Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Adavis
Δημοσιεύσεις: 107
Εγγραφή: 04 Αύγ 2003 19:44
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από Adavis » 26 Οκτ 2007 13:14

Σε σελίδα phpBB προσπαθώ να βάλω το γνωστό εορτολόγιο από το www.eortologio.gr

Το προσθέτω έτσι:
<tr><td align="left" class="row11"><span class="gensmall">
<script language='javascript' src='http://www.eortologio.gr/export_code/eo ... '></script>
</span></td></tr>
Αλλά επιμένει να μου εμφανίζει την γραμματοσειρά σε μέγεθος 12άρι και όχι 10άρι το οποίο το δίνω και μέσα από το script αλλά και με το class=gensmall

Αν βάλω το script
<script language='javascript' src='http://www.eortologio.gr/export_code/eo ... '></script>
σε μια σελίδα .html και το ανοίξω από τον browser είναι όλα καλά.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να εμφανίζω το εορτολόγιο στο σωστό μέγεθος στην σελίδα μου;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από fafos » 26 Οκτ 2007 18:47

<span class="gensmall" style="font-size:10px;">


Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από Banavas » 27 Οκτ 2007 11:31

Προφανώς υπακούει σε κάποιο άλλο στοιχείο CSS, παραγράφου ή πίνακα που υπερκαλύπτει τη CSS ρύθμιση που δίνεις.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από patriot » 27 Οκτ 2007 22:14

Γιατί δεν πας να ρωτήσεις τον ίδιο τον υπεύθυνο; Μπορείς να το κάνεις μέσα από την σελίδα του, μέσω αυτής της φόρμας.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Adavis
Δημοσιεύσεις: 107
Εγγραφή: 04 Αύγ 2003 19:44
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από Adavis » 28 Οκτ 2007 13:34

Ήταν το πρώτο που έκανα και δύο φορές μάλιστα με διαφορά ενός μήνα αλλά μάταια... Για αυτό στράφηκα εδώ...

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από patriot » 31 Οκτ 2007 20:08

Ο eortologio είναι άνθρωπος που κυκλοφορεί πολύ στο internet. Τον έχω δει να είναι μέλος και σε πολλά άλλα φόρουμ με το ίδιο όνομα:"eortologio_gr". Ψάξε στο google, βρες ένα και στείλε του π.μ από κει. (Φαίνεται πως η φόρμα στο αποπάνω url που σου έδωσα δεν λειτουργεί και γι' αυτό δεν απάντησε.....)

Αν τύχει και τον δω θα του πω να περάσει από δω. :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

eortologio_gr
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2007 14:22

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από eortologio_gr » 06 Νοέμ 2007 15:04

Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και την στήριξή σας.

Πήραμε το αρχικό μηνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας (η οποία δουλεύει κανονικά) αλλά και το επόμενο μηνυμα υπενθυμισης.

Το μέγεθος γραμματοσειράς εξαρτάται απο τις παρμέτρους CSS που χρησιμοποιούνται στην συγκεκριμένη σελίδα η οποία εμφανίζει μεγεθος 12 άσχετα αν έχει ζητηθεί μέγεθος 10 απο τον webmaster της σελίδας.

Κάναμε διάφορα τεστ και θεωρήσαμε οτι για να λυθεί το πρόβλημα θα έπρεπε κάποιος να επέμβει μέσα στο αρχείο style.css το οποίο όμως έχει δημιουργηθεί αυτόματα απο τον host provider. Ετσι, το αφήσαμε για επανεξέταση αλλά φευ ατόνησε...

Με την ευκαιρία αυτή θα το ξαναδούμε και θα επανέλθουμε.

Adavis
Δημοσιεύσεις: 107
Εγγραφή: 04 Αύγ 2003 19:44
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από Adavis » 07 Νοέμ 2007 18:30

Ωραία! Σε ευχαριστώ πολύ...

Από το style.css του provider και όχι από το .css της σελίδας μου; Παράξενο...

Τεσπα θα περιμένω την απάντησή σας, μπας και καταφέρω να επιλύσω αυτό το πρόβλημα...

eortologio_gr
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2007 14:22

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από eortologio_gr » 09 Νοέμ 2007 14:51

Υπο την παρουσία του big brother (βλέπε freestuff.gr) και του συνεπαγόμενου άμεσου "εξευτελισμού μας" λόγω τεχνικής ανικανότητάς μας και κυριότερα λόγω αγνόησης ερωτήματος απο webmaster, στρωθήκαμε και βρήκαμε το πρόβλημα το οποίο και λύσαμε !!! Την στιγμή αυτη το πλαίσιο του εορτολογίου στο site του Adavis www.getin.gr λειτουργεί κατα τις επιθυμίες παραμετροποίησης του Adavis.

Το πρόβλημα ήταν απο την πλευρά μας όπου στο αποτέλεσμα που εμφανίζαμε μέσω της κλήσης με javascript, τοποθετούσαμε εντολή <style> η οποία σε σελίδα με σφιχτό CSS όπως του φίλτατου Adavis δεν "περνούσε" και έτσι η εμφάνιση ακολουθούσε το γενικό font του stylesheet που χρησιμοποιεί ο adavis και που είχε μέγεθος 12px.

Εμείς ξαναγράψαμε τον κώδικα και απαλείψαμε το εσωτερικό <style> αντικαθιστώντας το με αμιγείς html εντολές με αποτέλεσμα όλα να λειτουργούν άψογα και κατα τις επιθυμίες του adavis τον οποίο ευχαριστούμε για την επιμονή του η οποία μας επέτρεψε να βρούμε το bug στον κώδικά μας.

Σε προηγούμενη απάντησή μας, όταν αναφέραμε το style.css του provider και όχι του .css της σελίδας αναφερόμουν στο style που έρχεται έτοιμο με την μορφοποίηση του phpbb. Συνήθως οι χρήστες μιας έτοιμης εφαρμογής που προσφέρεται δωρεάν απο τον provider, δεν επεμβαίνουν ή δεν έχουν τις γνώσεις και την επιμονή για να επέμβουν.

Προς τον Adavis αναφέρω οτι στην κλήση απο το site του προς το εορτολογιο θα πρέπει το :

<tr><td align="left"><span class="gensmall" style="font-size:10px">
<script language='javascript' src='http://www.eortologio.gr....

να αλλάξει σε :

<tr><td align="left">
<script language='javascript' src='http://www.eortologio.gr....

Και αυτό διότι το font size ρυθμίζεται πλέον αυτόματα με την εντολή κλήσης στην οποία o webmaster έχει άμεση επιλογή font, χρώματος και size

Κλείνοντας, για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ πάρα πολύ

Χρήστος

Adavis
Δημοσιεύσεις: 107
Εγγραφή: 04 Αύγ 2003 19:44
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από Adavis » 09 Νοέμ 2007 16:48

Τι να πω... Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω!!! Το είδα πριν λίγο στο www.getin.gr και μπήκα αμέσως εδώ να δω αν οφείλεται σε επέμβασή σου η αλλαγή.

Τελικά μου έλυσες ένα μεγάλο πρόβλημα! Χίλια ευχαριστώ και πάλι σε εσένα και στο www.freestuff.gr που μας έδωσε την ευκαιρία να συνεννοηθούμε για να βρούμε (βρεις) την λύση!

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με μέγεθος γραμματοσειράς σε script

Δημοσίευση από patriot » 10 Νοέμ 2007 02:30

Είδες που σου είπα ότι κυκλοφορεί; Κάπου θα τον βρίσκαμε, κάπως θα το είδε!!! Χαίρομαι που φτιάχτηκε το πρόβλημα! :pint: :pint:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες