[Solved] Αγορα ram

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από devilfw » 09 Σεπ 2007 23:18

Καλησπερα κυριοι...
Η απορια μου εχει ως εξης: τι ειναι το προτιμοτερο σε οτι αφορα την επιδοση;
να παρω 4 μνημες απο 1g η καθεμια στα 667 και στα 5cl
ή να παρω 2 μνημες απο 1g η καθεμια στα 333 και στα 2,5 cl
ή 3 μνημες παλι στο 1g η καθεμια αλλα στα 800 και με 5cl;
Και αν προτιμησουμε κατι σε ζυγο αριθμο μνημων θα εχει καποιο ατου αφου θα λειτουργουν σε dual; Το σιγουρο ειναι οτι μπερδευτηκατε και ισως μη δωσετε και πολυ σημασια αλλα σας ευχαριστω οπως και να χει...εστω που το διαβασατε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος devilfw την 16 Δεκ 2008 12:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από GeoStuff » 09 Σεπ 2007 23:54

Η ερώτηση φίλε μου δεν στέκει αν δεν μας δώσεις και CPU και μητρική...

Δώσε και αυτά και θα σου πούμε... Είναι σημαντικά στοιχεία όσον αφορά τα bandwidth και τις υπόλοιπες απορίες σου...

Αν είσαι και νέος στο άθλημα ρήξε μια ματιά και εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/RAM

Απλά για τα αρχικά...

:D :D
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από devilfw » 09 Σεπ 2007 23:58

cpu amd x2 6000 μαλλον... μητρικη asus M2NPV-VM

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από GeoStuff » 10 Σεπ 2007 00:19

Λοιπόν... καταρχήν δεν μιλάμε πλέον μια μονό αριθμό μνημών... Δεν έχει νόημα...

Όποτε τις 3 μνήμες, για μένα, καλύτερα να τις ξεχάσεις σαν άποψη...

Τώρα αυτό με τους χρονισμούς δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε προβληματίζει εκτός και αν σε αφορά μόνο σαν χόμπι...

Γενικά ο κανόνας είναι ότι όσο πιο μικροί οι χρονισμοί τόσο καλύτερες είναι οι μνήμες... Αλλά και αυτό δεν είναι κάτι συγκεγκριμένο γιατί, από προσωπική εμπειρία, πιό μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα της μνήμης.

Επειδή μάλλον βιάζεσαι να αγοράσεις μηχάνημα και σε τρώει η τσέπη σου εγώ θα σου πρότεινα να πας για 2χ1GB μιας καλής μάρκας... OCZ για τα δικά μου γούστα, αν και κάποιοι εδώ θα διαφωνήσουν...

Ελπίζω να σε βοήθησα...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από devilfw » 10 Σεπ 2007 00:32

εχω ακουσει απο αρκετους οτι πανω απο 2 γιγα μνημης δεν αναγνωριζουν τα windows.αληθευει;να μην παρω τζαμπα 4 μνημες......

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από GeoStuff » 10 Σεπ 2007 00:39

Υπήρχε στα XP αυτό το πρόβλημα αλλά αν θυμάμαι καλά λυνόταν με κάτι ρυθμίσεις στην registry...

Στα Vista δεν υπάρχει τέτοιο θέμα...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από deninho » 10 Σεπ 2007 00:49

Ocz οχι γτ στις ddr2 δεν εχει καλα σχολια-πεθαινουν πολλες χωρις λογο.. Παντως και απο αυτες να παρεις, δε θα εχεις προβλημα γτ εχουν εγγυηση. Απλα θα μεινεις χωρις πισι για μερικες μερες.

Απο τη στιγμη που δεν πας για υπερχρονισμο μπορεις να πας για οποιες θες, μεταξυ σουπερταλεντ, κρουσιαλ, τιμγκρουπ. Κατα προτιμηση τις φτηνες ΜΕ ψυκτρες (συνηθως ειναι καλυτερες) γμτ... Ειναι ενα κιτ φθηνο και πολυ καλο, αλλα δε θυμαμαι ποιο... Αυριο το μεσημερι θα σε πω

οσο για τα 4 γιγα, τα παραθυρια τα βλεπουν μονο στις 64μπιτες εκδοσεις (και ορισμενες σερβερ εκδοσεις)

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από devilfw » 10 Σεπ 2007 12:42

επειδη αρχιζω και τα χανω..... θελω να κανω οτι καλυτερο με την ραμ μου. τι μου προτεινετε; ποσες μνημες ,σε τι χρονισμο και σε ποσα cl; θα παρω kingston απο μαρκα.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 10 Σεπ 2007 13:01

Στα Vista δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Ta Vista 32bit βλέπουν μέχρι 3.5GB :P

Εγω έχω 4GB.Στη Motherboard τα βλέπει όλα.
Στα Vista Ultimate που έχω επάνω βλέπει μονο τα 3.5 :(
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από deninho » 10 Σεπ 2007 19:04

Τα 32μπιτ λειτουργικά της Microsoft βλέπουν συνολικά 4 γίγα μνήμης: swap, page file, ram, vram, whatever ram... Τα έχουμε ξαναπεί αυτά...

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από deninho » 10 Σεπ 2007 19:13

αυτές να πάρεις, αφού θες πολύ καλές μνήμες... :) άριστη σχέση απόδοσης/τιμής :)

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από devilfw » 10 Σεπ 2007 19:44

η ερωτηση μου δεν ειναι σε καμια περιπτωση ειρωνικη αλλα εισαι σιγουρος γι αυτη την επιλογη; δε τις εχω ξανακουσει γι αυτο το λεω. οχι στις kingston; βασικα παιζω παιχνιδια που απαιτουν μνημη και θελω να ειμαι σε αυτο το κομματι τουλαχιστον οκ. γι αυτο θελω να παρω 4 γιγα. αλλα αν δωσω 260 εθρω για μνημες μονο δε λεει.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 10 Σεπ 2007 19:53

Εικόνα

Eμένα deninho βλέπει τοσα.
:-? :-? :-?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από deninho » 10 Σεπ 2007 20:00

συνεχίζεις να μην διαβάζεις τι γράφω...

@devilfw: Yup, i am sure :)

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

[Solved] Αγορα ram

Δημοσίευση από id12586 » 10 Σεπ 2007 20:15

Kingston = μακριά!!!! :D
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης