χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 13 Οκτ 2007 19:36

λοιπόν βρίκα γιατί μου το έβγαζε..αρκετά μικρή λεπτομέρεια..εκεί όμως κρίνονται όλα..καμιά φορά στο site στο browsing μου βγάζει το www και όπως είπες σκεφτόμιλε αλλάζει το domain ουσιαστικά και έχω πρόβλημα με την javascript μου. Τι μπορώ να κάνω με το javascript κώδικα ώστε με την open να εμπεριέχω και τις δύο περιπτώσεις? Δηλαδή και σκέτο http://... και http://www...

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από dik_ » 13 Οκτ 2007 21:01

Κώδικας: Επιλογή όλων

http.open&#40;'GET', "http&#58;//<?=$_SERVER&#91;'SERVER_NAME'&#93;?>/expiration.php?id=<?=$id?>", true&#41;;
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά για δοκίμασέ το...

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από mrpc » 13 Οκτ 2007 21:49

erateini έγραψε:λοιπόν βρίκα γιατί μου το έβγαζε..αρκετά μικρή λεπτομέρεια..εκεί όμως κρίνονται όλα..καμιά φορά στο site στο browsing μου βγάζει το www και όπως είπες σκεφτόμιλε αλλάζει το domain ουσιαστικά και έχω πρόβλημα με την javascript μου. Τι μπορώ να κάνω με το javascript κώδικα ώστε με την open να εμπεριέχω και τις δύο περιπτώσεις? Δηλαδή και σκέτο http://... και http://www...
Θα σου έλεγα να κάνεις μόντα με το htaccess να μεταφέρεις όλα τα request από το σκέτο http:// στο www. Κάνει καλό στις μηχανές αναζήτησης και γλυτώνεις από κόπο στα scripts :)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 14 Οκτ 2007 00:43

erateini έγραψε:Βασικά ναι σκεφτομιλε έχεις δίκιο, το διάβασα και αλλού αυτό. Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.. Παιδιά όλως περιέργως τελικά μου δουλεύει! :-D

Και μου βγάζει:

GET http://www.learn-it.gr/e-platform/expiration.php?id= (856ms)
GET http://www.learn-it.gr/e-platform/expiration.php?id= (782ms)

για κάθε request, κ.λ.π...

γιατί όμως δεν είναι ακριβώς 10000ms όπως δλδ το έχω ορίσει?
Φαντάζομαι ότι το alert("Your browser does not support XMLHTTP.") θα το βγάλεις στην τελική έκδοση. Αλλιώς κάποιοι χρήστες θα βλέπουν το παραθυράκι να πετάγετε κάθε δέκα δευτερόλεπτα!

Τα 856ms πώς προέκυψαν; Με βάση αυτά που είπαμε εδώ δεν πρόκειται να έχεις τόσο μεγάλη ακρίβεια. Ο χρόνος παραμονής που θα καταγράφεται θα είναι πολλαπλάσιο των δέκα δευτερολέπτων.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από dik_ » 14 Οκτ 2007 00:52

Αν αυτό το είδες στο firebug, είναι ο χρόνος απόκρισης ή εκτέλεσης ή και τα 2 μαζί του script (ο οποίος είναι και ψιλο-μεγάλος μάλιστα). Δεν έχει σχέση με τα 10sec που λέγαμε...

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 15 Οκτ 2007 14:23

ναι dik_ εκεί το είδα, οκ. Βασικά το 10 δευτερόλεπτα είναι εντάξει γιατί από ό,τι είδα στην database γράφονται σχεδόν ακριβώς ανά 10 secs οπότε οκ.

mrpc καλή η ιδέα σου αλλά δεν ξέρω τον κώδικα που πρέπει να γράψω στο .htaccess για να κάνω αυτό που λες...

Βασικά σκεφτόμιλε αν κάποιος δεν υποστιρίζει XMLHTTP θα ήθελα να του βγάζει αντίστοιχο μήνυμα, και επιπλέον να μη βλέπει το περιεχόμενο της σελίδας, ξέρω γω ή να του βγάζει κάποιο link ή να τον βγάζει απτη σελίδα...Θέλω δλδ οπωσδήποτε ο άλλος να υποστηρίζει...Μπορώ να το κάνω κάπως αυτό?

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από mrpc » 15 Οκτ 2007 14:40

Για το .htaccess:

Κώδικας: Επιλογή όλων

RewriteEngine on
RewriteCond %&#123;HTTP_HOST&#125; !^www.&#40;.*&#41; &#91;NC&#93;
RewriteRule ^&#40;.*&#41;$ http&#58;//www.%&#123;HTTP_HOST&#125;/$1 &#91;L,R=301&#93;
ή κάτι τέτοιο :p

eBoxNet
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: 17 Σεπ 2007 18:34
Επικοινωνία:

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από eBoxNet » 15 Οκτ 2007 14:41

kalhspera den exo diavasei olo to thread alla gia to teleyteo (to .htaccess redirection dld ) pigene kai diavase ayto :
http://www.isitebuild.com/301-redirect.htm
tha vreis ayto pou psaxneis.

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 15 Οκτ 2007 14:51

eBoxNet ωραίο άρθρο γενικά για redirects, θα το κτατήσω... αλλά σε πρόλαβε και ο mrpc :-), νομίζω ότι αυτό χρειάζομαι για το σύνολο του site μου. Ευχαριστώ παιδιά θα το δοκιμάσω!

Σκεφτόμιλε όταν δεις το παραπάνω post μου και αν ξέρεις πές μου, Ευχαριστώ φίλε

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από mrpc » 15 Οκτ 2007 14:57

Αν δεν σου παίζει σωστά, κάνε το έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on 
RewriteCond %&#123;HTTP_HOST&#125; !^www.&#40;.*&#41; &#91;NC&#93;
RewriteRule ^&#40;.*&#41;$ http&#58;//www.%&#123;HTTP_HOST&#125;/$1 &#91;L,R=301&#93;
Ο λόγος:
Note: Enabling rewrites in per-directory context
To enable the rewriting engine for per-directory configuration files, you need to set ``RewriteEngine On'' in these files and ``Options FollowSymLinks'' must be enabled. If your administrator has disabled override of FollowSymLinks for a user's directory, then you cannot use the rewriting engine. This restriction is needed for security reasons.
(από Apache mod_rewrite doc)

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 15 Οκτ 2007 18:13

Παιδιά το .htaccess είναι μια χαρά, μου δουλεύει εντάξει, ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Οκτ 2007 20:20

erateini έγραψε:Βασικά σκεφτόμιλε αν κάποιος δεν υποστιρίζει XMLHTTP θα ήθελα να του βγάζει αντίστοιχο μήνυμα, και επιπλέον να μη βλέπει το περιεχόμενο της σελίδας, ξέρω γω ή να του βγάζει κάποιο link ή να τον βγάζει απτη σελίδα...Θέλω δλδ οπωσδήποτε ο άλλος να υποστηρίζει...Μπορώ να το κάνω κάπως αυτό?
Μπορούν να γίνουν διάφορα κόλπα, π.χ. αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
  body &#123;
    visibility&#58;hidden;
  &#125;
</style>

<script>
  var http = window.XMLHttpRequest ? new XMLHttpRequest&#40;&#41; &#58; window.ActiveXObject ? new ActiveXObject&#40;'Microsoft.XMLHTTP'&#41; &#58; null
  if &#40;http&#41; &#123;
    document.write&#40;'<style>body&#123;visibility&#58;visible&#125;</style>'&#41;
  &#125;
</script>
Ακόμα και έτσι όμως η σελίδα μπορεί να εμφανιστεί με την απενεργοποίηση των styles. Η έσχατη λύση είναι να γραφεί όλη η σελίδα με script:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
  var http = window.XMLHttpRequest ? new XMLHttpRequest&#40;&#41; &#58; window.ActiveXObject ? new ActiveXObject&#40;'Microsoft.XMLHTTP'&#41; &#58; null
  if &#40;http&#41; &#123;
    document.write&#40;'<html>'&#41;
    document.write&#40;'  <head>'&#41;
    document.write&#40;'    <title>Απόκρυφο ευαγγέλιο</title>'&#41;
    // κ.λπ.
  &#125;
</script>
Αυτές οι πρακτικές είναι γενικά βλαπτικές για τα sites συνηθισμένου τύπου. Π.χ. οι σελίδες που γράφονται με script γίνονται αόρατες στις μηχανές αναζήτησης. Πρέπει να υπάρχει πολύ ιδιαίτερος λόγος για να καταφύγει κανείς σε τέτοια τρικ.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 16 Οκτ 2007 12:32

Ωραία σκεφτόμιλε, θα δω τι θα κάνω..Καλά τώρα να βάλεις όλη τη σελίδα σε script είναι εξωφρενικό! Δε νομίζω...
Δε μου λεσ, σε περίπτωση που δε βάλω τπτ από αυτά, και ο επισκέπτης δεν υποστηρίζει XMLHTTP, (και βγάλω και το alert) τι θα γίνεται? Δε θα του παίζει το XMLHTTP scriptακι μου αλλά θα του εμφανίζεται η υπόλοιπη σελίδα?

Και μία τελευταία ερώτηση..:
Θέλω να ελέγχω και αν ο επισκέπτης βλέπει τη σελίδα μου αυτή όντας offline. Με javascript μπορώ να ελέγχει ανά 10 secs ξέρω γω πάλι αν είναι στο internet? Πώς ακριβώς? Και όταν δεν είναι θέλω πάλι να κάνει την ίδια δουλειά με όταν δεν υποστηρίζει XMLHTTP.

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 16 Οκτ 2007 12:42

Βασικά σκέφτηκα και κάτι άλλο...
Δε μπορώ να ελέγχω την εντολή update της php και αν δεν εκτελείται να βάζω μία php εντολή η οποία ή θα "καταστρέφει" τη σελίδα ή θα ανακατευθύνει σε μία άλλη?
Έτσι κι αλλιώς δε θα το ελέγχει αυτό ανά 10 secs? (μέσω της javascript) Ή μπα?

erateini
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2007 20:10

χρόνος παραμονής επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένη σελίδα

Δημοσίευση από erateini » 16 Οκτ 2007 19:04

Και μία ερώτηση php-mysql (για να δικαιολογούμε και το topic :-)) :

Σε έναν πίνακά μου στη βάση έχω ένα παιδίο τύπου time γιατί θέλω να αποθηκεύω ώρες,λεπτά και δευτερόλεπτα.
Όταν το κάνω update αν 10 δευτερα όλα καλά αλλά όταν περνάει το 0 ή το 60 έχει πρόβλημα... θέλω δλδ όταν "γεμίζουν" τα δευτερόλεπτα (60secs) να προχωράει αυτόματα κατά ένα και στα λεπτά και αντίστοιχα να γίνεται και με τις ώρες. Να δουλεύει κανονικά δλδ η ώρα αναβαθμίζοντας μόνο κατά 10 secs. Πώς γίνεται αυτό? Ξέρει κανείς?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες