Δημιουργία εφαρμογής

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από matrixjo » 12 Νοέμ 2007 22:23

Καλησπέρα παιδιά θα σας θέσω ένα δύσκολο θέμα και αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει λύση αν υπάρχει. Θέλω να φτιάξω αυτήν την εφαρμογή σε flash γίνεται?

Ανάπτυξη πολυμεσικής αυτόνομης εφαρμογής με το Macromedia Flash για την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας (οποιασδήποτε έρευνας) με τις εξής προδιαγραφές:

Υποχρεωτικά:

1. Ο χρήστης μπορεί να διαλέγει για να δει όποια υποκατηγορία του θέματος επιθυμεί (δηλαδή, δεν είναι σειριακή η εκτέλεση της εφαρμογής).
2. Η εφαρμογή θα μπορεί να διανεμηθεί σε χρήστες που δεν είναι απαραίτητο να έχουν τον Flash Player εγκαταστημένο στον υπολογιστή τους, προκειμένου να την εκτελέσουν (δηλ. projector).
3. Το μοναδικό symbol που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι movieClip. Εργασίες με χρήση button symbols θα απορρίπτονται.
4. Η εφαρμογή θα αποτελείται από πολλά αρχεία swf (αλλά βέβαια, μόνον ένα exe).
5. Η αισθητική πληρότητα της εφαρμογής θα αξιολογηθεί.

Προαιρετικά:

Η εφαρμογή θα συνοδεύεται από μουσική υπόκρουση που θα μπορεί να σταματά – ξεκινά κατ’ επιλογή του χρήστη.

Παραδοτέα:

• Το σύνολο των αρχείων σε μορφή fla (σε ένα Folder) και,
• Το σύνολο των αρχείων που θα αποτελούν την εκτελέσιμη εφαρμογή (αυτό που θα μπορεί να εκτελέσει ο απλός χρήστης).

Θυμηθείτε:

• Τη χρήση της εντολής loadMovie και attachMovie.
• Το projector δημιουργείται αν τρέξουμε το swf στον υπολογιστή μας, και επιλέξουμε File>Create Projector (από τον Flash Player δηλαδή) ή με κατάλληλη επιλογή από το Publish του Flash.
Πολλά ζητάω ε? :lol:

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από Garakatsamol » 13 Νοέμ 2007 01:14

Γίνεται αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις από το forum

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από matrixjo » 13 Νοέμ 2007 08:39

Λίγη βοήθεια ως το πως θα φτιαχτεί ο πίνακας επιλογών του χρήστη κ επίσης πως γίνεται να φτιάχνουμε flash αρχεία αλλά να μην χρειάζεται ο flash player για να τρέξουν?

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από Garakatsamol » 13 Νοέμ 2007 11:32

Το τελευταίο που ζητάς το απαντάει στην εκφώνησή της εργασίας σου που δίνεις.
Για το πώς θα γίνει κάτσε να δεις τι θέλεις να κάνεις (γιατί το πίνακας επιλογών κτλ δε λέει τίποτα) ξεκίνα να δουλεύεις τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο ως προς την υλοποίηση και αν αντιμετωπίσεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο δεν μπορείς να λύσεις από μόνος σου, εδώ είμαστε.

Γενικά δεν είναι πολύ καλή πρακτική να βάζεις την εκφώνηση της άσκησης ΣΟΥ σαν topic και να περιμένεις να έρθει κάποιος και να το κάνει για σένα. Ούτε εσύ θα μάθεις κάτι και είναι και ανέντιμο κατά τη γνώμη μου.

Διάβασε και τους κανόνες του forum.
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=9241

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από vassilism » 20 Νοέμ 2007 16:16

Φίλε μου ο καθηγητής σου ή είναι πολύ βλαμμένος, ή άσχετος με το αντικείμενο.
Δεν ξέρω σε ποια σχολή είσαι, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι εκπαιδευτικοί ανωτάτης εκπαίδευσης στην χώρα μας, δεν έχουν την κατάλληλη εξειδίκευση.
Τι θα πει:
3. Το μοναδικό symbol που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι movieClip. Εργασίες με χρήση button symbols θα απορρίπτονται.
(Τι θέλει να πει ο ποιητής?).

Δεν υφίσταται να φτιάξεις μια τέτοια εφαρμογή χωρίς buttons.

Δεν ξέρω τι σας έχουν μάθει εκεί, αλλά θα πρέπει να φτιάξεις κάτι σαν forum, οπότε χρειάζεται να επικοινωνεί η εφαρμογή σου με μια βάση δεδομένων (είτε mysql, είτε access).
Για το ερώτημα 2:
Η εφαρμογή θα μπορεί να διανεμηθεί σε χρήστες που δεν είναι απαραίτητο να έχουν τον Flash Player εγκαταστημένο στον υπολογιστή τους, προκειμένου να την εκτελέσουν (δηλ. projector).
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει .exe (δηλαδή εκτελέσιμο αρχείο των windows).
Αυτό σου το λέει πως γίνετε.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγετε MDM ZINC. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις κάτι σε flash και να το μετατρέψεις σε .exe. Το θέμα είναι ότι με αυτό το πρόγραμμα κάνεις ανεξάρτητη την εφαρμογή σου, και σου δίνει δυνατότητες όπως:
Απαλλαγής πνευματικών δικαιωμάτων του Flash.

Τρόπος αλληλεπίδρασής με συσκευές εισόδου όπως, ποντίκι, πληκτρολόγιο, οθόνη αφής, joystick.

Δημιουργία οδηγού εγκατάστασης, καθώς και δυνατότητα εγκατάστασης αρχείων στο σκληρό δίσκο.

Δημιουργία Demo της εφαρμογής.

Ορισμός πνευματικών δικαιωμάτων.

Δημιουργία εικονιδίου της εφαρμογής.

Συνεργασία με βάσεις δεδομένων.
Το μόνο που αλλάζει είναι κάποιες εντολές στην action script του flash, αλλά υπάρχει manual.

Αυτό το πρόγραμμα μπορείς να το βρεις εδώ: http://www.multidmedia.com
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην εργασία σου.

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από Garakatsamol » 20 Νοέμ 2007 16:25

(Τι θέλει να πει ο ποιητής?).
Δεν υφίσταται να φτιάξεις μια τέτοια εφαρμογή χωρίς buttons.
Γιατί να μή μπορεί να γίνει χωρίς buttons αλλά μόνο με Movieclips?
Εγώ πλέον βρίσκω πολύ πιο εύχρηστα τα δεύτερα και σπάνια χρησιμοποιώ buttons

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από vassilism » 20 Νοέμ 2007 17:01

Μήπως εννοείς τα buttons να υπάρχουν πίσω από τα Movieclips?

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από Garakatsamol » 20 Νοέμ 2007 17:05

εννοώ πχ ότι αντί να βάλω ας πούμε ενα onRelease σε ένα button να το βάλω σε ένα movieclip

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από vassilism » 20 Νοέμ 2007 17:21

Και δεν βάζεις πουθενά button?
Πως γίνετε αυτό?
Αν π.χ
Στο actions του movieclip

Κώδικας: Επιλογή όλων

onRelease{
gotoandstop(2);
}
Δεν κάνει τίποτα.
Υπάρχει και άλλος τρόπος?

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από Garakatsamol » 20 Νοέμ 2007 17:36

δες καλυτερα αυτό
Συνημμένα

mc_btn.swf [ 1.97 KiB | Προβλήθηκε 2160 φορές ]

mc_btn.zip
(4.68 KiB) Μεταφορτώθηκε 517 φορές

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από vassilism » 20 Νοέμ 2007 20:04

Έτσι ναι.
Αλλά δεν το βάζεις στο movieclip.
Βάζεις τον κώδικα στα actions του frame και του λες από ποιο αντικείμενο να κάνει τι.
Και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος όσον αφορά μεγάλες εφαρμογές (τα έχεις οργανωμένα καλύτερα).

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από Garakatsamol » 20 Νοέμ 2007 20:37

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το βάλεις και πάνω στο movieclip κανονικά σα να ήταν button αλλά και μέσα αρκεί να ορίσεις σωστά το path
πχ:
αν είσαι μέσα στο movieclip μπορείς να βάλεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

_root.btn.onRelease=function(){ // ή το αντίστοιχο relative path 
_root.gotoAndStop(2)
}
Πάνω στο Movieclip (δηλαδή έχοντάς το movieclip διαλεγμένο) πρέπει να το βάλεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

on(release){
_root.gotoAndStop(2)
}
Το να χρησιμοποιείς movieclips ως buttons έχει πολλα πλεονεκτήματα πχ: μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το rollover και το rollout

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από matrixjo » 26 Νοέμ 2007 22:15

Paidia sas eyxaristw gia tis symvoules sas alla thelw na rwtisw o kwdikas gia flash ine se html?Ta vivlia gia flash den exoun kwdika yparxei kapoio vivlio h manual me kwdika gia flash?
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δημιουργία εφαρμογής

Δημοσίευση από vassilism » 27 Νοέμ 2007 16:13

Kamia sxesi me html.
Autos o kodikas pou les, einai kati san glossa programmatismou pou diathetei to flash i opoioa legete actionscript.
An kaneis anazitisi sto google me thn lexi actionscript tha vreis arketa.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες