Previous - next σε fotogallery

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Khronos » 27 Οκτ 2007 17:26

Γεια σας!
Εστω οτι εχουμε κάποιες φωτό(τα λινκ τους) αποθηκευμένες στη βάση και οι οποίες έχουν απο κάποιο id. Πώς γίνεται να βάλω previous-next με βάση το id?

Δεν γίνεται να βάλω πχ picture_view?id=id-1 και picture_view?id=id+1 γιατί μπορεί να λείπει κάποιο id. Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει?

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από dimsis » 27 Οκτ 2007 18:12


Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Khronos » 28 Οκτ 2007 14:40

Δεν θέλω να εμφανίσω όλα τα records σε μια λίστα.
Θέλω να εμφανίζω τη μια φωτό και απο κάτω να εχει 2 links. To ενα(previous) να πηγαίνει στην προηγούμενη φωτό και το άλλο(next) να πηγαίνει στην επόμενη με βάση το id της κάθε φωτό στη βάση.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 28 Οκτ 2007 15:40

akyro ... tora eida afto meta ta id... :p

pare ta dedomena se array ki prosthese voithitiko id pou na ta afksanh sosta...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Khronos » 28 Οκτ 2007 16:42

Και πώς θα το κάνω αυτό?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Οκτ 2007 16:58

Μπορείς να μαζέψεις τα IDs με ερωτήματα στη βάση σου

Για το προηγούμενο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT MAX&#40;ID&#41; FROM TABLE WHERE ID<τρέχον_ID
Για το επόμενο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT MIN&#40;ID&#41; FROM TABLE WHERE ID>τρέχον_ID

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Banavas » 28 Οκτ 2007 17:26

So simple.

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query=&#40;"SELECT * FROM ........ WHERE ........  LIMIT &#40;$start,1&#41; "&#41;;
$start-1 = η προηγούμενη
$start+1 = η επόμενη

για τα id's who cares.......
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Khronos » 28 Οκτ 2007 20:29

Για να πάει κάποιος όμως σε μια φωτογραφία, πάει κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="picture_view.php?id=3"></a> 
Πώς θα ξέρω ποια τιμή να βάλω στο $start?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από vassilism » 28 Οκτ 2007 20:46

Αφού τις έχεις αποθηκευμένες στην βάση, γιατί δεν κάνεις pagination και να σου εμφανίζει 1 εγγραφή ανά σελίδα?
Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει.
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=28203

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Khronos » 28 Οκτ 2007 21:48

Και με pagination να το κανω δεν λύνεται το πρόβλημα γιατί ξεκινάει πάντα απο την πρώτη εγγραφή.
Επειδή οι φωτογραφίες εμφανίζονται σε μια λίστα σαν thumbnails, ο χρήστης μπορεί να κλικάρει πάνω σε οποιαδήποτε φωτό.
Οπότε θέλω σε όποια κλικάρει να εμφανίζεται αυτή η φωτό και να έχει απο κάτω ta previous next για να μπορεί να δεί και τις υπόλοιπες χωρίς να γυρνάει στη σελίδα με τα thumbnails.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Banavas » 28 Οκτ 2007 21:56

Khronos έγραψε:Για να πάει κάποιος όμως σε μια φωτογραφία, πάει κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="picture_view.php?id=3"></a> 
Πώς θα ξέρω ποια τιμή να βάλω στο $start?
Ουσιαστικά αυτό που σου πρότεινα είναι pagination oπως είπε και ο vassilism.

Η LIMIT περιορίζει το αριθμό των εγγραφών που θα εμφανίσει η SELECT. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή 1 (δίπλα από το $start) καθορίζει οτι θα εμφανίζει μόνο μία εγγραφή. Επομένως μετά την εκτέλεση του SELECT θα εμφανιστεί η πρώτη φωτογραφία ανεξάρτητα από το id της.

Η $start ρυθμίζει από πιά εγγραφή θα ξεκινήσει να διαβάζει η SELECT. Με στάρτ =0 θα διαβάσει την πρώτη εγγραφή και θα εμφανιστεί η πρώτη φωτογραφία. Με σταρτ=2 θα διαβάσει το δεύτερο record και θα εμφανιστεί η δευτερη φωτογραφία κ.ο.κ.

Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις ένα πλήκτρο [ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ] που να μειώνει κατα ένα την start και ένα πλήκτρο [ΕΠΟΜΕΝΗ] που να αυξάνει την start κατά ένα. Έτσι θα κινήσε εμπρός πίσω στις φωτογραφίες ανεξάρτητα από το id τους.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από vassilism » 28 Οκτ 2007 22:09

Από ποια εγγραφή θα ξεκινήσει το δηλώνεις εσύ στο mysql_query.
Στην προκειμένη περίπτωση θα παίρνει την τιμή της εικόνας που επιλέγεις.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να φτιάξεις τη λίστα thumbnails, έτσι ώστε να στέλνει ποια εγγραφή/εικόνα επιλέγεις.
Επίσης καλό θα είναι το id να το ορίσεις auto increment.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Khronos » 28 Οκτ 2007 22:14

To query το έχω καταλάβει. Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να εμφανίσει την πρώτη φωτο, αλλά τη φωτό που αντιστοιχεί στο thumb που κλικάρει ο χρήστης για πρώτη φορά. Απο κει και περα θέλω τα next kai previous. γιαυτο ρωτάω πως θα ξέρει το script τι τιμή να βάλει στο $start αφού η "πρώτη" φωτό δεν είναι υποχρεωτικά η εγγραφή 0.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Οκτ 2007 22:23

Τα queries που σου ανέφερα δεν σου έλυσαν το πρόβλημα;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Previous - next σε fotogallery

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 28 Οκτ 2007 22:38

afto pou eipe o dva_dev einai kai to poio aplo
aftomatos esy tha exei to kato h pano sthn timh sta link kai tha
dineis to megalitero h mikrotero tou trexon sta query analoga ti pataei o allos

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες