SMF και Ελληνικά

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
hondrosk
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2005 14:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από hondrosk » 29 Οκτ 2007 10:16

Γεια σας. Έχω εγκαταστήσει το SMF 1.1.4 με ελληνικα..
απο το phpmyadmin αλλαξα το charset σε utf8-general-ci
και όλα δουλεύουν σωστά (τα ελληνικά εννοώ)
Όταν όμως παω να δημηιουργήσω μια σελίδα custom.php πχ
χωρις να εχει σχέση με την βαση δλδ δεν φαίνονται οι ελληνικοί χαρακτήρες..
Τι μπορεί να φταίει?

Α να πω οτι έχω εγκαταστήσει ένα αλλο theme, και δεν εχω καταλαβει τι απ' ολα χρησημοποιείται.. γιατί το greek.utf8.php βρίσκεται στο default theme το καινουριο theme δεν εχει ελληνικα, αλλα αυτά εμφανίζονται...


Ευχαριστώ

hondrosk
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2005 14:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από hondrosk » 31 Οκτ 2007 19:54

Αλήθεια δεν ξέρει κανείς??
Δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από telas » 31 Οκτ 2007 22:43

δήλωσε κωδικοποίηση χαρακτήρων στο έγγραφο σου UTF-8
από page properties
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

alexsoft

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από alexsoft » 31 Οκτ 2007 23:06

hondrosk έγραψε: Α να πω οτι έχω εγκαταστήσει ένα αλλο theme, και δεν εχω καταλαβει τι απ' ολα χρησημοποιείται.. γιατί το greek.utf8.php βρίσκεται στο default theme το καινουριο theme δεν εχει ελληνικα, αλλα αυτά εμφανίζονται...
Ευχαριστώ
Το SMF διαβάζει από το default theme τα βασικά στοιχεία του forum (όπως η γλώσσα) άσχετα εάν χρησιμοποιείται άλλο theme. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν αρχεία γλώσσας σε κάθε theme και είναι λογικό αυτό διότι αλλιώς το forum θα ήταν αχταρμάς.

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από telas » 01 Νοέμ 2007 01:43

γενικά το SMF είναι αχταρμάς, μα να μη μπορείς να βάλεις mods αν έχεις άλλο theme; ήμαρτον! τι σκεφτόντουσαν οι dev's όταν το δημιουργούσαν;
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

alexsoft

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από alexsoft » 01 Νοέμ 2007 07:12

telas έγραψε:γενικά το SMF είναι αχταρμάς, μα να μη μπορείς να βάλεις mods αν έχεις άλλο theme; ήμαρτον! τι σκεφτόντουσαν οι dev's όταν το δημιουργούσαν;
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου telas στο θέμα τον επεκτάσεων. Ο τρόπος που έχουν δομήσει τον κώδικα όσο αφορά την επεκτασιμότητά του είναι πράγματι όχι απλώς προβληματικός αλλά απαράδεκτος.

Βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ τι είχαν στο νου τους όταν το κατασκεύαζαν, τώρα όμως νομίζω ότι είναι η ώρα να γίνει μια γερή ανακατασκευή ώστε να έλθει στα σημερινά δεδομένα που το κυρίαρχο σε ένα πρόγραμμα είναι η εύκολη επεκτασιμότητά του και η ευχρηστία του.

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι με τα προκαθορισμένα που έχει, είναι ένα από τα καλύτερα του χώρου των free forums, σε ποιότητα κώδικα, κατανάλωση πόρων και ταχύτητα εκτέλεσης.

hondrosk
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2005 14:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από hondrosk » 01 Νοέμ 2007 10:27

Telas...
Το αρχείο που του βάζω ελληνικά και τα βγάζει ?????
είναι ένα about.template.php, το οποίο αρχίζει με <? και τελιώνει σε ?>
χωρις δηλαδη head , body , meta Κλπ. Εγω του βάζω κι ένα
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
αλλα πάλι με γράφει...


Αlexsoft..
Το καταλαβα οτι διαβάζει από το default, δηλαδή αν θέλω να κανω μια μετατροπή σε κάτι θα αλλάζω τα αρχεία του default και όχι του theme?

Eυχαριστώ και παλι

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από telas » 01 Νοέμ 2007 13:46

hondrosk εδώ λες ότι το SMF σαν φόρουμ δουλεύει κομπλέ:
Γεια σας. Έχω εγκαταστήσει το SMF 1.1.4 με ελληνικα..
απο το phpmyadmin αλλαξα το charset σε utf8-general-ci
και όλα δουλεύουν σωστά (τα ελληνικά εννοώ)
τι προσπαθείς να κάνεις επιπλέον; απ' ότι κατάλαβα προσπαθείς να γράψεις κάποια Php αρχεία που δεν θα έχουν σχέση με το SMF ή την βάση δεδομένων και σου βγάζει κορεάτικα και λογικά είναι αυτό που είπες:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

δώσε και κάποιο Url να δούμε μήπως και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε, επίσης μια επανεγκατάσταση του SMF ίσως βοηθήσει να φτιάξεις την βάση δεδομένων σε utf8-general-ci από την αρχή μέσα απο το phpmyadmin και στο installation του SMF να επιλέξεις UTF-8 character support.
Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι με τα προκαθορισμένα που έχει, είναι ένα από τα καλύτερα του χώρου των free forums, σε ποιότητα κώδικα, κατανάλωση πόρων και ταχύτητα εκτέλεσης.
μωρέ μια χαρά είναι, απλά αυτό το θέμα με την επεκτασιμότητα να μην είχε θα ήταν τέλειο.
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

hondrosk
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2005 14:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από hondrosk » 01 Νοέμ 2007 14:32

Λοιπόν εχουμε και λέμε:
Η βάση λειτουργεί κανονικα... με utf8-general-ci οκ..
το smf μου έχει 3 ετοιμα λίνκ στο πανω μέρος home , news , custom

to custom πχ που θέλω να αλλαξω εγώ έχει hyperlink ayto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//myforum.com/index.php?action=about
Οταν παω λοιπον στο αρχειο about.tamplate.php (αυτό είναι που ανοίγει)
έχει κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

function template_main&#40;&#41;
&#123;
	global $context, $settings, $modSettings;
?>

<div class="clearfix">

<h2>mpla mpla mpla ...</h2></p>
<p>
</p></div>

<?php &#125; ?>
Αυτο τίποτα αλλο.
Βαζοντας ελληνικους χαρακτήρες στο mpla mpla μου τα βγάζει ?????
ενω ακριβως απο πάνω βρίσκεται το παραθυρο που λεει "Είστε συνδεμένος , 2νεα μηνυματα κλπ κλπ στα Ελληνικά.

Και τα 3 αυτά λινκ στο πανω μέρος , με ελληνικους χαρακτήρες παλι δεν φαίνονται...

Σορρυ αλλα δεν μπορω να δώσω το λινκ του φόρουμ επειδή είναι πριβε και θα τα ακούσω.. το ξέρω οτι θα βοηθούσε αλλα....

hondrosk
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2005 14:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από hondrosk » 03 Νοέμ 2007 19:50

telas: δήλωσε κωδικοποίηση χαρακτήρων στο έγγραφο σου UTF-8
από page properties
Μωρε μου το είπες εσυ αλλά τωρα κατάλαβα τι εννούσες...:lol:
Το έφτιαξα εντάξει!
Σας ευχαριστώ παιδιά όλους.

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

SMF και Ελληνικά

Δημοσίευση από telas » 03 Νοέμ 2007 21:37

gooood :)
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες