Delete με checkbox

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Banavas » 24 Οκτ 2007 23:25

Χρησιμοποίησε την unlink.
Διάβασε πρώτα από την βάση το όνομα του αρχείου διέγραψτο με την unlink και στη συνέχεια διέγραψε την εγγραφή.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από vassilism » 25 Οκτ 2007 01:18

Βασικά η unlink συντάσσετε ως εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

unlink(path/file_name);
Με αυτή την if

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($_POST['check']){ 
$sql = "DELETE FROM imageuploads WHERE id IN (".implode(",", $_POST['check']).")"; 
 mysql_query($sql); 
}
Μου διαγράφει τις τσεκαρισμένες εγγραφές.
Για να μου διαγράφει και το αρχείο, λογικά θα πρέπει να φτιάξω μια δομή ελέγχου, η οποία να βλέπει αν το όνομα του αρχείου είναι checked.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να την συντάξω.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Banavas » 25 Οκτ 2007 01:36

Κάθε γραμμή που διαγράφεις δεν αντιστοιχεί σε ένα αρχείο;
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από vassilism » 25 Οκτ 2007 01:43

Ναι.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Delete με checkbox

Δημοσίευση από fafos » 25 Οκτ 2007 04:15

vassilism έγραψε:Ναι.
to onoma tou arxeioy mpainei kapou sthn vash?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από vassilism » 25 Οκτ 2007 05:24

Ναι.Το όνομα αποθηκεύετε στην mysql στο πεδίο file_name.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 25 Οκτ 2007 12:31

gia alakse thn if ($_POST['check']) { ... } me

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($_POST['check']){
foreach($_POST['check'] as $ids){
   $sql = "DELETE FROM imageuploads WHERE id = '.$ids;
    mysql_query($sql);
   $sql2 = "select file_name where id = '.$ids;
   $edo=mysql_query($sql2);
   $rows2=mysql_fetch_assoc($edo);
   unlink("to/path/edo/".$rows2['file_name']);
}
}

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από vassilism » 25 Οκτ 2007 17:53

Το άλλαξα αλλά δυστηχώς δεν δουλεύει!!

Μήπως χρειάχετε το file_name δίπλα στο value="'.$rows['id'].'" ή δεν παίζει ρόλο?

Κώδικας: Επιλογή όλων

while ( $rows = mysql_fetch_array($Rec) )
{  
echo '<input type="checkbox" name="check&#91;&#93;" value="'.$rows&#91;'id'&#93;.'">'; 

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Delete με checkbox

Δημοσίευση από fafos » 25 Οκτ 2007 19:45

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$_POST&#91;'check'&#93;&#41;&#123;
foreach&#40;$_POST&#91;'check'&#93; as $ids&#41;&#123;
   $sql = "DELETE FROM imageuploads WHERE id = '$ids'";
    mysql_query&#40;$sql&#41;;
   $sql2 = "select file_name where id = '$ids'";
   $edo=mysql_query&#40;$sql2&#41;;
   $rows2=mysql_fetch_assoc&#40;$edo&#41;;
   unlink&#40;"to/path/edo/".$rows2&#91;'file_name'&#93;&#41;;
&#125;
&#125;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 25 Οκτ 2007 20:55

axmm sorry filos oti nane egrapsa
thelei
$sql2 = 'select file_name from imageuploads where id = '.$ids;

h syntaksh theoritika doulevei kai afth pou edosa kai tou fafos ....
apla loiph to from imageuploads opote den kserei apo poio table na parei to file_name

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Banavas » 25 Οκτ 2007 21:56

Alice παλι μπερδεύεις τη ροή του script.
Aν πρώτα διαγράψεις το record από που θα διαβάσεις το filename μετά για το διαγράψεις;
Το ερώτημα sql2 θα πρέπει να μπει πριν από το sql.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 25 Οκτ 2007 22:04

evge banavas.... :)

afta pathenei opoios viazetai :p

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από vassilism » 26 Οκτ 2007 14:22

:P Παιδιά μπράβο σε όλους.
Banavas πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Χρειαζόταν το ερώτημα sql2 να μπει πριν από το sql.
Γίνετε αν θέλω αντί για κουμπί στο submit της συγκεκριμένης φόρμας να έχω link κειμένου?

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 26 Οκτ 2007 15:01

kane me css na miazei me keimeno :p
ego malon tha ekana kati tetio omos

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">
<!--
input &#123;
	font-size&#58;10px;
	color&#58;#3300FF; 
	border-style&#58;solid; 
	border-width&#58;1px; 
	border-color&#58;#3333FF;
&#125;
-->
</style>
dokimase to kai pekse me ta colors
xmm an thes allo back look ki afto
background-color:#000000;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Delete με checkbox

Δημοσίευση από vassilism » 26 Οκτ 2007 15:12

Σευχαριστώ Alice_Cooper θα το δοκιμάσω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης