Ερώτηση PHP=SQL...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mamis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 12 Οκτ 2007 01:31

Ερώτηση PHP=SQL...

Δημοσίευση από mamis » 15 Οκτ 2007 19:25

Γράφοντας το παρακάτω κομμάτι κώδικα σε php:

<?php
$link = mysql_connect('localhost', 'root', '606285');
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
echo 'Connected successfully';
?>
λαμβάνω Connected successfully.Που (λογικά) σημαίνει ότι PHP και MySQL συνεργάζονται κανονικά.Έλα όμως,που όταν πάω να "επιλέξω" μια database μέσα απο την php και να δημιουργήσω έναν πίνακα σε αυτήν δεν τα καταφέρνω...Δηλαδή θέλω στο script που θα γράψω να αφορά την db με όνομα "pao" και να δημιουργήσω σε αυτή τον πίνακα "test".Γράφω λοιπόν:
<?php
$conn=mysql_connect("localhost","username","password");
mysql_select_db("pao",$conn);
$sql="CREATE TABLE test(id int not null primary key auto_increment,testFieald(75))";
$result=mysql_query($sql,$con);
echo $result;
?>
αλλά δεν δημιουργεί κάνεναν πίνακα.Please help me....

Άβαταρ μέλους
mamis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 12 Οκτ 2007 01:31

Ερώτηση PHP=SQL...

Δημοσίευση από mamis » 15 Οκτ 2007 19:55

ok!Νομίζω πως το βρήκα.Απλά (μάλλον) πρέπει στο script της php που θα γράψεις να τα κάνεις όλα εξαρχής (δηλ.να δημιουργήσεις πρώτα την βαση,μετα τον πίνακα και μετά να τον επεξεργαστείς).Εγώ προηγουμένως δημιουργούσα την βάση μέσα απο το phpMyAdmin :roll:

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Ερώτηση PHP=SQL...

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 16 Οκτ 2007 11:52

xmmm nop.... kati egine lathos kai den mporouses
na ftiakseis table.....

px ston code pou esteile leipei to type tou testFieald()...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Ερώτηση PHP=SQL...

Δημοσίευση από p_pan » 18 Οκτ 2007 13:42

hello "mamis"....
se auto pou grafeis stin arxi oti kai kala me ton kodika

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$link = mysql_connect&#40;'localhost', 'root', '606285'&#41;; 
if &#40;!$link&#41; &#123; 
die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
&#125; 
echo 'Connected successfully'; 
?>
kai s bgainei stin o8oni 'Connected successfully' den simenei oti sundeete h baseis sosta kai esu pairneis 8etiki apantisi... exeis balei tis echo ejo apo tin if.. opote afou o server trexei php jekinaei kai tsekari ton kodika s.... mporesei den mporesei na kanei to connent me tin basei tin entoli echo 8a tin kanei print stin o8oni... dld h if pou exeis balei ekei etsi opos tin exeis einai axristi.... [/code]
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Ερώτηση PHP=SQL...

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 18 Οκτ 2007 21:37

sostos o p_pan gia na doulepsei etc pou thes thelei kai else { .... }
dld ......

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$link = mysql_connect&#40;'localhost', 'root', '606285'&#41;;
if &#40;!$link&#41; &#123;
die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125; 
else &#123;
echo 'Connected successfully';
&#125;
?> 

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες