ελληνικα σε βαση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από lianoyla » 11 Οκτ 2007 14:05

Γεια σας

Εχω μια βαση τυπου

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE  `ergastirio`.`ipeythinos` (
  `ipe_id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `ipe_name` char(100) NOT NULL,
  `tel` char(50) DEFAULT NULL,
  `vathmida` char(100) DEFAULT NULL,
  `email` varchar(255) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`ipe_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
οταν καταχωρω ελληνικα δεν τα δεχεται και αποθηκευει κενη τιμη τα αγγλικα ομως τα δεχεται κανονικα?
τι μπορεί να φταίει?

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από xmavidis » 11 Οκτ 2007 18:49

Δοκίμασε να έχεις την σελίδα που υπάρχει η φόρμα σου σε charset=uft8
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από lianoyla » 11 Οκτ 2007 20:47

arxika tin eixa se charset utf8 ti selida alla egkathistwntas ti ston kentriko server eprepe na ti metatrepsw se iso-8859-7 giati alliws mou evgainan kinezika!
etsi prepei i selida na einai se iso-8859-7 kai den kserw ti prepei na kanw......

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 12 Οκτ 2007 01:01

ksanakane thn utf-8 kai vale pano pano

Κώδικας: Επιλογή όλων

header("Content-Type: text/html; charset=utf8");

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από p_pan » 12 Οκτ 2007 02:15

na s po h lusi einai mia kai tin exo pei polles fores... ftiajei mia forma pou na connect me tin database gia na eisagis ta dedomena apo ekei.. 8a eisagis kanonika ellinika stin forma... mesa stin basi 8a fenonte sires apo noumera h opoies einai gramata.. alla otan 8a kaneis outpout apo tin database gia na emfanisis se mia selida 8a emfanizonte kanonika...!!!!!!! aplo, apotelemsatiko kai sigouro..
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 12 Οκτ 2007 17:19

p_pan έγραψε:na s po h lusi einai mia kai tin exo pei polles fores... ftiajei mia forma pou na connect me tin database gia na eisagis ta dedomena apo ekei.. 8a eisagis kanonika ellinika stin forma... mesa stin basi 8a fenonte sires apo noumera h opoies einai gramata.. alla otan 8a kaneis outpout apo tin database gia na emfanisis se mia selida 8a emfanizonte kanonika...!!!!!!! aplo, apotelemsatiko kai sigouro..
afto isxhei se nea page ... otan mia thn exeis idei thes metatropes....
;) h na xrisimopoihseis ta encoding pou eixes

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από Risk » 14 Οκτ 2007 13:04

p_pan έγραψε:na s po h lusi einai mia kai tin exo pei polles fores... ftiajei mia forma pou na connect me tin database gia na eisagis ta dedomena apo ekei.. 8a eisagis kanonika ellinika stin forma... mesa stin basi 8a fenonte sires apo noumera h opoies einai gramata.. alla otan 8a kaneis outpout apo tin database gia na emfanisis se mia selida 8a emfanizonte kanonika...!!!!!!! aplo, apotelemsatiko kai sigouro..
Αυτό που προτείνεις το θεωρώ ανορθόδοξο. Πιστεύω πως όταν κάνεις μια ανάπτυξη θα πρέπει να έχει πλήρως τον έλεγχο, δεν μπορεί εσύ ή ο οποιοσδήποτε να εισάγει κάποια δεδομένα στην βάση και να τα βλέπεις σε διαφορετική μορφή από αυτή του τα έχει εισάγει...Anyway σίγουρα ο καθένας ακολουθεί αυτό που τον βολεύει!!!

Όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα θα προτείνω ως λύση αυτό που δουλεύει εντάξει σε εμένα. Ορίζω τα πεδία της βάσης ως greek_general_ci και σαν encoding στις σελίδες ορίζω iso-8859-7...και όλα λειτουργούν ρολόι!!!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

ελληνικα σε βαση

Δημοσίευση από Banavas » 14 Οκτ 2007 14:44

O τρόπος που αναφέρει ο p_pan εισάγει το πρόβλημα του σορταρίσματος το οποίο πρακτικά ακυρώνεται, δηλαδή δεν μπορείς να σορτάρεις τα αποτελέσματα κατα κάποιο πεδίο που να περιέχει Ελληνικά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης