Κολλάει το pc...

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από Kainourios » 25 Σεπ 2007 01:02

Έχω παρατηρήσει ότι οι AMD τρώνε το εξής κόλλημα... εκεί που είσαι μια χαρά, αν τρέξεις πολλές applications στα windows, παγώνει η οθόνη, έπειτα κολλάει το mouse και ξαφνικά ακούγεται ένα beep και μαυρίζει η οθόνη... Χρειάζεται reset.

Το έχω δει σε 3 AMD υπολογιστές αυτό και συνέβαινε αρκετά συχνά και στους 3, οι 2 ήταν απλοί 64-bit ενώ ο άλλος ήταν dual core. Τα windows που είχαν επάνω ήταν 32-bit και δε ξέρω αν φταίει αυτό. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον αυτό; Καμιά ιδέα; Πιστεύω είναι hardware, ο σκληρός πιθανόν (ήταν sata και στους 3).

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 25 Σεπ 2007 03:00

afto me ton skliro pezei me tous sata....
otan o pc xanei epafei me ton skliro pagonei
kai me ta ftinhs/kakis kataskevhs sata kalodia einai xazosixna afta ta skinika ....
oso gia tous AMD den paizei kati tetoio ....
exo na paro intel gia thn parth mou apo to 95 (an thimame kala...) pote den eixa tetoia probs....
to telefteo prob (pagomata/restart akyra) pou eixa mou to prokalouse to FLOPPY!!!!

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από Kainourios » 25 Σεπ 2007 11:20

Βασικά κι εγώ σκέφτομαι ότι κάτι παίζει μεταξύ σκληρού και motherboard. Ίσως οι motherboards των AMD να έχουν το πρόβλημα, από εμπειρία μου με pentium δεν μου έχει κολλήσει ποτέ... περίεργα πράγματα και έχω γράψει και drivers και όλα.

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από intelcore2 » 01 Οκτ 2007 18:16

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα με τους AMD. δώσε περισσότερες πληροφορίες για το configuration των μηχανημάτων. τροφοδοτικά? Bios motherboard ενημερωμένα?
Στην τελική τι "'επιανε" το event viewer των windows?

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από Kainourios » 02 Οκτ 2007 00:37

Τροφοδοτικό στα 550W στους dual core που έχω το πρόβλημα τώρα. Bios όχι ενημερωμένο αλλά πέρασα τους drivers από το cd της motherboard. Το event viewer πως το βλέπω; Δε πιστεύω ότι κολλάνε τα windows πάντως, γιατί όταν βάζω μουσική συνεχίζει να παίζει και αφού μαυρίσει την οθόνη. Επίσης φοβάμαι και τη κάρτα γραφικών, κολλάει πάντα όταν τη ζορίσω λίγο και αν βγάλω τελείως τις επιταχύνσεις και τα διάφορα, δε κολλάει. Κολλάει πάντα μόλις ανοίγω photoshop.

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από intelcore2 » 02 Οκτ 2007 01:11

Τι κάρτα γραφικών έχεις? Drivers? Εχεις κάνει Overclocking? To εvent viewer το βλέπεις
αν κάνεις δεξί click sto mycomputer -> Manage -> event viewer. Εκεί τσεκάρεις τα application logs και τα systems logs. Αν χτυπάνε errors ξεκινάς μέσω google Να δείς τι αφορούν τα errors αυτά. Η κάρτα γραφικών σου έχει fan ή είναι με παθητική ψύξη? Αν έχει fan τσέκαρε ότι δουλεύει και δεν έχει κολήσει απο την σκόνη.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από Kainourios » 02 Οκτ 2007 01:27

Μια 8600 είναι η κάρτα γραφικών, ναι κατέβασα τους τελευταίους drivers απ'το νετ και εννοείται ότι δεν έχω κάνει overclocking. Νομίζω έχει fan, καλή ιδέα να τσεκάρω ότι λειτουργεί. Πάντως να είναι σκονισμένο ή οτιδήποτε μου φαίνεται περίεργο, καθώς μου το φέρανε συνδεδεμένο στο κουτί του και υποτίθεται πως το έλεγξαν και λειτουργεί μια χαρά (εγώ έβαλα βέβαια 2 IDE σκληρούς και floppy, cdroms και έκανα εγκατάσταση τα windows).

Δε το έχω μπροστά μου τώρα, κάποια στιγμή πάντως θα τα κοιτάξω όσα προτείνεις, σε ευχαριστώ. Σκέφτηκα βασικά να ρωτήσω εδώ μήπως έτυχε και σε κάποιον άλλον αυτού του είδους το κόλλημα και τελικά βρήκε λύση, αλλά μάλλον είμαι μοναδικός.

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Κολλάει το pc...

Δημοσίευση από id12586 » 02 Οκτ 2007 12:27

Σοβαρό πρόβλημα αυτό.

Μην αγχωθείς και πολύ. Αν δεν μπορέσεις να βρείς τί φταιεί, γυρνάς σε πρώτη φάση πίσω την 8600 και πέρνεις μια καινούργια, λόγω εγγύησης.

Αν πάντως έχεις μια άλλη VGA, καλό θα ήταν να την δοκίμασεις στο ίδιο μηχάνημα. Πάντα με τους drivers της :wink:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες