Search και query

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
antonis_ath
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 22 Μαρ 2007 07:56

Search και query

Δημοσίευση από antonis_ath » 21 Νοέμ 2007 20:22

Καλησπέρα!
Εχω κάνει ένα scirpt αναζύτησης,αντιμετώπιζω κάποια προβλήματα και θα θέλα τη βοηθεια σας.

Καταρχήν μου φέρνει μια διπλή εγγραφή.Συγκεκρίμενα την πρώτη μου την βάζει και στο τέλος.
Το δεύτερο είναι οτι ήθελα να εμφανίζω ένα πεδίο από άλλο πίνακα,οι δυο πίνακες συσχετίζωνται μεταξύ τους με ένα key.
Eπειδή ήθελα κάθε φορά ενα σε κάθε εγραφη να μου φέρνει το πεδίο απο τον άλλο πίνακα έβαλα την query μέσα στην for ώστε να μου φέρνει το αποτέλεσμα ανα εγραφή,παρολαυτά δεν φέρνει τίποτα ενώ πιστεύω οτι το query έιναι σώστο παρακάτω σας δείχνω ένα μέρος του κώδικα που έχω το πρόβλημα

Κώδικας: Επιλογή όλων



$search=$_POST['search'];
$query="SELECT * FROM cours  where  intitule  LIKE '%$search%'and visible='2'   ";
$result=mysql_query($query);
$num_results=mysql_num_rows($result);

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?







 echo"<table class='sortable' id='t1' style='border&#58; thin solid rgb&#40;192, 189, 133&#41;;' border='0' bgcolor='#D7D49E' cellpadding='0'
cellspacing='0' width='96%' align=center>";


echo"<tr>";


  echo" <th  align=left cosplan='2' >M???&#181;a</th>
  <th align=left >K?d????</th>
<th  align=left >??pa?de?t????</th>
<th  align=left>S?????? ????da</th>";
echo"</tr>";

 for&#40;$i=0; $i <$num_results; $i++&#41;
&#123;
$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
$url=$row&#91;'code'&#93;;

$query2="select ONOMASIA  from lessons   where GLUC='$url'";
$result2=mysql_query&#40;$query2&#41;;
$num_results2=mysql_num_rows&#40;$result2&#41;;
$row2=mysql_fetch_array&#40;$result2&#41;;


echo"<tr onMouseOver=this.style.backgroundColor='#C8C695'  onMouseOut=this.style.backgroundColor='transparent'>";
echo "<td class=k_top align=left ><img src=../../images/arrow.gif><a
href='../../courses/".$url."' target=_top
class=mainpage>".$row&#91;'intitule'&#93;." </a></td><td class=kk aling=center>".$row&#91;'code'&#93;."</td>
<td class=kk aling=right>".$row&#91;'titulaires'&#93;."</td><td class=kk aling=right>".$row&#91;'titulaires'&#93;."</td>";

echo"</tr>";
echo mysql_error&#40;&#41;;
&#125;

echo"</table>";

Τα ερώτιματικα στο κώδικα είναι ελληνικές λέξεις αλλα επείδη εκεί που το εγραφα είχα άλλο editor και εδώ το dreamwevaer γιαυτό φαίνωνται έτσι.

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Search και query

Δημοσίευση από dimis283 » 21 Νοέμ 2007 22:09

Αν υπάρχει foreign key γιατί δεν κάνεις το select master.a,master.b,clent.a from a master, b client where a(master).id=b(client).a_id και φυσικά προσοχή αν θέλει inner join κλπ.
Για το άλλο ίσως είναι ο δείκτης του loop.

antonis_ath
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 22 Μαρ 2007 07:56

Search και query

Δημοσίευση από antonis_ath » 21 Νοέμ 2007 23:32

Ok...σε χάσα τώρα...

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Search και query

Δημοσίευση από dimis283 » 22 Νοέμ 2007 00:11

Δεν μπορείς σε ένα query να φέρεις αυτά που θέλεις, αφου οι πίνακες έχουν μια "ένωση"?
http://www.sql-tutorial.net/SQL-JOIN.asp

antonis_ath
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 22 Μαρ 2007 07:56

Search και query

Δημοσίευση από antonis_ath » 22 Νοέμ 2007 01:09

Nαί σωστά αλλά στην query λέω

Κώδικας: Επιλογή όλων

where GLUC='$url'"
Η μετάβλητή url είναι το κοινό πεδιο των δύο πινάκων που στον ένα έχει oνομα code και στον
άλλο GLUC αφού βάζω και το * θα πρέπει να φέρει οποιο πεδίο του πώ απο την κάθε εγραφή που εχουν ιδια τιμή σε αυτά τα πεδία έχω λάθος σε αυτό?

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Search και query

Δημοσίευση από dimis283 » 22 Νοέμ 2007 07:53

Βασικά, από ότι μπορείς να καταλάβεις αν μπορεί να γραφτεί ένα μόνο query, βάζεις παραπάνω κώδικα που μπορείς να αποφύγεις.
Μπορείς να δεις αν η μεταβλητή $url έχει τιμή ή έχει πρόβλημα το select γράφοντας το ερώτημα $query2 .

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query2="select ONOMASIA  from lessons   where GLUC='$url'";
 echo $query2; 

antonis_ath
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 22 Μαρ 2007 07:56

Search και query

Δημοσίευση από antonis_ath » 22 Νοέμ 2007 15:52

Tελικά το βρήκα έτσι οπως το έχω γράψει είναι απλά έκανα ένωση σε λάθος στοιχεία του πίνακα γιαυτό δεν επέστρεφε τίποτα...Ε είμουνα θολωμένος.. :D
Ευχαριστώ πολύ πάντος..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες