Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
donegr
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 25 Φεβ 2004 12:26
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από donegr » 04 Οκτ 2007 17:43

Θα ήθελα να ρωτησω και να ζητησω βοήθεια αν γινεται σε ενα προβλημα που βλέπω σε αλλους υπολογιστες οταν ανοιγουν τις σελιδες μου με Firefox.
Στον δικο μου που τις κατασκευαζω δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα
Αν μπορει καποιος και αν γινεται φυσικα να τσεκαρει τις σελιδες www.fabevent.gr και www.xorosentos.gr στα Ελληνικα τους και να μου πει τι φταιει θα ήμουν ευγνώμον.

Ευχαριστώ
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από medred » 04 Οκτ 2007 17:49

Δεν είμαι σίγουρος αλλά δοκίμασε να βάλεις και ένα
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
:pint:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από fafos » 04 Οκτ 2007 17:50

mallo prepei na doseis encoding:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">

asxeto... mhn mas rothseis se ligo kairo giati den vriskeis ta sites sto google... ta exeis katadikasei sthn afaneia me ta intros.. :D

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από patriot » 05 Οκτ 2007 07:01

Για ελληνικά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
Για unicode:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">

ΥΓ: Αν θες και μερικές ακόμα συμβουλές:
Για το fabevent.
1) Το γκρι χρώμα στο μενού δεν ταιριάζει (προσωπική γνώμη). Λόγο του ότι το site είναι μπλε δεν θα ταίριαζε ένα μπλε και εκεί; Και μάλιστα ελαφρυ μπλε; Π.χ #A6B7CA για link και #42566C για το hover.

2) Το γκρι που λέγαμε πριν ταιριάζει πολύ ποιο πολύ από ότι το κόκκινο στα κάτω links. Βλέπω το #156AC1 ως καλύτερο. (Προσωπική γνώμη πάντα)

3) Τα arial δεν είναι και ότι καλύτερο για γραμματοσειρά. Συνιστώ να τα αλλάξεις σε κάτι άλλο όπως verdana ή Georgia.

Για το xorosentos
1) Τα κόκκινα links κάτω-κάτω.... Ε, τώρα επιβάλεται η αλλαγή τους. Τέτοιο κόκκινο σε τέτοιο γκρι; Καλύτερο το άσπρο. (#FFF)
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από manolism » 05 Οκτ 2007 10:21

Τα meta και τα scripts δεν θα πρέπει να μπουν μέσα στο head;

Άβαταρ μέλους
donegr
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 25 Φεβ 2004 12:26
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από donegr » 13 Οκτ 2007 16:06

fafos Ευχαριστω για την βοηθεια. Τι προβλημα δημιουργουν τα intros, εννοείς τις αρχικες σελιδες? και τι θα ηταν καλυτερο?
fafos έγραψε:mallo prepei na doseis encoding:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">

asxeto... mhn mas rothseis se ligo kairo giati den vriskeis ta sites sto google... ta exeis katadikasei sthn afaneia me ta intros.. :D
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
donegr
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 25 Φεβ 2004 12:26
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από donegr » 13 Οκτ 2007 16:09

patriot για το γκρι menu εχεις απόλυτο δίκιο ειναι δικια μου ανοησια θα το διορθωσω.
Θα ήθελα να αλλαξω και το κοκκινο των κατω menu αλλα δεν ξερω γιατι δεν μπορω, που να εντάξω το χρωμα....
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια
patriot έγραψε:Για ελληνικά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
Για unicode:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">

ΥΓ: Αν θες και μερικές ακόμα συμβουλές:
Για το fabevent.
1) Το γκρι χρώμα στο μενού δεν ταιριάζει (προσωπική γνώμη). Λόγο του ότι το site είναι μπλε δεν θα ταίριαζε ένα μπλε και εκεί; Και μάλιστα ελαφρυ μπλε; Π.χ #A6B7CA για link και #42566C για το hover.

2) Το γκρι που λέγαμε πριν ταιριάζει πολύ ποιο πολύ από ότι το κόκκινο στα κάτω links. Βλέπω το #156AC1 ως καλύτερο. (Προσωπική γνώμη πάντα)

3) Τα arial δεν είναι και ότι καλύτερο για γραμματοσειρά. Συνιστώ να τα αλλάξεις σε κάτι άλλο όπως verdana ή Georgia.

Για το xorosentos
1) Τα κόκκινα links κάτω-κάτω.... Ε, τώρα επιβάλεται η αλλαγή τους. Τέτοιο κόκκινο σε τέτοιο γκρι; Καλύτερο το άσπρο. (#FFF)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
donegr
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 25 Φεβ 2004 12:26
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από donegr » 13 Οκτ 2007 16:12

lunarmedia, πως πρεπει να μπουν τα meta και θελω αν γνωριζεις να μου πεις πως να τα βελτιωσω, αν πρεπι δηλ. κατι να αλλαξω...

Ευχαριστω πολυ
lunarmedia έγραψε:Τα meta και τα scripts δεν θα πρέπει να μπουν μέσα στο head;
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από EneMe » 13 Οκτ 2007 16:23

donegr έγραψε:lunarmedia, πως πρεπει να μπουν τα meta και θελω αν γνωριζεις να μου πεις πως να τα βελτιωσω, αν πρεπι δηλ. κατι να αλλαξω...

Ευχαριστω πολυ
lunarmedia έγραψε:Τα meta και τα scripts δεν θα πρέπει να μπουν μέσα στο head;
Θα πάρεις το </head> που αυτή την στιγμή το έχεις αμέσως, κολλητά στο </title> και θα το μεταφέρεις μετά το τελευταίο <meta>


Έχεις κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή στον κώδικά σου:
<head>
<title> lalala </title>
</head>
<meta>
<meta>
<meta>


Kαι πρέπει να το κάνεις έτσι:
<head>
<title> lalala </title>
<meta>
<meta>
<meta>
</head>

Άβαταρ μέλους
GiorgosK
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 14 Οκτ 2007 01:21
Τοποθεσία: Χιος
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από GiorgosK » 14 Οκτ 2007 15:59

donegr
Αν βαλεις όπως συμβουλεύει ο redmed και ο EneMe to

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> 
αναμεσα στα <head> και </head> το πρόβλημα μπορεί να λυθεί

ίσως όμως και να χρειαστεί να σώσεις (SAVE) το αρχείο HTML ως UTF-8
εάν ο editor σου δεν μπορει να το κάνει χρησιμοποείσαι τον NotePad2
http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από patriot » 14 Οκτ 2007 23:04

donegr έγραψε:Θα ήθελα να αλλαξω και το κοκκινο των κατω menu αλλα δεν ξερω γιατι δεν μπορω, που να εντάξω το χρωμα....
Όταν γράφεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
a&#58;hover, a&#58;active, a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Σημαίνει ότι το link "πιάνει" σε όλη την σελίδα. Στα, td's, p's, h1's και λοιπά. Όταν όμως θες το link να πιάσει ειδικά σε ένα μόνο κομμάτι της σελίδας τότε δεν έχεις παρά να διευκρινήσεις ποιο είναι αυτό το κομμάτι. Αν π.χ είναι στο menu τότε δεν έχεις παρά να γραψεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#menu a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#menu a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#menu a&#58;hover, #menu a&#58;active, #menu a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Στην θέση του "#menu" μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο. Και επίσης μπορείς να βάλεις όσα θες. Να μερικά παραδείγματα:

Παραδείγμα Νο1

Κώδικας: Επιλογή όλων

#header a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#header a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#header a&#58;hover, #header a&#58;active, #header a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Παραδείγμα Νο2

Κώδικας: Επιλογή όλων

#list a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#list a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#list a&#58;hover, #list a&#58;active, #list a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Παραδείγμα Νο3

Κώδικας: Επιλογή όλων

#navbar a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#navbar a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#navbar a&#58;hover, #navbar a&#58;active, #navbar a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Παραδείγμα Νο4

Κώδικας: Επιλογή όλων

#footer a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#footer a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#footer a&#58;hover, #footer a&#58;active, #footer a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
donegr
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 25 Φεβ 2004 12:26
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από donegr » 15 Οκτ 2007 18:20

Διευκρινιστικά, σου λεω οτι γραφω κωδικα σε notepad δεν χρησιμοποιω αλλο editor και δεν καταλαβα που θα βαλω το #menu a:link ......bla bla.
Μιλαμε παντα για τα links κατω κατω,
Intro | Showroom | Lounge | Bedroom | Dining room | Children room | Office | Contact us | Return
που ειναι κοκκινα..!



patriot έγραψε:
donegr έγραψε:Θα ήθελα να αλλαξω και το κοκκινο των κατω menu αλλα δεν ξερω γιατι δεν μπορω, που να εντάξω το χρωμα....
Όταν γράφεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
a&#58;hover, a&#58;active, a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Σημαίνει ότι το link "πιάνει" σε όλη την σελίδα. Στα, td's, p's, h1's και λοιπά. Όταν όμως θες το link να πιάσει ειδικά σε ένα μόνο κομμάτι της σελίδας τότε δεν έχεις παρά να διευκρινήσεις ποιο είναι αυτό το κομμάτι. Αν π.χ είναι στο menu τότε δεν έχεις παρά να γραψεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#menu a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#menu a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#menu a&#58;hover, #menu a&#58;active, #menu a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Στην θέση του "#menu" μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο. Και επίσης μπορείς να βάλεις όσα θες. Να μερικά παραδείγματα:

Παραδείγμα Νο1

Κώδικας: Επιλογή όλων

#header a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#header a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#header a&#58;hover, #header a&#58;active, #header a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Παραδείγμα Νο2

Κώδικας: Επιλογή όλων

#list a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#list a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#list a&#58;hover, #list a&#58;active, #list a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Παραδείγμα Νο3

Κώδικας: Επιλογή όλων

#navbar a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#navbar a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#navbar a&#58;hover, #navbar a&#58;active, #navbar a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Παραδείγμα Νο4

Κώδικας: Επιλογή όλων

#footer a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
#footer a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
#footer a&#58;hover, #footer a&#58;active, #footer a&#58;focus &#123;bla, bla&#125;
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από patriot » 25 Οκτ 2007 12:43

done ζητώ συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά δεν είδα ότι απάντησες.....

Λοιπόν.... ένας editor έχει ως εργασία να κάνει "edit" (επεξεργασία) κάποιο κείμενο, η φωτογραφία ή μουσική ή το αντίστοιχο αντικείμενο για το οποίο έφτιαξαν τον editor αυτόν τέλος πάντων..... Τις κινήσεις όμως (την εγγραφή ενός κειμένου π.χ αν ο editor είναι text editor) τις κάνεις εσύ άρα πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς την αντίστοιχη γλώσσα κειμένου που έχει σχέση με την κατασκευή ιστοσελίδων μιας και γι' αυτές μιλάμε. Τι σημασία έχει λοιπόν αν είναι notepad ή κάτι άλλο;

Στην κατασκευή μιας σελίδας χρησιμοποιούμε αρκετές γλώσσες αλλά η γλώσσα για την οπτική ομορφιά της σελίδας την λένε Css (υποθέτω ότι το ξέρεις αυτό! :) ) . Αφού μιλάμε για το όμορφο χρώμα των γραμμάτων εννοείται ότι μιλάμε για css. Ο κώδικας που σου έδωσα μπαίνει λοιπόν μέσα στο css. Ψάξε να δεις που αρχίζει το css (αρχίζει με το <style type="text/css">) και βάλε το από κάτω. Από κάτω πριν κλείσει το css (κλείνει με το </style>).

Δηλ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">


/* Διάφορα άλλα properties */



a&#58;link &#123;bla, bla&#125;
a&#58;visited &#123;bla, bla&#125;
a&#58;hover, a&#58;active, a&#58;focus &#123;bla, bla&#125; 
</style>

Για να μην ξανά ξεχάσω το θέμα ενημέρωσε με για τυχών άλλες απορίες σου. :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
donegr
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 25 Φεβ 2004 12:26
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από donegr » 26 Οκτ 2007 18:31

Patriot, σε ευχαριστώ και πάλι, αλλά προφανώς δεν έχω καταλάβει ακόμα.
Πολύ απλά μιλάμε για αυτό το menu με αυτό το χρωμα.

Intro | Η Έκθεση | Σαλόνι | Κρεβατοκάμαρα | Τραπεζαρία | Παιδικό | Γραφείο | Επικοινωνία | Επιστροφή

Ok?
Εδώ εγώ έχω το εξής απλό στο html μου.

<font face="Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif" size="2" color="#07394F">

Όμως το, color="#07394F" αλλάζει χρώμα από την στιγμή που έχει την εντολή <a: και είναι link.
Τώρα, css και <style type="text/css"> έχω στην αρχή της σελίδας για αυτό

<style type="text/css">

.gradualshine{
filter:alpha(opacity=30);
-moz-opacity:0.3;
}
</style>

και δεν κατάλαβα που μπαίνει και πως αλλάζει το χρώμα.
Φυσικά καταλαβαίνεις ότι δεν γνωρίζω πώς να εκμεταλλευτώ την css γιατί δεν ξέρω.

Δοκίμασα δε, να αλλάξω χρώμα με,

<style type="text/css">
<font face="Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif" size="2" color="#07394F">
</style>
και τίποτα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με τον Firefox στις σελιδες

Δημοσίευση από patriot » 27 Οκτ 2007 18:41

Πρώτα από όλα πρέπει να ξεχωρίσεις τις γλώσσες. Από την στιγμή που βάζουμε css για να ομορφήνουμε μια σελίδα δεν χρειάζεται να βάλουμε και html. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε css δεν είναι τόσο επειδή ομορφαίνει το κείμενο, όσο το επειδή το γράφουμε μια φορά και τέρμα. Το γράφουμε ΜΙΑ φορά για ΟΛΟ το html document και για ΟΛΑ τα html documents. Ενώ τα html tags (αυτό το <font face="arial, helvetica" κ.τ.λ, κ.τ.λ.> που έχεις εσύ) το γράφουμε κάθε φορά σε ΟΛΑ τα κείμενα ενός html document και για ΟΛΑ τα html documents ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!! Καταλαβαίνεις ότι δε συμφέρει!

Ή λοιπόν θα βγάλεις το:
donegr έγραψε:<font face="Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif" size="2" color="#07394F">
από παντού (που έτσι θα έχεις και ποιο ελαφρύ κώδικα) και θα βάλεις css (θα σου πως παρακάτω) ή είναι περιττό να μιλάμε για css.

"Css" είναι η γλώσσα που ομορφαίνει την σελίδα. Μπαίνει μέσα στο <head></head>. Δείγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
------------------- ΕΔΩ -------------------
</head>
Ξεκινάει με το: <style type="text/css">. Τελειώνει με το: </style> και ανάμεσα γράφεις το κάθε στυλ ομορφιάς θες για το αντίστοιχο html tag (ειδικά για τα links το "a"). Να ένα παράδειγμα βασισμένο στα links μιας και μιλάμε γι' αυτά.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
<style type="text/css">
a&#58;link &#123;color&#58;red;&#125;
a&#58;visited &#123;color&#58;gray;&#125;
a&#58;hover &#123;color&#58;blue;&#125;
a&#58;active &#123;color&#58;green;&#125;
a&#58;focus &#123;color&#58;maroon;&#125;
</style>
</head>
Αυτό σημαίνει ότι (έβαλα διαφορετικά χρώματα για να κατανοήσεις ποιο εύκολα ποιο είναι ποιο):
1) Τα links της σελίδας σου θα είναι κόκκινα
2) Τα visited links θα είναι γκρίζα
3) Τα hovered*1 links θα είναι μπλε
4) Τα active*2 links θα είναι πράσινα
5) Το focus*3 θα είναι σκούρο κόκκινο χρώμα.

*1 = Την στιγμή που έχεις βάλει το mouse πάνω στο link
*2 = Την στιγμή που έχεις βάλει το mouse πάνω στο link, το έχεις πατήσει αλλά δεν το έχεις ξεπατήσει
*3 = To focus είναι μια εντολή που μπαίνει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είχα γράψει ένα βοήθημα κάποτε γι' αυτό (μπορείς να το βρεις εδώ: Χρησιμοποιώντας το focus στα Css αλλά δεν είναι της παρούσης. Διάβασε το μετά)

Το link είναι ένα html tag (η οποία λίστα των html tags υπάρχει σε πάρα πολλά sites όπως π.χ στο tizag, στο w3schools, ή στο DevGuru) το οποίο το ομορφαίνεις με το css. Μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε html tag και να το κάνεις ποιο όμορφο. Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head><style type="text/css">
/* Για το link */
a&#58;link &#123;color&#58;red;&#125;
a&#58;visited &#123;color&#58;gray;&#125;
a&#58;hover &#123;color&#58;blue;&#125;
a&#58;active &#123;color&#58;green;&#125;

/* Για τον πίνακα */
table &#123;border-color&#58;black; border-width&#58;1px; border-style&#58;dashed;&#125;

/* Για νέα παράγραφο */
p &#123;color&#58;black&#125; /* P = Παράγραφος*/

/* Για νέα επικεφαλίδα Νο3*/
h3 &#123;background-color&#58;gray&#125; /* h = heading */

/* Για διάφορα άλλα html tags*/
μπλα, μπλα, μπλα........

</style>
</head>
Αφού γράψεις ότι κώδικα θες, κάνε ένα preview την σελίδα σου για να δεις αποτέλεσμα. Θα είναι ποιο όμορφη.

Οκ μέχρι εδώ; Πάμε παρακάτω.
Όπως είπαμε ομορφαίνεις τα html tags αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που θες κάτι που δεν το έχει η html; Τα css -ευτυχώς- δίνουν την δυνατότητα να φτιάξεις δική σου εντολή και να την ονομάσεις όπως θες! Μόνο που για να ξεχωρίζει η εντολή αυτή από τα υπόλοιπα html tags βάζεις μπροστά ένα σημαδάκι. Το: #..... Διαλέγεις μετά ένα όνομα αρκετά κατανοητό ώστε να το θυμάσαι, π.χ "μενού", γράφεις ότι στυλ ομορφιάς θες μέσα, και μετά κατευθύνεις αυτό το css που έγραψες, στο αντίστοιχο σημείο της html.

Δείγμα:
Γράφεις το css

Κώδικας: Επιλογή όλων

#menu &#123;background-color&#58;black;&#125;
Και το κατευθύνεις στην html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="menu"></div>
Κάπου εδώ πιστεύω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα 2 τελευταία μου ποστ για να κατανοήσεις καλύτερα το αποπάνω δείγμα. Και όταν το κάνεις, ρώτα με τυχών απορίες!

Με δυο λόγια εσύ θες:
css

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
<style type="text/css">

#bottom-menu &#123;padding&#58;5px; background-color&#58;black;&#125;

/* Τα links που θα είναι μέσα στο bottom-menu θα έχουν ότι properties ορίσεις εσύ παρακάτω. Και την λίστα με τα properties θα την βρεις στα προηγούμεα links &#40;tizag κ.τ.λ&#41; που σου έδωσα παραπάνω */
#bottom-menu a&#58;link &#123;color&#58;white;&#125; /* ή ότι άλλα properties θες εκτός από το color */
#bottom-menu a&#58;visited &#123;properties&#125;
#bottom-menu a&#58;hover &#123;properties&#125;
#bottom-menu a&#58;active&#123;properties&#125;
#bottom-menu a&#58;focus &#123;properties&#125;
</head>
Σημ: Στην θέση του "bottom-menu" διάλεξε ότι όνομα θες. Το όνομα πρέπει να είναι γραμμένο με αγγλικούς χαρακτήρες. Σε περίπτωση που αποτελείται από περισσότερες από μία λέξεις πρέπει να συνδέσεις αυτές τις λέξεις μεταξύ τους. Η σύνδεση αυτή γίνεται ΜΟΝΟ με παύλα. Όχι κάτω παύλα όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="bottom-menu">
<a href="http&#58;//www.........">Intro</a>
<a href="http&#58;//www.........">Η Έκθεση</a>
<a href="http&#58;//www.........">Σαλόνι</a>
<a href="http&#58;//www.........">Κρεβατοκάμαρα</a>
<a href="http&#58;//www.........">Τραπεζαρία</a>
<a href="http&#58;//www.........">Παιδικό</a>
<a href="http&#58;//www.........">Γραφείο</a>
<a href="http&#58;//www.........">Επικοινωνία</a>
<a href="http&#58;//www.........">Επιστροφή</a>
</div>

Κλείνω αυτό το ποστ ελπίζωντας να μην σε έχω ζαλίσει (γιατί αυτήν την εντύπωση έχω :oops: ). Όπως είπα, για τυχών απορίες ρώτα με αλλά να ξέρεις ότι θα λείψω για λίγες μέρες (2-3) και δεν θα απαντήσω νωρίτερα.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες