Βοήθεια σε frames

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tapxxor
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 18:14

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από tapxxor » 12 Σεπ 2007 06:54

Στο scene 1 έχω φτιάξει κάτι πράγματα , κάτι symbols και σε κάποια φάση στον actionscript κώδικα κάνω έναν ελεγχο μιας συνθήκης. Αυτό που θέλω είναι όταν γίνει αληθής η συνθηκη να πεταχτώ σ`ένα frame όπου θα εμφανίζω κάτι . Δοκίσω κάποιους τρόπος αλλά δεν δούλεψαν. Δοκίμασα να το βάλω σε άλλη σκηνή , αλλά έπαιζαν και οι δύο σκηνές ταυτόχρονα . Πως μπορώ να το διαχειριστώ ?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Σεπ 2007 11:34

Για να πάς σε κάποιο συγκεκριμένο frame, απλά γράφεις gotoAndStop(ν), όπου ν = το frame που θες να παει, ή gotoAndPlay, αν εκεί που θες να παει, θες να συνεχίσει να προχωράει στα frames

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το tutorial που τα λέει πιο αναλυτικά
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=8813
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

tapxxor
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 18:14

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από tapxxor » 12 Σεπ 2007 12:46

Knorcedger έγραψε:Για να πάς σε κάποιο συγκεκριμένο frame, απλά γράφεις gotoAndStop(ν), όπου ν = το frame που θες να παει, ή gotoAndPlay, αν εκεί που θες να παει, θες να συνεχίσει να προχωράει στα frames

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το tutorial που τα λέει πιο αναλυτικά
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=8813
Τον κώδικα , τον έχω βάλει στο πρώτο frame στο scene 1 και δεν υπάρχει τίποτε άλλο . Αν φτιάξω άλλλο Layer και βάλω εκεί αυτό που θέλω στο frame πχ 5 τότε παίζουν όλα μαζί . Το ίδιο γίνεται και όταν το βάζω σε άλλο scene . Πως μπορώ να ρυθμίζω ποτε θα παίζει το ένα και πότε το άλλο ? Αυτό που δοκίνασα είναι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (_root.line.hitTest(_x+x, _y+y, true)) {
		lap++;
		trace(lap);
		if (lap > 5){
                   gotoAndStop(2);
                }
}
μήπως πρέπει να βάλλω και κάτι ακόμα ?

Το άλλο πως πρέπει φτιάξω ?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Σεπ 2007 13:00

Βασικά, δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Αλλά αν θες να μην ξεκινάει να παίζει μόνο του, βάλε ένα stop(). Επίσης, καλύτερα να τα αποφευγεις τα scenes
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

tapxxor
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 18:14

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από tapxxor » 12 Σεπ 2007 15:52

Εχω φτιάξει ένα τετράγωνο στην γραμμή εκκίνησης , το έχω κάνει movie clip και ελέγχω κά8ε φορά με το hitTest πόσες φορές περνάει . Αν περάσει 5 φορές τότε να θέλω να με πετάξει σε ένα αλλο frame που να λεει τέλος . Ετσι θα κάνει συγκεκριμμένο αριθμό γύρων .



Ps.Δεν ξέρω γιατί δεν παίζει , αλλά αυτό είναι .
Συνημμένα

Car_in_track.swf [ 4.7 KiB | Προβλήθηκε 1858 φορές ]


Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Σεπ 2007 16:27

Φάση έχει το παιχνιδάκι :)

Δοκίμασε _root.gotoAndStop(2)

Αν δεν πιάσει, ανέβασε και το fla, για να το δουμε
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

tapxxor
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 18:14

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από tapxxor » 12 Σεπ 2007 16:58

Ωραία , ανεβάζω και το .fla να το τσεκάρετε και εσείς . :kaloe:


Download

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Σεπ 2007 17:24

Στον κώδικα του αμαξιού, εκεί που γράφεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

}else if (_root.line.hitTest(_x+x, _y+y, true)) {
	lap++;
}
άλλαξέ το με

Κώδικας: Επιλογή όλων

}else if (_root.line.hitTest(_x+x, _y+y, true)) {
	lap++;
	if(lap == 5){
		_root.gotoAndStop(2)
	}
}
Αλλά γενικά ο κώδικας σου έχει μερικά λογικά λάθη. Για παράδειγμα, επειδή εχεις βάλει τα else στο hittest, αν περνάει πάνω από τα κέρμπ και περνάει και την γραμμη του τερματισμου ταυτόχρονα, δεν θα ανεβάσει το lap κατα 1
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

tapxxor
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 18:14

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από tapxxor » 12 Σεπ 2007 17:38

Ok , σε ευχαριστώ για την βοήθεια . ¨Ολα μια χαρά τώρα . Ο κώδικας βρίσκεται ακομα σε δοκιμαστικό στάδιο . Δεν προχωράω ακόμα στο συμμάζεμα του κώδικα καθώς θέλω να δω ακομα μερικά πράγματα σε actionscript όσον αφορά τα physics . H κίνηση σου άρεσε γενικα ?

ΥΣ.Και κάτι άλλο ακομη . Ειχες φτιάξει παλιά ενα τετράγωνο που άλλαζε την φωτεινότητα του -μαλλον- απο μόνο του . Πως γίνεται αυτο?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Σεπ 2007 18:06

Καλό είναι, ωραία και η κίνηση, το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν είναι σταματημένο το αμάξι και εγω το πατήσω να στρίψει, και ενώ το στρίβω, πατήσω και το γκάζι, δεν αρχίζει να τρέχει.

Για την φωτεινότητα που λες, εννοείς κάτι σαν και αυτό?
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=15059
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

tapxxor
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 18:14

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από tapxxor » 12 Σεπ 2007 19:42

@Σε αυτό που αναφέρεσαι είναι παρόλο που η μεταβλητή speed έχει τιμή μη μηδενική κάνει μόνο rotation . Αυτό γίνεται επειδή το αμάξι είναι πίσω κίνηση και έχει και 400 άλογα και ξεκινάει κατ ` ευθείαν τα γραψήματα . :D

Κοιτα τον δείκτη του mouse που αναβοσβήνει . Είχες κάνει κάπου ένα κύκλο που πηγαινε έτσι . fade in/out είναι αυτο ?

http://livedocs.adobe.com/flash/mx2004/ ... 00961.html

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε frames

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Σεπ 2007 20:22

Μπορεί να γίνει και με fade in/out αυτό που θες, μπορεί να γίνει και με αλλαγή χρώματος, σχεδον το ίδιο πράγμα είναι.

Βγάλε και καναδυο άλογα από το αμάξι. Τώρα τις μόδας είναι τα "χαμηλής κατανάλωσης". Δεν είδες την Mercedes F700?
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης