω Patriot. Απο δω και μπρος θα σε φωναζω καλοπαιδο! :P
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες