Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Δημοσίευση από pbarbalias » 06 Νοέμ 2007 11:08

Πρόσφατα μου ζητήθηκε να κάνω μια desktop εφαρμογή και αποφάσισα να την κάνω σε vb.net 2005.

Χοντρικά θα έχει τα εξής:

1) Interface για τον χρήστη να περνάει φωτογραφία και ένα κείμενο.

2) Σελίδα που θα του δείχνει ανακαταμένες τις φωτό, και θα αντιστοιχίζει τους τίτλους με το σωστό.

3) Μηχανισμό για Import/Export των φωτογραφιών και της βάσης δεδομένων που θα τα κρατάει αυτά.

Τα ερωτήματα που έχω είναι:

α) Από την στιγμή που χρησιμοποιώ μια βάση δεδομένων, (microsoft access) σε κάθε υπολογιστή που θα παίξει η εφαρμογή, πρέπει να είναι εγκατεστημένη η Access?

β) Μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω SQL Express? Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορώ να τον κάνω import/export σαν ένα απλό αρχείο.

γ) Επί του μηχανισμού import/export, έχω έναν φάκελο κάτω από τον οποίο σώζω όλα τα αρχεία + την βάση. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω ένα copy όλα και με κάποιο τρόπο να τα ζιπάρω, και μετα κατά το Import να ανοίγω το αρχείο και να ξεζιπάρω. Εννοείται ότι η εφαρμογή θα παίζει πάντα στο ίδιο path σε όλα τα pc.

Σκέφτομαι σωστά? Η αυτά που λέω περιέχουν πατάτες?

Please advice,thanks!!

Άβαταρ μέλους
cap
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 22:38
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Δημοσίευση από cap » 06 Νοέμ 2007 15:27

Οχι, για να χρησιμοποιήσεις .mdb αρχεία της Access δεν χρειάζεται να είναι εγκατεστημένη η ίδια η Access στον υπολογιστή που θα εγκατασταθεί το πρόγραμμα. Ολη η πρόσβαση στο αρχείο θα γίνει μέσα από το ADO.NET και τον ole db provider.

Καλύτερο όμως θα ήταν να χρησιμοποιήσεις SQL Server Express, μια και θα έχεις καλύτερη συμπεριφορά στο ado.net, θα μπορέσεις (αν το θελήσεις) να χρησιμοποιήσεις enterprise library ή άλλα καλούδια που διευκολύνουν το data access και πολυ, μα πολύ καλύτερο performance. Ασε που είναι πλέον και πιό standard.

Για το μηχανισμό import/export, αν καταλαβαίνω σωστά, η σκέψη σου δεν είναι λάθος. Δες το sharpZipLib (http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SharpZipLib/) αν θέλεις να ενσωματώσεις zip functionality στην εφαρμογή σου.
[/i]

pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Δημοσίευση από pbarbalias » 06 Νοέμ 2007 17:32

Οκ γιατι αν θυμάμαι καλά,
παλαιότερα έπρεπε να εγκατασταθεί κάποιο mde engine..

Όσον αφορά τον SQL Express τον κατέβασα χθες, αλλά επειδή με πιέζει ο χρόνος προτιμάω να δουλέψω με αυτό που ξερω καλυτερα. Μακάρι να ήταν δικτυακή η εφαρμογη.. Θα είχα καρφώσει sql 2005 και θα έκανα τα πάντα αυτόματα. Αλλά πρέπει να παίζει σε laptop εδώ κι εκεί..

Για import/export thanks θα δω το Link. Αν και η λογική είναι απλή.
Έχω ένα φάκελο που περιέχει οτιδήποτε. Θέλω να κάνω copy paste αυτά τα αρχεία σε κάποιο black box, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό (σαν να σώζω πχ τα bookmarks μου δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα) και μετά σε ένα άλλο pc να τα φορτώνω!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Νοέμ 2007 19:11

Για zipping υπάρχουν και οι compressed folders των Windows (WinXP και μετά)

- Shell32.ShellClass

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε scripts. Π.χ. το παρακάτω script φτιάχνει ένα new.zip και βάζει μέσα τον εαυτό του:

autozip.wsf

Κώδικας: Επιλογή όλων

<job>
  <script language="JScript">
    var fso = new ActiveXObject&#40;'Scripting.FileSystemObject'&#41;
    var stream = fso.CreateTextFile&#40;'new.zip', true&#41;
    stream.write&#40;'PK\x05\x06' + '\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00'&#41;
    stream.close&#40;&#41;

    var shell32 = new ActiveXObject&#40;'Shell.Application'&#41;
    var zip = shell32.NameSpace&#40;fso.GetFile&#40;'new.zip'&#41;.Path&#41;
    zip.CopyHere&#40;WScript.ScriptFullName&#41; 
    WScript.Echo&#40;'Done'&#41;
  </script>
</job>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

pbarbalias
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2005 18:20
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Δημοσίευση από pbarbalias » 06 Νοέμ 2007 20:51

Skeftomile eisai kai o protos!

Nomizo etsi kati tis tha kano..

Tora gia to xeziparisma, tha do an ginetai kati antistoixo..

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες